Πολυτάρχου: «Η φανέλα της ΑΕΚ είναι πολύ βαριά!»

Πολυτάρχου: «Η φανέλα της ΑΕΚ είναι πολύ βαριά!»
Photo Credits: INTIME

Οσα ανέφερε ο Μιχάλης Πολυτάρχου για την ΑΕΚ

Μία απολαυστική συνέντευξη παραχώρησε ο Μιχάλης Πολυτάρχου στην «Ωρα των Σπορ». Ο άλλοτε αρχηγός της ΑΕΚ, στα δύσκολα χρόνια των μικρών κατηγοριών, αλλά και στην επιστροφή της ομάδας στη Basket League, δεν έχει κρύψει ποτέ, το γεγονός ότι τα συναισθήματά του, είναι «κιτρινόμαυρα» και ότι δέθηκε πάρα πολύ με τη «Βασίλισσα», κυρίως λόγω του κόσμου της.

Ο πολύπειρος σούτινγκ γκαρντ, ο οποίος είναι 38 χρονών (σ.σ. τον Ιούνιο θα γίνει 39) συνεχίζει να εντυπωσιάζει μέσα στα παρκέ, αφού φέτος παίζει με το Ψυχικό στο πρωτάθλημα της Α2 και έχει μέσο όρο 12,6 πόντους (90,9% βολές, 52% δίποντα, 27,5% τρίποντα), 4,2 ριμπάουντ (3,5αμ.-0,7επ.), 4,5 ασίστ και 1,5 κλεψίματα σε 32,7 λεπτά ανά αγώνα. Ο Πολυτάρχου, μας μίλησε για το πόσο «βαριά» είναι η φανέλα της ΑΕΚ, έδωσε «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Μάκη Αγγελόπουλο και υπογράμμισε το πόσο σημαντικό είναι που η ομάδα έχει βρει πλέον το νέο «σπίτι» της, στα Άνω Λιόσια. Εννοείται ότι όπως μας ξεκαθάρισε, με το που θα του ζητηθεί να έρθει στην ΑΕΚ, θα το κάνει δίχως δεύτερη σκέψη.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Μιχάλη Πολυτάρχου στην «Ωρα των Σπορ», έχει ως εξής:

Η ΑΕΚ κατέκτησε τέσσερα τρόπαια σε Ελλάδα και Ευρώπη, από το 2018 και μετά, ωστόσο η φετινή σεζόν μοιάζει πιο δύσκολη. Ποια είναι η εκτίμησή σου; «Η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ στενάχωρο, αυτό που γίνεται, αλλά χρειάζεται λίγο υπομονή και ο κόσμος να είναι κοντά στην ομάδα και στον Μάκη Αγγελόπουλο, γιατί αυτός θα τη βγάλει πάλι από τη δύσκολη θέση, στην οποία έχει υπάρξει ξανά στο παρελθόν. Είναι ο καταλληλότερος για να τα καταφέρει».

Φέτος η ΑΕΚ παίζει σε νέο γήπεδο, στο υπερσύγχρονο Ολυμπιακό κλειστό των Άνω Λιοσίων, κάτι για το οποίο φρόντισε ο Μάκης Αγγελόπουλος. Θεωρείς ότι αξίζει να στηρίξει την προσπάθεια, ο κόσμος; «Είναι μια χρονιά κομβική, σε όλους τους τομείς. Το πιο θετικό, είναι ότι η ομάδα πήγε σπίτι της. Αυτό, της δίνει γερές βάσεις για το μέλλον και για να πετύχει σπουδαίες διακρίσεις. Το σημαντικότερο είναι για τις Ακαδημίες, για να έχουν το δικό τους, σπίτι, για να βγάζουν ταλέντα. Είναι ένα γήπεδο-στολίδι. Χωρίς τον Μάκη Αγγελόπουλο, η ομάδα ξέρουμε το που θα βρισκόταν και σίγουρα δεν θα είχε πάρει τέσσερις τίτλους όλα αυτά τα χρόνια. Είναι δύσκολη χρονιά, με πολλά ανοίγματα. Πιστεύω ότι θα βρει σύντομα, λύση για όλα».

«Ο Γέλοβατς είχε ένα σπάνιο χαμόγελο»

Δυστυχώς πριν από λίγες μέρες υπήρξε ο θάνατος του Στέφαν Γέλοβατς. Ήταν προφανώς σοκ και για εσένα, όπως και για όλο τον μπασκετικό κόσμο. Τον είχες αντιμετωπίσει σε ένα φιλικό ματς της ΑΕΚ με το Ψυχικό; «Ήταν μεγάλο σοκ για όλο τον μπασκετικό και όχι μόνο, κόσμο. Όταν χάνεται από τη μία στιγμή στην άλλη, ένας νέος άνθρωπος, είναι πολύ λυπηρό. Παίξαμε φέτος ένα φιλικό με την ΑΕΚ στο Ψυχικό. Όσο λίγο και αν τον είδα, από όσο θυμάμαι, είναι αυτό που λέμε ότι είχε ένα σπάνιο χαμόγελο. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Τα λόγια είναι περιττά σε τέτοιες περιπτώσεις».

Πώς εξηγείς το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει κερδίσει ομάδες με μεγαλύτερα μπάτζετ, όπως ο Προμηθέας και το Περιστέρι, παρόλο που το ρόστερ της, ουσιαστικά αποτελείται από 6 μέχρι και 8 παίκτες; Είναι θέμα προπονητή, παικτών, ή βοήθεια από… ψηλά, λόγω Γέλοβατς; «Είναι τόσο βαριά η φανέλα της ΑΕΚ, που με οποιοδήποτε ρόστερ και αν παίζει και με όσα άτομα κι αν έχει, και μόνο που την έχεις απέναντί σου, σκέφτεσαι ότι μπορεί να χάσεις ανά πάσα ώρα και στιγμή. Φοβάσαι και είναι σίγουρο ότι δεν θα την κερδίσεις ποτέ εύκολα. Είναι ένα κίνητρο, το να δώσουν όρκο νίκης οι παίκτες, για όσα ματς παίζουν (σ.σ. λόγω του Γέλοβατς), αλλά το σημαντικότεροι είναι ότι είναι πολύ βαριά η φανέλα της ομάδας».

«Με… κλειστά μάτια θα γύριζα στην ΑΕΚ»

Έπαιξες στην ΑΕΚ και στη Basket League, αλλά κυρίως έχει εκτιμηθεί η ηγετική παρουσία σου, στα δύσκολα χρόνια των μικρών κατηγοριών. Σε «γεμίζει» αυτή η αγάπη που σου έχει ο κόσμος της ΑΕΚ; «Εννοείται ότι νιώθω τιμή και σεβασμό απέναντι στον κόσμο της ΑΕΚ και όπως έχω ξαναπεί, ο κόσμος της ΑΕΚ, με έκανε να γίνω ΑΕΚ και τον ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα αυτά που μου προσέφερε».

Αν ήταν στο χέρι σου, να παίξεις ξανά στην ΑΕΚ… αύριο, θα το έκανες; «Εννοείται. Με… κλειστά τα μάτια. Πέρυσι, μου ζητήθηκε να βοηθήσω σε μια δύσκολη κατάσταση για προπονήσεις και είμαι σαν ένα παιδάκι μικρό, που του παίρνεις γλυκό. Όποτε μου ζητηθεί, θα είμαι εκεί».

Είσαι 38 ετών, αλλά συνεχίζεις να αγωνίζεσαι κανονικά και αποδίδεις και πολύ καλά. Θα σε δούμε στα παρκέ και μετά τα 40 σου; «Θα παίζω όσο αντέχω, γιατί το μπάσκετ είναι ζωή. Δόξα τω Θεώ, όσο προσέχεις τον εαυτό σου, τόσο καλύτερα αποδίδεις. Δεν παίζει ρόλο η ηλικία, αλλά η θέληση για αυτό που αγαπάς και κάνεις. Μπορεί το να είσαι 38 στα 39, να ακούγεται κάπως στον κόσμο, αλλά μέσα στο παρκέ όλοι οι παίκτες είναι ίδιοι».

Πώς είναι η φετινή σεζόν με το Ψυχικό στην Α2; Μπορείτε να πετύχετε την άνοδο στη Basket League; «Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα κάνει φανταστική πορεία μέχρι στιγμής. Είμαστε δεύτεροι πίσω από την Καρδίτσα του Γιάννη Μπουρούση και του Δημήτρη Βεργίνη. Το σημαντικό φέτος είναι ότι το ευχαριστιόμαστε και παίζουμε ο ένας για τον άλλον και αυτό βγαίνει μέσα στο παρκέ. Ο στόχος είναι κάθε παιχνίδι να το ευχαριστιόμαστε και να προσπαθούμε να κερδίσουμε. Ότι είναι προς τα πάνω, ας έρθει. Θέλει πολλή δουλειά και να κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Έχει πολύ καλούς παίκτες και πολύ καλές ομάδες η φετινή Α2, που εύκολα θα έμεναν στη Basket League».

Ως αθλητής, αλλά και ως άνθρωπος φυσικά, πώς βιώνεις την κατάσταση με τον κορωνοϊό και τι συμβουλές θα έδινες στον κόσμο; Ποιες είναι οι ευχές σου, για το 2022; «Να έχει όλος ο κόσμος υγεία, Να περάσουμε γρήγορα αυτή την πανδημία. Είναι πολύ κλισέ, αλλά έχουν περάσει 2,5 χρόνια από την αρχή της πανδημίας και είμαστε στην ίδια κατάσταση. Ελπίζω να είναι οι τελευταίοι μήνες, που περνάμε τέτοια κατάσταση, γιατί είναι πολύ δύσκολα. Το σημαντικότερο είναι η υγεία και μετά έρχονται όλα τα άλλα. Να βρει και η ΑΕΚ γρήγορα, τον δρόμο της και να επιστρέψει στον πρωταθλητισμό. Να δώσουμε συγχαρητήρια στα παιδιά που είναι στην ΑΕΚ και παλεύουν, παρόλα τα προβλήματα που έχουν».

ΠΗΓΗ: «Ωρα των Σπορ»

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X