Εφημερίδα Αυγή: Ανατροπή στην απόφαση για κλείσιμο

Εφημερίδα Αυγή: Ανατροπή στην απόφαση για κλείσιμο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε εξυγίανση εν λειτουργία θα προχωρήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας «Αυγή», ώστε να αποφευχθεί το κλείσιμο της καθημερινής έκδοσης της εφημερίδας, εξουσιοδότηση που τού παρέσχε ομόφωνα σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αυτό σημαίνει ότι “παγώνει” το αρχικό σενάριο περί αναστολής λειτουργίας του καθημερινού φύλλου της «Αυγής», πρόταση που αποτέλεσε την κεντρική εισήγηση της διοίκησης της εφημερίδας στη σημερινή συνεδρίαση του κομματικού οργάνου. Στην πορεία της συνεδρίασης ωστόσο διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε ομοθυμία για την αναστολή της έκδοσης κι έτσι κατά τις πληροφορίες ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μία συνθετική πρόταση για προσπάθεια οικονομικής εξυγίανσης της εφημερίδας «Αυγή» εν λειτουργία με απόλυτη εμπιστοσύνη προς τη διοίκησή της (κ.κ. Δρόσο, Αρβανίτη) να χειριστεί από εδώ και πέρα αυτήν την προσπάθεια για την οποία είναι σαφές ότι απαιτείται να ληφθούν δύσκολες αποφάσεις.

Κύκλοι της Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι πρόκειται για μία ιδιαίτερα επίπονη προσπάθεια καθώς το διοικητικό συμβούλιο προκειμένου να εξυγιάνει μία μη βιώσιμη-ουσιαστικά χρεοκοπημένη- επιχείρηση πιθανότατα θα αναγκαστεί να προχωρήσει και σε απολύσεις. Προηγουμένως βεβαίως θα συνεχιστεί η προσπάθεια ευόδωσης του σχεδίου εθελουσίας εξόδου στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί θετικά μόλις 14 εργαζόμενοι.

Αν ακόμη και τώρα, το σχέδιο αυτό δεν προχωρήσει τότε εκ των πραγμάτων για τη διάσωση της εφημερίδας θα χρειαστεί να γίνουν οι αναγκαίες απολύσεις λένε αρμόδιες πηγές. Σημειωτέον πως το πρόγραμμα που έχει προτείνει η διοίκηση είναι ιδιαίτερα “γενναίο” καθώς προβλέπει άμεση αποζημίωση 28 μισθών για τους υπό αποχώρηση εργαζόμενων και εξόφληση ενδεχόμενων παλαιότερων οφειλών.

Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίο

Η σημερινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου προκάλεσε εκ των πραγμάτων πολλές πιέσεις ακριβώς λόγω του αντικειμένου της. Έχει τη σημασία του το γεγονός πως ένας εκ των επικεφαλής της Ομπρέλας ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συντάχθηκε με τη γραμμή του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα (και στο χθεσινό πολιτικό κέντρο) κι έτσι στο τέλος της συνεδρίασης όλα τα στελέχη της τάσης υποστήριξαν την συνθετική πρόταση για εξυγίανση εν λειτουργία.

Κατά τις πληροφορίες ο Νίκος Φίλης έθεσε ζήτημα συγκρότησης μίας πενταμελούς επιτροπής σωτηρίας για την “Αυγή”, όμως στο τέλος την απέσυρε καθώς δεν βρήκε υποστηρικτές και οι περισσότεροι τού επεσήμαναν ότι η ύπαρξη μιας επιτροπής θα “δέσει” τα χέρια της διοίκησης.

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποφασίστηκε να διεξαχθεί το τετραήμερο 31 Μαρτίου έως 4 Απριλίου για να μπορέσει να αντιμετωπίσει όλα τα θέματα που σχετίζονται με την πανδημία.

Πηγή: ethnos.gr

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X