Η ΑΕΚ θέλει να σηκώσει κεφάλι και να βάλει βάσεις πρόκρισης στην Τούμπα! (19:00, LIVE σχολιασμός enwsi.gr)

Πρώτοι προημιτελικοί στο Κύπελλο Ελλάδας, νοκ άουτ αγώνες σε Ισπανία, Ιταλία και Γερμανία
Photo Credits: INTIME

Σημαντικό παιχνίδι για την ΑΕΚ σήμερα στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να πάρει σκορ πρόκρισης θέλει σήμερα η ΑΕΚ στην Τούμπα.

Η Ενωση αγωνίζεται σήμερα στην Θεσσαλονίκη (19:00, Cosmote Sport 1, LIVE σχολιασμός enwsi.gr) με τον ΠΑΟΚ για την πρώτη αναμέτρηση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη προέρχεται από μία πολύ οδυνηρή ήττα από τον Παναιτωλικό και θέλει απόψε να πάρει θετικό αποτέλεσμα στη Θεσσαλονίκη, έτσι ώστε να πάρει προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη προέρχονται από ένα μεγάλο σερί 7 σερί νικών σε όλες τις διοργανώσεις. Βέβαια, η διαιτησία έχει… παίξει το ρόλο της σε όλο αυτό, με τελευταίο παράδειγμα αυτό απέναντι στον ΟΦΗ, όπου οι Κρητικοί είδαν το τέρμα με το οποίο άνοιξαν το σκορ να ακυρώνεται μέσω VAR, έτσι ώστε να σφυριχθεί -ανύπαρκτο- πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ.

Το πλάνο της ΑΕΚ

Ο Αργύρης Γιαννίκης μετρά αρκετές απουσίες, με τους Σέρχιο Αραούχο, Γιεβχέν Σάκχοφ, Νόρντιν Άμραμπατ, Ογκνιεν Βράνιες και Μουαμέρ Τάνκοβιτς να βρίσκονται εκτός αποστολής για διάφορους λόγους. Φυσικά νοκ άουτ παραμένει και ο Γαλανόπουλος.

Στο μυαλό του προπονητή των «κιτρινόμαυρων», υπάρχουν κάποια δεδομένα όσον αφορά την ενδεκάδα. Ο Τσιντώτας θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά στην άμυνα θα βρίσκεται ο Μισελέν, αριστερά ο Μοχαμάντι θα παραμείνει στο βασικό σχήμα ενώ δίδυμο στα στόπερ θα είναι οι Μήτογλου και Τζαβέλλας.

Ο Έλληνας τεχνικός σκέφτεται να επιλέξει σύστημα 4-3-3 στην Τούμπα για να «γεμίσει» τον άξονα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί καλύτερα η αμυντική λειτουργεία των «κιτρινόμαυρων». Ετσι, δίπλα στον Αντρέ Σιμόες θα αγωνιστούν οι Σιμάνσκι και Χατζισαφί.

Από εκεί και έπειτα, δεξιά στην μεσοεπιθετική γραμμή θα ξεκινήσει ο Λιβάι Γκαρσία, ενώ αριστερά υπάρχει το ερωτηματικό αν ο Αργύρης Γιαννίκης θα προτιμήσει τον Στίβεν Τσούμπερ ή τον Πέτρο Μάνταλο. Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Καρίμ Ανσαριφάρντ.

Βέβαια, δεν αποκλείεται να διατηρηθεί το 4-2-3-1, με τον Γέβτιτς να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να βρεθεί στη θέση πίσω από τον φορ.

Τα πλάνο του ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου συμπεριέλαβε στην τελευταία πρόβα δουλειά στην τακτική και στις στατικές φάσεις και αποφάσισε να ανακοινώσει αποστολή τη μέρα του αγώνα.

O Αντόνιο Τσόλακ έκανε θεραπεία κι ατομικό, λόγω των ενοχλήσεων που αισθάνεται στη μέση, και δεν θα βρίσκεται στη διάθεση του Ρουμάνου τεχνικού, όπως και μόνιμοι τραυματίες Νέλσον Ολιβέιρα και Ομάρ Ελ Καντουρί, οι οποία συνέχισαν τα προγράμματά τους.

Πιθανή ενδεκάδα ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης-Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ-Αουγκούστο, Κούρτιτς, Σβαμπ-Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβερ, Σβιντέρσκι.

Οι διαιτητές του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ

  • Διαιτητής: Ιστβαν Βαντ
  • Βοηθοί: Κούλουμ, Κλίβερ
  • 4ος διαιτητής: Γκάμαρης
  • VAR: Βίτορ Φερέιρα
  • AVAR: Μωυσιάδης

Όλη η επικαιρότητα της ΑΕΚ | AEK Basket Queen by Betsson - 17/5/24
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X