Μήτογλου: «Ημουν στην αφάνεια, αλλά ήρθε ο Γιαννίκης και με έβαλε αμέσως βασικό - Αυτά μου είπε ο Μελισσανίδης μετά τον Ατρόμητο»

Μήτογλου: «Ημουν στην αφάνεια, αλλά ήρθε ο Γιαννίκης και με έβαλε αμέσως βασικό - Αυτά μου είπε ο Μελισσανίδης μετά τον Ατρόμητο»
Photo Credits: INTIME

Μεγάλη συνέντευξη του Γεράσιμου Μήτογλου για την ΑΕΚ και τη ζωή του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Σίμος Μήτογλου δεν περίμενε να δει σε βίντεο τον πατέρα του Δημήτρη να παίζει αντίπαλος του Ντιέγκο Μαραντόνα και να έχει αναλάβει το προσωπικό μαρκάρισμα του Καρέκα για να κλωτσήσει τη μπάλα.

Του άρεσε να το κάνει και να υφαίνει όνειρα μαζί της, προτού ακόμα αναζητήσει στο YouTube την πορεία στα γήπεδα του ποδοσφαίρου, ενός εκ των δύο ανθρώπων που τον έφεραν στον κόσμο. Όταν όμως έμαθε για εκείνο τα δύο βράδια στη Νάπολι και στην Τούμπα, συνειδητοποίησε ότι θέλει και εκείνος να ζήσει τις στιγμές του, ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα κόντρα στον Λιονέλ Μέσι ή στον Κριστιάνο Ρονάλντο αν η ζωή τα φέρει έτσι.

Κι αν δεν τα φέρει με αυτούς, τότε θα συμβεί με κάποιους άλλους σπουδαίους γιατί το μυαλό και η καρδιά του θα είναι εκεί, με πλήρη αφοσίωση και απαράμιλλη πίστη μέσα στα γήπεδα, μέχρι να το πετύχει.

Μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στο SPORT24 ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ, στέλνει ένα μήνυμα σε όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και αθλητές γενικότερα που έζησαν τη δυσκολία της απόρριψης, όχι απαραίτητα με μη αξιοκρατικά κριτήρια, αλλά λόγω της συνθήκης εκείνων των στιγμών που κρίθηκαν αυστηρά κι ενίοτε λανθασμένα.

«Από τα 15 έως τα 18 μου, ουδείς πλην της οικογένειάς μου με πίστεψε. Ήμουν ένα ψηλό και αδύνατο παιδί, δεν είχα κάτι άλλο. Όμως εγώ δεν άφησα μόνο του το όνειρο μου, το πήρα σφιχτά αγκαλιά και ταξίδεψα μαζί του. Όπως η γνώση, έτσι και η απόρριψη είναι δύναμη, αρκεί να πιστεύεις στον εαυτό σου και να συνεχίζεις” θα πει και περισσότερες λεπτομέρειες για τα παλιά δεν χρειάζονται.

Δεν πήρε αυτό το βήμα για να δείξει με το δάχτυλο εκείνους που δεν τον πίστεψαν, δεν τους χρεώνει δόλο. Άλλωστε η επαγγελματική καριέρα του πέρασε και εξακολουθεί να πορεύεται μέσα από διαρκείς, ευχάριστες ανατροπές, τις οποίες ο ίδιος αδιάκοπα της εμφανίζει. Τις επιφυλάσσει σε όλους μας η αλήθεια είναι!

Μικρός, δεν ήμουν το παιδί που ξεχώριζε, δεν έβλεπαν σε μένα δυνατότητες. Ίσως δικαίως τότε. Πήρα μπόι απότομα. Στο τέλος της τρίτης Γυμνασίου ήμουν 1.72 και μέσα σε ένα καλοκαίρι, ”φόρτωσα” μαζεμένους 21 πόντους.

Εμφανίστηκα στην πρώτη Λυκείου με μπόι 1.93, οι συμμαθητές μου δυσκολεύονταν να με αναγνωρίσουν. Είχα χαρά, αλλά μαζί και απώλεια προσανατολισμού.

Τι ακριβώς ήμουν πλέον για το ποδόσφαιρο; Ποια ήταν η θέση μου σε αυτό;

Πριν συμβεί αυτό, αγωνιζόμουν ως αμυντικός χαφ και δεξί μπακ. Τώρα τι; Πως ακριβώς προσαρμόζεις τον εαυτό σου στο άθλημα όταν πλέον δεν μπορείς να το υπηρετήσεις σύμφωνα με αυτά που ίσχυαν δύο-τρεις μήνες πριν;

Σκεφτόμουν ότι για να συνεχίσω, θα έπρεπε γρήγορα να εναρμονιστώ με τα νέα δεδομένα, δεν υπήρχε καιρός για χάσιμο, ούτε για σκέψεις αρνητικές.

Ευτυχώς, στα επόμενα δύο χρόνια σταθεροποιήθηκα στο άθλημα που αγαπώ, παρά τις δυσκολίες που προκάλεσε η απότομη αλλαγή στο σώμα μου.

Βρέθηκα σε μια κατάσταση να προσπαθώ από την αρχή, να ψάχνω το ρόλο μου στο γήπεδο και να δουλεύω έχοντας στην άκρη του μυαλού μου ότι πλέον θα έπρεπε να αναζητώ και κάτι άλλο παράλληλα για το μέλλον μου, στην περίπτωση που δεν προχωρούσα στο ποδόσφαιρο.

Διαβάστε όσα είπε ο Γεράσιμος Μήτογλου για την ΑΕΚ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X