Ενας «οχτρός» μας θύμισε πόσο έλειψε ο Τσίνο

Ενας «οχτρός» μας θύμισε πόσο έλειψε ο Τσίνο
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης πιάνεται από τις δηλώσεις του κίπερ του ΟΣΦΠ, για να προσεγγίσει ποδοσφαιρικά μια σημαντική επιστροφή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, η ΑΕΚ δεν είχε πάρει ακόμα χαφ. Προφανώς θα είναι τεράστιο πλήγμα και τεράστιο ζήτημα, αν τελικά η ΑΕΚ δεν καταφέρει να πάρει έναν χαφ. Ειδικά από την στιγμή που το έλλειμμα είναι τόσο μεγάλο, που υπό κανονικές συνθήκες θα χρειαζόταν η προσθήκη δυο. Επίσης θα είναι τεράστιο πλήγμα και ζήτημα, αν αποκτηθεί μεν χαφ, αλλά όχι του επιπέδου και της κλάσης του Μπαλάντα. Πρώτον διότι τέτοια κλάση έχει ανάγκη η ΑΕΚ με αγωνιστικά κριτήρια και όχι επιπέδου και κλάσης Μοράν και δεύτερον διότι η ίδια η ομάδα έθεσε το ύψος του πήχη, με τις πόρτες που κτύπησε. Οψόμεθα λοιπόν τις επόμενες ώρες.

Προς το παρόν, ας ασχοληθούμε μ’ αυτούς που έχουμε και που η αλήθεια είναι πως δεν είναι δα και πολλοί. Τρεις στο Ιράν, δυο με κόβιντ και δυο τερματοφύλακες με προβλήματα τραυματισμού. Με τον έναν μάλιστα, μετά από τρεις ενέσεις στην μέση σε δυο μέρες, να περνάει 12 ώρες σε μια καρέκλα λόγω του χιονιά. Όπως και να έχει, αυτή είναι η κατάσταση, μ΄ αυτή πρέπει να πορευτεί ο Γιαννίκης. Άλλωστε θα πρέπει πλέον να έχει εκπαιδευτεί στην ειδική διαχείριση λόγω απουσιών, διότι τα ζόρια δεν ξεκίνησαν τώρα. Κρατάνε πολύ καιρό.

Κάθε ποδοσφαιριστής που υπάρχει στο ρόστερ είναι χρήσιμος και κάθε απουσία έχει την σημασία της. Όμως στα μάτια τα δικά μου, το πιο μεγάλο κενό που έχει κληθεί να διαχειριστεί αγωνιστικά η ΑΕΚ, είναι αυτό του Αραούχο. Ο Τσίνο δεν έχει παίξει ακόμα σε κανένα ματς, μέσα στον Ιανουάριο. Και θα ήταν ακόμα πιο μεγάλο το κενό, αν είχαν γίνει τα δυο ματς με τον ΠΑΟΚ που για διαφορετικούς λόγους αναβλήθηκαν μέσα στον μήνα.


Δεν θα το έλεγε εάν…

Θα μου πει κάποιος, πως αυτό περί της σημαντικότερης απουσίας, το λες εσύ διότι έχεις αδυναμία στον Αραούχο. Έλα που δεν είναι έτσι τα πράγματα. Εκείνος που θύμισε σ’ όλους μας πόσο λείπει από την ομάδα ο Τσίνο όταν δεν είναι ετοιμοπόλεμος, ήταν ένας αντίπαλος. Ένας… οχτρός. Παραθέτω την δήλωση του Βατσλίκ. «Το δυσκολότερο παιχνίδι μου στην Ελλάδα, ήταν αυτό απέναντι στην ΑΕΚ».

Και φυσικά ο τερματοφύλακας του ΟΣΦΠ δεν θα είχε κανέναν λόγο να το πει αυτό για ένα ματς που η ομάδα του κέρδισε, αν δεν του είχε κάνει την ζωή μαρτύριο ο Αραούχο. Δυο γκολ του είχε βάλει ο Τσίνο και μάλιστα όπως τα έβαλε, πιθανολογώ πως ο Βάτσλικ κατάλαβα τι ακριβώς του είχε συμβεί, όταν ξαναείδε μετά το παιχνίδι σε βίντεο.

Βεβαίως ο Αραούχο φέτος σε ντέρμπι έχει σκοράρει μόνο απέναντι στον  ΟΣΦΠ. Ούτε με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, ούτε με τον ΠΑΟ στo OAKA, παρότι ειδικά με τους «πράσινους» είχε και τις ευκαιρίες να το κάνει και αστόχησε. Επίσης θα συμφωνήσω μ’ εκείνους που πολλάκις έχουν παρατηρήσει πως ο Τσίνο δεν είναι ο φορ των 20-25 γκολ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, η οποία άλλωστε αποτυπώνεται στα στατιστικά του.


Οι αλήθειες και τα ψέματα των αριθμών

Επιτρέψτε μου ωστόσο να σημειώσω κάτι, καθαρά ποδοσφαιρικά. Ο Αραούχο είναι ο επιθετικός που έχει τέτοιο τρόπο παιχνιδιού και τέτοιες ικανότητες, που απασχολεί τις αντίπαλες άμυνες πολύ περισσότερο, απ’ όσο θα επέβαλλαν τα στατιστικά του. Και αυτό βοηθάει πολύ και τους παίκτες που παίζουν δίπλα του στην μεσοεπιθετική γραμμή και κατ’ επέκταση την ομάδα. Άλλωστε γι αυτό τον λάτρευε ο Λιβάγια.

Δεν είναι σίγουρα μόνο τα γκολ που δίνει ένας σέντερ φορ. Αλλά φυσικά και είναι και αυτά. Και ο Αραούχο ξέρει να τα βάζει αυτά τα γκολ, ειδικά όταν η ομάδα τα χρειάζεται. Φέτος μέχρι και τον Δεκέμβρη που έπαιξε, πριν προκύψει το πρόβλημα με την μέση, είχε πετύχει έξι γκολ στο πρωτάθλημα. Λίγα για την κλάση του Τσίνο. Στην χρονιά του πρωταθλήματος, είχε βάλει μόλις τέσσερα μέχρι τα μισά της σεζόν και έκλεισε με έντεκα.

Είναι δεδομένο πως αν κάποιος τον ρωτήσει, η απάντηση που θα πάρει για τα έξι γκολ που έχει βάλει μέχρι τώρα, είναι πως θα ήθελε τα διπλάσια. Από τον εαυτό του περίμενε πρώτος αυτός τα διπλάσια. Και η ΑΕΚ περιμένει εννοείται περισσότερα γκολ από τον Αραούχο. Ωστόσο στο διάστημα που ο Τσίνο είναι εκτός μάχης, η ΑΕΚ έχει πάρει μόλις ένα γκολ από τον φορ της. Ενώ σίγουρα δεν είχε και την ίδια επιθετική λειτουργία. Επομένως έχει μεγάλη σημασία, το γεγονός πως ήδη από την Κυριακή, ο Αραούχο θα ξαναπάρει την θέση του στην γραμμή κρούσης. Και αν έχετε επ’ αυτού αμφιβολίες, ξαναδιαβάστε αυτό που είπε ο κίπερ του ΟΣΦΠ.

Και κάτι τελευταίο επειδή πολλές φορές υπάρχουν παρεξηγήσεις. Η ΑΕΚ δεν έφερε το περασμένο καλοκαίρι τον Τσίνο για λόγους συναισθηματικούς. Τον έφερε γιατί είναι ένας επιθετικός υψηλού επιπέδου και κλάσης, που «κολλάει» με την ομάδα. Και κυρίως κάνει την δουλειά του. Αν κάποια στιγμή, την δουλειά του δεν την κάνει ή φανεί να κλείνει ο κύκλος του, προφανώς και θα πρέπει η ομάδα να το δει  διαφορετικά. Όπως και άλλες περιπτώσεις από το υπάρχον ρόστερ, που είναι πολύ προφανές πως ο κύκλος έχει κλείσει και την δουλειά τους δεν την κάνουν, η ΑΕΚ πρέπει να τις δει διαφορετικά και όχι συναισθηματικά. Αλλά επ’ αυτού θα επανέλθω άλλη φορά.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X