Θλιβερή ΑΕΚ, κάκιστος Γιαννίκης!

Θλιβερή ΑΕΚ, κάκιστος Γιαννίκης!
Photo Credits: INTIME

Επικίνδυνες οι επιλογές του Αργύρη Γιαννίκη, έκαναν μεγάλο κακό στην ΑΕΚ που έχασε με 2-1 στο Χαριλάου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ πήγε στη Θεσσαλονίκη με την πλάτη στον τοίχο και τελικά βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στην εσωστρέφεια και τον προβληματισμό για το αύριο. Σε παιχνίδι που υπήρξαν επικίνδυνες επιλογές από τον Γιαννίκη που έμπλεξαν την ομάδα, ήρθε η ήττα με 2-1 από τον Αρη που δεν είχε σκοράρει σε κανονική διάρκεια αγώνα σε όλο το 2021. Και όμως, έβαλε δύο γκολ στην ΑΕΚ, που δεν μπόρεσε να σωθεί ούτε από τον φοβερό Τσιντώτα, ούτε από το εκπληκτικό γκολ του Αραούχο, ούτε από το φοβερό ματς του Τσιντώτα που έπιανε τα πάντα.

Ηταν απίθανα όσα συνέβησαν στη διάρκεια του αγώνα. Αν και μέχρι τώρα ο Γιαννίκης δεν άλλαζε σύστημα ποτέ, ξαφνικά σε ένα 90λεπτο άλλαξε τρεις φορές διάταξη. Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Γιαννίκης τα έκανε όλα χάλια ακόμα και στην τελευταία κίνηση στις καθυστερήσεις. Την ώρα που η ΑΕΚ έχει ισοφαρίσει με τον Αραούχο και έχει βάλει τον Αρη στα καρέ του, ο Γιαννίκης έβγαλε τον Λιβάι και άφησε άδεια τη δεξιά πλευρά της ομάδας, από όπου ήρθε το γκολ της ήττας!

11άδα με Σάκχοφ

Ο Γιαννίκης αιφνιδίασε σε αυτό το παιχνίδι με τις επιλογές του. Αφησε τον Γέβτιτς που είχε μπει για τα καλά στο ροτέισον των τελευταίων αγώνων εκτός αποστολής (δίχως να υπάρχει ιατρικό θέμα), έριξε στην 11άδα τον Σάκχοφ. Το ακόμα πιο περίεργο είναι πως έδωσε στον Ουκρανό ρόλο κουμανταδόρο, ενώ είναι προφανές πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα στο ρεπερτόριο του. Μοιραία, η εικόνα της ΑΕΚ ήταν κακή και εμφανίστηκε ένα σύνολο δίχως αρχή, μέση και τέλος.

Σε όλο το πρώτο 45λεπτο, η ΑΕΚ ήταν παντελώς ακίνδυνη. Είχε απόλυτη αδυναμία να αναπτυχθεί είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα, με τρόπο που θα απειλήσει τον αντίπαλο και είχε συνολικά μία παθητική εικόνα ομάδας που απλά δεν μπορεί. Η ΑΕΚ δεν κέρδισε τίποτα από το να επιδιώκει να παίζει ψηλά, αντίθετα δημιουργούνταν κενά που έκαναν έναν αντίπαλο που δεν ήταν τίποτα σπουδαίο, να βρίσκει κατά διαστήματα χώρους και κάποιες ευκαιρίες.

Αλλαξε σχήμα

Η μπάλα δεν κυκλοφορούσε, η ΑΕΚ δεν μπορούσε να τσουλήσει την μπάλα με κανένα τρόπο. Λογικό ως ένα σημείο, καθώς από τη στιγμή που έπαιζε ο Σάκχοφ θα έπρεπε όλη η ομάδα να ήταν τοποθετημένη πιο χαμηλά μέσα στο γήπεδο. Βέβαια, ακόμα και όταν συνέβη αυτό μετά το 20λεπτο, όταν ο Γιαννίκης αποφάσισε να ζωηρέψει την κατάσταση και να παίξει με 4-3-3, έχοντας τον Ουκρανό και τον Σιμάνσκι κεντρικά χαφ, δεν άλλαξε η κατάσταση.

Ο Αρης είχε κάποιες προσπάθειες για μετάβαση μπροστά και βρήκε το γκολ, έστω και από σπόντα. Μια στραβοκεφαλιά του Μαντσίνι, μια στραβοκλωτσιά του Λούμορ και ένα όμορφο τακουνάκι του Εντιαγέ, έδωσαν προβάδισμα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η ΑΕΚ δέχθηκε ένα συνηθισμένο φτηνό γκολ, αλλά τουλάχιστον έδειξε να αφυπνίζεται στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, αν και δεν μπόρεσε να βρει αντίδραση άμεσα ενώ είχε την ευκαιρία στην ευκαιρία με Σιμάνσκι και Σάκχοφ.

Αμεση κίνηση με Μάνταλο

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Γιαννίκης αντικατέστησε άμεσα τον αρνητικό Σάκχοφ με τον Μάνταλο και επέστρεψε στην κλασική διάταξη του 4-2-3-1. Η ΑΕΚ προσπάθησε να ανέβει κάποια μέτρα μέσα στο γήπεδο, αλλά παρέμενε τεράστια αδυναμία στην κυκλοφορία της μπάλας και στη δυνατότητα να κάνει κάποια τελική προσπάθεια. Ηταν φανερό πάντως, πως υπήρχε διάθεση να βάλουν τον Λιβάι στο παιχνίδι, καθώς ήταν άφαντος στο πρώτο μέρος.

Η ΑΕΚ μπορούσε να βρει χώρους μόνο όταν ο Αρης ανέβαινε ψηλά και άφηνε χώρους. Σε κανονική ροή αγώνα, πλήρης αδυναμία. Και δεν έφταναν όλα αυτά, είχε και την εχθρική διαιτησία του Ισπανού Βέγκα. Αφού στο πρώτο ημίχρονο έδωσε αβίαστα πέναλτι στη βουτιά του Σάσα – που διόρθωσε έπειτα με χρήση VAR – στη συνέχεια προκλητικά μετέτρεψε το πέναλτι στην κλωτσιά του Φαμπιάνο στον Αραούχο σε επιθετικό φάουλ!

Σοκ στο φινάλε

Στο τελευταίο 15λεπτο, με την ΑΕΚ σε πλήρη θάλασσα και κατάσταση γενικής κρίσης, ο Γιαννίκης τα έπαιξε όλα για όλα. Εριξε στο ματς Ανσαριφάρντ και Λε Ταλέκ, έβγαλε τα δύο ακραία μπακ που είχε μέχρι τότε στο ματς και μετέτρεψε το σχηματισμό 3-5-2 με τους Λιβάι και Τσούμπερ να παίζουν τις πλευρές! Η ΑΕΚ έγινε πιο πιεστική, αλλά είχε και κάτι τεράστιες τρύπες στην άμυνα της. Ο Μάντζιος γύρισε και αυτός σε 3-5-2, ο Γιαννίκης σε εμφανή σύγχυση έριξε στο ματς και τον Τάνκοβιτς, αλλά το φιλί της ζωής για την ΑΕΚ έδωσε ο τεράστιος Αραούχο που πέτυχε το γκολ της χρονιάς.

Εκεί που η ΑΕΚ έδειξε πως μπορούσε να αλλάξει το παιχνίδι και να βρει το δρόμο ακόμα και για τη νίκη, ο Γιαννίκης έχει την έμπνευση να βγάλει τον Λιβάι που κάλυπτε όλη τη δεξιά πλευρά. Η ΑΕΚ έμεινε με αφύλαχτη τη δεξιά πλευρά της, ο Ματέο Γκαρσία βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα και καταδίκασε σε νέα ήττα.

Άρης – ΑΕΚ 2-1

Δείτε πως σχολίασε και μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr

Αρης (Α. Μάντζιος, 4-2-3-1): Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Λούμορ, Ματίγια, Σάσα, Μαντσίνι (84’ Μάνος), Εντιαγέ (84’ Σάκιτς), Ιτούρμπε (62’ Γκαρσία), Καμαρά

ΑΕΚ (Α. Γιαννίκης, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Ρότα (78’ Λε Ταλέκ), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί (77’ Ανσαριφάρντ), Σιμάνσκι (85’ Τάνκοβιτς), Σιμόες, Γκαρσία (90’+ Βράνιες), Σάκχοφ (46’ Μάνταλος), Τσούμπερ, Αραούχο

Ο Ισπανός Βέγκα χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Καμαρά (48’) – Τζαβέλλα (64’), Σιμόες (67’), Χατζισαφί (74’), Τάνκοβιτς (87’).

Δείτε εδώ το 1-0 με τον Εντιαγέ

Δείτε εδώ το 1-1 με το φοβερό ψαλιδάκι του Αραούχο

Δείτε εδώ το 2-1 με τον Σάκιτς

Πάνος Λούπος: Στην Τούμπα έβαλε πέρυσι τις βάσεις, εκεί μπορεί φέτος να το τελειώσει
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X