ΑΕΚ: Η περιπέτεια με τη λοιμώδη μονοπυρήνωση του Φράνσον που γύρισε πιο δυνατός

Η ΑΕΚ δίνει 1 εκατ.ευρώ, η Νόρκεπινγκ δεν δίνει τον Φράνσον!
Photo Credits: INTIME

Ο Αλεξάντερ Φράνσον, πριν δύο χρόνια είχε μιλήσει για το πως βίωσε την περιπέτεια της υγείας του με τη λοιμώδη μονοπυρήνωση, από την οποία επέστρεψε δριμύτερος

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ονομάζεται και «αδενικός πυρετός» ή αλλιώς και «ασθένεια του φιλιού». Η λοιμώδης μονοπυρήνωση είναι μια νόσος που συχνότερα εκδηλώνεται σε άτομα ηλικίας μεταξύ 15 και 30 ετών και συνήθως η μετάδοση γίνεται μέσω του σάλιου, του αίματος η άλλων σωματικών υγρών. Γι’ αυτό και είναι πολύ εύκολο να μεταδοθεί από ένα φιλί ή από κοινή χρήση αντικειμένων. Τα συμπτώματα της ασθένειας, τα οποία διαρκούν από δύο εβδομάδες μέχρι ένα μήνα περιλαμβάνουν κόπωση, πυρετό, πονόλαιμο, μυϊκούς πόνους και ρίγη μεταξύ άλλων. Μία τέτοια περιπέτεια υγείας είχε περάσει πριν από μια διετία ο Αλεξάντερ Φράνσον που θα ανακοινωθεί ως παίκτης της ΑΕΚ εντός της ημέρας.

Ο 28χρονος Σουηδός μέσος που βρίσκεται από χθες στην Αθήνα περνώντας τις ιατρικές και εργομετρικές εξετάσεις για να ολοκληρώσει τη μεταγραφή του στην Ένωση, είχε μιλήσει τον Φεβρουάριο του 2020 στην εφημερίδα Aftonbladet για το πως βίωσε την ασθένεια που τον άφησε εκτός αγωνιστικής δράσης τον προηγούμενο μήνα. Ήταν η περίοδος που ο Φράνσον ετοιμαζόταν να φύγει με την Εθνική Σουηδίας στα καθιερωμένα χειμερινά τουρ στην Ντόχα του Κατάρ.

Με την αποστολή θα πετούσαν νωρίς το πρωί από το «Αρλάντα», το Διεθνές αεροδρόμιο της Στοκχόλμης, όμως τελικά ο ίδιος δεν επιβιβάστηκε ποτέ στο αεροπλάνο. «Ήμουν στο ξενοδοχείο και τη νύχτα ανέβασα πυρετό ενώ αισθανόμουν και τον λαιμό μου να πονάει. Έπρεπε να επιστρέψω σπίτι μου στο Νόρκεπινγκ για να αναρρώσω και θα πετούσα μερικές μέρες αργότερα. Ο πυρετός όμως ανέβαινε και χειροτέρευα. Για πέντε μέρες ήμουν με 39-40 πυρετό», ήταν τα λόγια του Φράνσον στην Aftonbladet και στον δημοσιογράφο Μίκαελ Βάγκνερ.

Η περιγραφή του Φράνσον στη συνέντευξή του στη γνωστή σουηδική εφημερίδα ήταν άκρως παραστατική και μάλιστα ο ίδιος παραδέχθηκε πως αισθανόταν λες και έσβηνε η ζωή του! «Νιώθεις σαν να πεθαίνεις. Ίδρωνα απίστευτα πολύ. Κρύωνα και δίπλωνα όταν ξάπλωνα στο κρεβάτι. Μπρρρ, ήταν άσχημο και σκληρό συναίσθημα. Πήρα πενικιλίνη για δέκα μέρες και ξεκίνησα πάλι προπονήσεις για περίπου δύο εβδομάδες. Επιστρέφοντας όμως μια μέρα προς το σπίτι μου ανέβασα ξανά πυρετό», ανέφερε ο Φράνσον προσθέτοντας: «Η τελευταία εξέταση αίματος που έκανα έδειξε ότι ήταν αυτός ο ιός που με είχε προσβάλλει, ενώ επίσης είχα στρεπτόκοκκο στο αίμα μου».

Εκείνη την περίοδο κατά την οποία ο Φράνσον περνούσε την περιπέτεια με την υγεία του ήταν η εποχή που ο κορονοϊός σιγά σιγά απλωνόταν σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, όπως είχε παραδεχθεί ο Φράνσον στη συνέντευξή του, οι συμπαίκτες του έκαναν μαζί του και τη σχετική πλάκα: «Πολλοί μου είχαν πει ότι είχα κολλήσει κορονοϊό, αλλά πιστεύω πως δεν το είχα περάσει ευτυχώς. Αρκεί να βήξει κάποιος και αμέσως θα γίνει συζήτηση για τον κορονοϊό και για μένα»!

Ο Φράνσον επέστρεψε δριμύτερος από τη λοιμώδη μονοπυρήνωση. Εκείνη τη σεζόν φορώντας στα περισσότερα ματς της Νόρκεπινγκ το περιβραχιόνιο του αρχηγού πραγματοποίησε 33 συμμετοχές με δύο γκολ και έξι ασίστ, ενώ και την επόμενη (περσινή) και τελευταία του χρονιά στη σουηδική ομάδα, ο Φράνσον παρότι δεν ήταν πλέον ο αρχηγός, συνέχισε να αποτελεί αναντικατάστατο μέλος με 34 συμμετοχές και μία ασίστ. Ήταν η στιγμή που ήθελε να ψάξει εκ νέου την τύχη του μακριά από τη Σουηδία, όπως είχε κάνει πριν μερικά χρόνια υπογράφοντας τότε στη Βασιλεία. Και από τη στιγμή που η μετακίνησή του στη Βίλεμ «ναυάγησε», η πόρτα της ΑΕΚ άνοιξε και το κεφάλαιο της Ελλάδας επίσης…

Πηγή: Gazzetta.gr

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Δείτε πόσους ασύδοτους, πόσα ελεεινά φίδια έχουμε απέναντί μας
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X