Κορωνοϊός: Ερευνα δείχνει ότι η μετάλλαξη «Ομικρον» προκαλεί έως και 99% λιγότερους θανάτους από την «Δέλτα»

Κορωνοϊός: Ερευνα δείχνει ότι η μετάλλαξη «Ομικρον» προκαλεί έως και 99% λιγότερους θανάτους από την «Δέλτα»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στηριζόμενοι στην πεποίθηση ότι έχει αρχίσει να φαίνεται στον ορίζοντα η αρχή του τέλους της πανδημίας, δεν είναι λίγοι οι επιστήμονες που, παρακολουθώντας την πορεία της μετάλλαξης Oμικρον, εκφράζουν ελπίδες για άμεση αποκλιμάκωση της υγειονομικής κρίσης.

Με τις διασωληνώσεις από την παραλλαγή να κινούνται σε εντυπωσιακά χαμηλά επίπεδα παγκοσμίως, ειδικοί διατείνονται ότι η νόσηση από τη μετάλλαξη μπορεί να έχει μικρότερες συνέπειες απ’ό,τι από τη μόλυνση με τη γρίπη.

Λόγω της σαρωτικής επέλασης της Oμικρον και της ευρείας διανομής των ενέσιμων σκευασμάτων, επιστήμονες εκτιμούν ότι το χτίσιμο υψηλού τείχους ανοσίας δεν είναι μακριά.

Ερευνητές στο Washington University, μελετώντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, εκτίμησαν ότι η Oμικρον αναμένεται να προκαλέσει έως και 99% λιγότερους θανάτους απ’ό,τι η επιθετική Δέλτα.

Παρά το γεγονός ότι η νέα μετάλλαξη προκαλεί ήπια συμπτωματολογία, ηγέτες και αρχηγοί κρατών σε όλο τον κόσμο στέλνουν μηνύματα για συνεχή επαγρύπνηση όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων προστασίας απέναντι στον ιό.

Τάσος Καπετανάκος: «Η ΑΕΚ τρομοκρατεί ξανά το ελληνικό ποδόσφαιρο – Αραούχο, Κάλενς… Σλίβκα» (VIDEO)
Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X