Η ομάδα δε πρέπει να θολώσει με τη διαιτησία

«Εγκλήματα» της ΑΕΚ και σιχάματα της διαιτησίας!
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για την ΑΕΚ και τη διαιτησία που δεν πρέπει να την επηρεάσει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν είναι καλή μέρα για να γράφεις σήμερα, εκτός από το αν είναι αποκλειστικά για ρεπορτάζ. Είμαστε στα τελειώματα μιας μεταγραφικής περιόδου χωρίς δραστηριότητα ως τώρα από την ΑΕΚ, έχουμε μπει στο τελευταίο τετραήμερο και περιμένεις πως ό,τι είναι να γίνει θα γίνει τώρα. Και μπορεί να γίνει άνα πάσα στιγμή ή να μη γίνει και καθόλου. Δε θέλω να σκέφτομαι το τελευταίο ενδεχόμενο, δε το πιστεύω, όμως δε μπορώ και να το βγάλω τελείως εκτός. Από τη στιγμή που είμαστε στο τέλος.

Σε κάθε περίπτωση, με λίγα 24ωρα να μας χωρίζουν από τη στιγμή που θα έχουμε τη συνολική εικόνα και θα μπορούμε να μιλήσουμε με ασφάλεια, θεωρώ πως είναι άτοπο να κάνω προβλέψεις, να σχολιάσω τι έχει γίνει ως τώρα κλπ. Από Τρίτη θα μπορούμε να τα βάλουμε κάτω όλα. Παραμονή της αναμέτρησης με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

Η συνέχεια που αναμένεται να είναι δύσκολη

Τα πράγματα κατά τα άλλα, δεν είναι εύκολα για την άμεση συνέχεια. Πλησιάζουμε στο ματς με το Βόλο, χωρίς να είναι ακόμη σαφές το εύρος των επιλογών για τον Αργύρη Γιαννίκη. Υπάρχουν δύο κρούσματα, που είναι παίκτες με ρόλο στην ομάδα που δε γνωρίζουμε αν θα έχουν αρνητικό τεστ μέχρι τουλάχιστον αύριο, ενώ φυσικά δε ξέρουμε και τα αποτελέσματα του προβλεπόμενου ελέγχου πριν το ματς.

Σήμερα είναι έτσι, αύριο μπορεί να είναι αλλιώς κι αυτή είναι η μεγάλη ιδιαιτερότητα της περιόδου. Οπωσδήποτε το ματς με τον Βόλο είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, ανεξάρτητα από το τι έκανε ο Βόλος με τον ΠΑΟΚ. Μη ξεχνάμε πως προστέθηκε στην αλυσίδα των ομάδων που βρέθηκαν πίσω στο σκορ απέναντι στον ΠΑΟΚ από ένα πέναλτι. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ένα πέναλτι που σηκώνει πολλή συζήτηση και κυρίως φέρνει στο μυαλό τη φάση του Βράνιες με τον Μασούρα κι όσα ακατάληπτα είχε σχολιάσει τότε ο Κλάτενμπεργκ.

Τα εντός έδρας ματς με τον Βόλο τη τελευταία διετία είναι εντελώς… ροκ. Έχουν γίνει συμπτωματικά και τα δύο στη Ριζούπολη. Μια δραματική νίκη με 3-2 στο πρώτο, μια καταστροφική ισοπαλία 2-2 στο δεύτερο.

Μπαίνω στον πειρασμό να πω πως έχει μεγάλη σημασία το τρίποντο, με το ΠΑΟΚ- οσφπ να ακολουθεί, αλλά όταν έχεις περάσει τη διαδικασία του ΑΕΚ – Παναιτωλικός πριν από το ΠΑΟ-οσφπ και τελικά έχεις βρεθεί με τη διαφορά να αυξάνεται, αντί να μειώνεται, καλύτερα να τη πας αλλού τη κουβέντα… Δε μας παίρνει.

Μέσα σε όλα υπάρχει και το πρόβλημα της διαιτησίας

Θέλω να πω κάτι για τη διαιτησία. Υπάρχει όντως σημαντικό πρόβλημα, το έχουμε αναλύσει και το έχουμε παρουσιάσει όσο καλύτερα γίνεται πιστεύω, εδώ κι εβδομάδες. Ωστόσο, είμαστε σε ένα επικίνδυνο σημείο αυτή τη στιγμή. Στο σημείο που μπορεί το ενδιαφέρον να στραφεί εκεί απόλυτα κι αυτό να παρασύρει και το ποδοσφαιρικό τμήμα. Τεχνικό τιμ και παίκτες.

Φυσικά είναι αυτοί που ζουν στο πετσί τους όσα γίνονται με τους διαιτητές κάθε Κυριακή και φυσικά όταν εγώ που το βλέπω απ΄έξω εκνευρίζομαι μία, πόσο θα εκνευρίζονται αυτοί που είναι μέσα, δε θέλω καν να το σκέφτομαι.

Όμως πρέπει να βάλουμε λίγο τα πράγματα σε μια σειρά και να κρατήσουμε τη ψυχραιμία μας όσο γίνεται, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την ομάδα. Η ΑΕΚ έχει χάσει έξι βαθμούς με δραματικό τρόπο στο τέλος του 2021 και στην αρχή του 2022. Στο ματς με τον Παναιτωλικό αδικήθηκε. Όμως μπορούσε να το κερδίσει. Και φυσικά μπορούσε να κερδίσει και τον ΟΦΗ.

Της έχουν στερηθεί βαθμοί κι άλλοι φυσικά, που θα την έφερναν ακόμη πιο ψηλά στη βαθμολογία. Της έχει στερηθεί ένα σοβαρό προβάδισμα για τη πρόκριση στο πρώτο ματς του κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα.

Όλα αυτά φυσικά έχουν συμβεί και δεν αλλάζουν. Όμως τους έξι βαθμούς που έχασε με ΟΦΗ και Παναιτωλικό θα μπορούσε να τους είχε πάρει κι έτσι. Αυτό που θέλω να πω, είναι πως δε πρέπει η ομάδα να παρασυρθεί σε μια ιστορία που αφορά άλλες πλευρές να τη χειριστούν και να χάνει λόγω αρνητικής ψυχολογίας κι όσα μπορεί να κερδίσει στο γήπεδο, παρά το πρόβλημα με τη διαιτησία. Υπάρχουν διαιτητικά χτυπήματα που σε… ξαπλώνουν σε ένα ματς, υπάρχουν κι άλλα που μπορείς να ξεπεράσεις. Όπως έγινε με τον Ατρόμητο.

Οι παίκτες και ο προπονητής δεν πρέπει να μπουν σε αυτή την ιστορία

Ο προπονητής και οι παίκτες, δε χρειάζεται να μπαίνουν λοιπόν σε αυτή την ιστορία και να επηρεάζονται. Θα είναι κλειδί αυτό, αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες να σταθούμε κάπως όρθιοι από αυτή την υπόθεση, όσο κρατάει με αυτή την ένταση. Και το λέω γιατί περιμένω να χειροτερέψουν τα πράγματα άμεσα. Και το να μας διαλύσει τελείως, είναι αυτό που επιδιώκουν όσοι την ενορχηστρώνουν. Ποντάρουν στο γεγονός πως είναι πολύ απογοητευτικό μετά από μια 20ετία τόσο ψυχοφθόρα και τον ενθουσιασμό της ανατροπής, να συνειδητοποιείς πως τα πράγματα έχουν πάρει πάλι άσχημη τροπή και πρέπει να αντιμετωπίζεις πάλι τα ίδια.

Και μισό βαθμό να μπορείς να σώσεις υπό αυτές τις συνθήκες, πρέπει να τον σώσεις. Το σημειώνω γιατί η ισορροπία κυρίως όσον αφορά το πως το βλέπουν προπονητής και παίκτες μπορεί να είναι λεπτή και χρειάζεται να το προσέξουμε.

Για να το κλείσουμε και να μη ξεχνιόμαστε. Ο Καραντώνης ξεσήκωσε το Πανελλήνιο στο Λαμία – Άρης και τη Κυριακή ορίστηκε VAR στο ΑΕΚ – Βόλος. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X