Λαμία-ΑΕΚ: «Πρέπει άμεσα να κλειδώσει το ματς»

Λαμία-ΑΕΚ: «Πρέπει άμεσα να κλειδώσει το ματς»
Photo Credits: INTIME

Τα σχόλια των αρθρογράφων του enwsi.gr στο ημίχρονο του αγώνα της ΑΕΚ με τη Λαμία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ προηγείται 0-1 της Λαμίας στο ημίχρονο του ματς της 16ης αγωνιστικής της Super League.

Σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά του πρώτου της αγώνα για το 2022, η Ενωση δεν έχει τρελάνει με την απόδοσή της σε ένα παιχνίδι χωρίς πολύ ρυθμό και όχι πολλές φάσεις ως τώρα.

Λαμία-ΑΕΚ: Τα σχόλια των αρθρογράφων του enwsi.gr

Σταύρος Καζαντζόγλου: Κακό ξεκίνημα, βελτιωμένο φινάλε στο ημίχρονο από την ΑΕΚ. Μπήκαν μουδιασμένα, η ομάδα ήταν κομμένη στα δύο, περίμενε σχεδόν τα πάντα από κάποια ατομική έμπνευση, κυρίως με τον Αμραμπατ. Βρήκε το γκολ έπειτα από στατική μπάλα χάρη στην κλάση του Λιβάι (που πάει καλά αριστερά), έπειτα φάνηκε να ανεβαίνει ψυχολογικά και είχε ακόμα 2-3 καλές στιγμές, ενώ εμφανίστηκαν και τα χαφ στο παιχνίδι.

Τάσος Καπετανάκος: Μετά το 20’ η ΑΕΚ έπαιξε όπως έπρεπε. Με σωστή κυκλοφορία, πίεση ψηλά και έτσι ήρθε και το γκολ του Λιβάι Γκαρσία με έξυπνη δυνατή εκτέλεση. Μέχρι το 20’ χρειάστηκε η εντυπωσιακή επέμβαση του Τσιντώτα για να μην βρεθεί η Ενωση πίσω στο σκορ και… τρέχει, όπως και στις φάσεις στο τέλος του ημιχρόνου. Προφανώς και οι πολλές αλλαγές στην 11άδα και οι σημαντικές απουσίες επηρεάζουν την ομάδα και τον Γιαννίκη στο χορτάρι. Αποτέλεσμα να έχει κενά μεσοαμυντικά ξανά όπως και στην μετάβαση. Και να δίνει δικαιώματα ότι μπορεί να δεχθεί φάση ανά πάσα στιγμή με οποιοδήποτε τρόπο. Για τον λόγο αυτό πρέπει άμεσα να κλειδώσει το ματς. Δεν έχει και πολλές επιλογές από τον πάγκο είναι η αλήθεια. Λίγες και προφανείς…

Κώστας Τσίλης: Προφανώς και δεν περίμενε κανείς να μπει η ΑΕΚ και να είναι σε φουλ ένταση και αγωνιστικό ρυθμό. Από την άλλη μεριά, δεν είναι δυνατόν και πάλι κάθε φορά που πιέζεται η άμυνα έστω και λίγο, να παθαίνει κρίσεις πανικού. Επιθετικά από το 20ο λεπτό και μετά, βρίσκει τρόπους να βγάζει ευκαιρίες. Ας καθαρίσει το ματς επιτέλους μ’ ένα δεύτερο γκολ για να μην πάει πάλι με άγχος μέχρι το τέλος.

Σταμάτης Βούλγαρης: Η ΑΕΚ κάνει τα εύκολα δύσκολα. Είναι φανερό πως η αποχή έχει επηρεάσει τους «κιτρινόμαυρους», αλλά είναι απορίας άξιο πως δεν «χτυπάνε» περισσότερο από τα πλάγια τους γηπεδούχους που έχουν δείξει ευάλωτοι. Ο άξονας δεν λειτουργεί, η μπάλα δεν περνάει κάθετα, οπότε οφείλει η ομάδα του Αργύρη Γιαννίκη να δουλέψει περισσότερο από τα άκρα.
Το γκολ του Γκαρσία δίνει μεν το προβάδισμα στον Δικέφαλο, ωστόσο δε λέει απολύτως τίποτα, διότι μία φάση αρκεί για να έρθει το κακό. Σχετικά καλή η συνεργασία Μήτογλου και Τζαβέλλα, θετική η παρουσία του Σβάρνα. Με λάθη ο Τσιντώτας, ο Μάνταλος ακόμα δεν έχει καταφέρει να δώσει κάτι, ενώ ο Αμραμπατ που ξεχωρίζει οφείλει να γίνει πιο απλός στην τελική προσπάθεια. Δεν χρειάζεται να τα κάνει όλα μόνος του.

Βαγγέλης Αρναούτογλου: Στα χρονικά σημεία του πρώτου ημιχρόνου που η ΑΕΚ κατάφερε να βγάλει την ένταση που απαιτεί η πίεση κοντά στην περιοχή της Λαμίας, σου δινόταν η εντύπωση ότι είναι θέμα καθαρού μυαλού και σωστών αποφάσεων στην τελική απόφαση, για να φτάσει ;να πάσα στιγμή σε γκολ. Ωστόσο στα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα δεν κατάφερε να μετουσιώσει σε τέρματα τις φορές που κατάφερε να κλέψει τη μπάλα κοντά στην περιοχή του αντιπάλου και να πατήσει μέσα σε αυτήν. Αντιθέτως βρήκε το γκολ μετά από ένα κόρνερ όπως επίσης θα μπορούσε να το είχε δεχθεί και εκείνη στα τελειώματα του πρώτου 45λεπτου, με τον ίδιο τρόπο. Για ακόμα μία φορά πάντως είναι ευάλωτη στο κέντρο της άμυνάς της και σε δύο περιπτώσεις θα μπορούσε να δεχθεί γκολ από ατομικά λάθη. Ήταν ένα πρώτο ημίχρονο στη διάρκεια του οποίου όταν οι γραμμές της ομάδας ήταν κοντά και λειτουργούσαν σωστά η ΑΕΚ κυριαρχούσε, ταυτόχρονα όμως υπήρχαν και στιγμές που οι αποστάσεις ήταν τέτοιες που έδιναν στον αντίπαλο τις ευκαιρίες για να απειλήσει. Απαιτείται οπωσδήποτε ένα γκολ στα πρώτα 15 λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου για να τελειώσει το ματς και να μην βάλει ξανά τον εαυτό της σε μπελάδες.

Οι ειδήσεις του στο Google News Δείτε Live όλες τις ειδήσεις του
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X