Απαιτείται λύσσα και ψύχωση για τη νίκη!

Απαιτείται λύσσα και ψύχωση για τη νίκη!
Photo Credits: INTIME

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, εξηγεί τι πρέπει να 'χει η ΑΕΚ για να νικήσει και έχει ένα υστερόγραφο για Κλάτενμπεργκ και διαιτητή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν βλέπουμε την ώρα να περάσει η Παρασκευή, να ζήσουμε το Σάββατο, προκειμένου να φτάσει η Κυριακή, η οποία συνιστά τη μέρα διεξαγωγής της αναμέτρησης κορυφής μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Επιτέλους έπειτα από κανά… δίχρονο (και κάτι παραπάνω) έχουμε τη δυνατότητα να ανυπομονούμε για τη διεξαγωγή ενός τέτοιο ντέρμπι και να αφορά την ουσία του πράγματος, την βαθμολογία κοινώς, όχι να πρόκειται για… γόητρο και μόνο. Καλό μαντάτο αυτό για αρχή…

Με την ευχή βέβαια τα καλύτερα μαντάτα να ‘ρθουν την Κυριακή. Να μας βρει στις 21.30 με χαμόγελα ικανοποίησης και χαράς για τη νίκη της Ένωσης απέναντι στην ομάδα του Φαλήρου… Δεδομένα δεν θα είναι εύκολο ματς και σαφέστατα στο ενδεχόμενο να μην είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα, πόσο μάλλον ήττα, θα έχουμε αρκετά ζητήματα που θα βγουν στην επιφάνεια και θα αφορούν το ποδοσφαιρικό τμήμα.

Η εσωστρέφεια είναι χαρακτηριστικό μας. Ας μην κρυβόμαστε… Ακόμη και σε μια σεζόν που η ήττα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για μια νέα ομάδα με νέο προπονητή, είναι δεδομένο, δικαιολογημένο και πρέπει να είναι αναμενόμενο, ότι θα προκληθεί μεγάλη αναστάτωση. Στα όρια της απαξίωσης του προβληματισμού και της… γκρίνιας που συνήθως φέρνει συνέχεια κακών αποτελεσμάτων. Κάτι που δεν έχει την πολυτέλεια να βιώσει η ΑΕΚ.

Αυτό διότι σας θυμίζω ότι ακολουθούν επιπλέον δύσκολα ματς. Αν το αποτελέσμα δεν είναι νικηφόρο ακολουθούν αγώνες με ΠΑΣ (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός), Αστέρα Τρίπολης (εκτός). Στην Αρκαδία ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της κανονικής ροής του πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Αστέρα και όπως αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα η ΑΕΚ πρέπει να ‘χει τη καλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή και όχι τη χειρότερη…


Με αισιοδοξία και τρέλα για τη νίκη!

Αλλά δεν χρειάζεται να πάμε στην… αρνητική version της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό. Ας είμαστε αισιόδοξοι… Η ΑΕΚ έχει τη δυνατότητα και τις περισσότερες πιθανότητες φέτος να επικρατήσει, να γκρεμίσει τους ερυθρόλευκους απ’ την κορυφή, να πάρει τη θέση τους και μέσω αυτού του αποτελέσματος δύναται να απογειωθεί. Να πάρει αυτοπεποίθηση, ψυχολογία και να προχωρήσει νικηφόρα στο πρωτάθλημα στις επόμενες αγωνιστικές που σας αναφέρω παραπάνω.

Για να το πετύχει αυτό χρειάζεται σίγουρα βοήθεια από τον πάγκο της, από τον άνθρωπο που εμπιστεύτηκε για να την εξελίξει και να την κάνει καλή και ανταγωνιστική (φουλ) ομάδα. Απαιτείται καλό διάβασμα, άριστη τακτική προσέγγιση και φυσικά αλάνθαστη διαχείριση στη διάρκεια του αγώνα, να καταλάβει τι συμβαίνει στον αγωνιστικό χώρο ο Αργύρης Γιαννίκης και οι παρεμβάσεις του στην εξέλιξη του ματς να το επιβεβαιώνουν αυτό…

Ωστόσο αυτό είναι το λιγότερο κομμάτι από το οποίο μπορεί να αναδειχθεί ο νικητής. Σημαντικό το ποσοστό, ίσως στο (και άνω) 30%, αλλά όχι παραπάνω σίγουρα! Άλλα είναι τα στοιχεία σε ένα ντέρμπι που σου δίνουν τη νίκη: η λύσσα, η επιθυμία, η τρέλα για την κάθε διεκδικούμενη μπάλα και η ψύχωση για να φτάσει στην κατάκτηση των τριών βαθμών. Να βλέπεις μούρλα στο ύφος των παικτών, εμμονή για να επικρατήσει σε κάθε μονομαχία, να πανηγυρίζει και το τάκλιν που κάνει και είναι αποτελεσματικό!


Στα μεγάλα και σημαντικά ματς, όσο τετριμμένο και να ακούγεται, επικρατεί η ομάδα εκείνη που επιβεβαιώνει – αποδεικνύει στο χορτάρι ότι το θέλει περισσότερο. Αυτό οφείλει να πράξει η ΑΕΚ για να φτάσει στη νίκη και εφόσον βέβαια όλα γίνουν όπως πρέπει και το αποτελέσμα εξαρτηθεί από το τι θα πράξουν οι 22 (συν τις αλλαγές) ποδοσαφαιριστές και τα τεχνικά τιμ και δεν παίξει ρόλο η διαιτησία… Διότι με το ρόλο που ‘χει ο Άγγλος αρχιδιαιτητής όλα πρέπει να τα περιμένουμε.

ΥΓ: Έχουν το θράσσος μετά να γράφουν σε εισαγωγικά τη λέξη εξυγίανση με αφορμή το γεγονός ότι δεν έχει νταβατζηλίκη μαγαζί τους ξανά η ΕΠΟ. Να κάνει όσα έχουμε δει (και αποδειχθεί) ο Κλάντεμπεργκ και να εξακολουθούν να το… παίζουν θιγμένοι δίχως μισό παράπονο απ’ τη διαιτησία. Πιο σωστά έχουν παράπονα αλλά ΜΟΝΟ στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους. Εκεί όμως κάνουν κο κο κο και τουμπεκί… Δεν μιλάνε! Πήγε ο Κλάτενμπεργκ στον αγαπημένο του Πειραιά και στη Τρούμπα να γευματίσει με την Ντέπυ Κοξένογλου και φυσικά δεν έγινε τίποτα σε επίπεδο επίθεσης και… καραμούζας. Τώρα σκεφτείτε να γινόταν κάτι αντίστοιχο και να πήγαινε στης Φιλαδέλφειας τα μέρη να γευματίσει με ένα πρόσωπο της νυν ΕΠΟ τι θα γινόταν… Θαρρώ ένα πεντάχρονο παιδί καταλαβαίνει.

Μιλάμε για τη σύζυγο του Κύρου Βασσάρα όπου βρισκόταν στην ΕΠΟ από το 1999 (επικές εποχές έως τον Γκιρτζίκη, αλλά έχουν το θράσσος να γράφουν τη λέξη εξυγίανση με εισαγωγικά για το σήμερα και τα πρόβατα -και στο χώρο μου- να το σιγοντάρουν) έως την κάθαρση επί της ουσίας! Τέλος πάντων πάμε παρακάτω διότι έχουμε και ορισμό διαιτητή στο ντέρμπι… θεϊκό απ’ τον Άγγλο αρχιδιαιτητή. Έβαλε τον Βερίσιμο που σκανδαλωδώς είχε μετρήσει το γκολ του Ολυμπιακού στο ματς με τον Βόλο αν και ήταν ξεκάθαρο οφσάιντ, σε μια φάση που όντως είχε προηγηθεί φάουλ υπέρ των γηπεδούχων και δεν δόθηκε ΠΟΤΕ. Σε μια αναμέτρηση γενικά όπου είχε σφυρίξει ΦΟΥΛ Ολυμπιακό, τον είχε σπρώξει σε απίστευτο ποσοστό. Αλλά και στην Πορτογαλία μόλις ακούνε το όνομά του γελάνε και κράζουν φουλ που σφυρίζει ακόμη.

Ο 38χρονος διαιτητής είχε ταλαιπωρήσει με τις αποφάσεις του ομάδες και ποδοσφαιριστές. Όπως σε ένα Μποαβίστα – Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Σφύριξε φάουλ και έδειξε κάρτα σε μια φάση που έπρεπε να του επιβάλλουν άμεσα το τέλος της καριέρα τους. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο παίκτης της Σπόρτινγκ να χάσει το ντέρμπι με την Μπενφίκα («μα γι’ αυτό το έκανε», έγραφαν οι Πορτογάλοι τότε) και όταν κλήθηκε να απολογηθεί στα δικαστήρια είπε ότι όντως έκανε λάθος…!!! Απ’ όλους τους διαιτητές μόνο τυχαία δεν επέλεξε αυτόν και μακάρι να μη δικαιωθώ αλλά (αν και ποτέ δεν εστιάζω σε αυτούς) μου μοιάζει τουλάχιστον ύποπτη η επιλογή του Βερίσιμο και με σκοπό. Μακάρι να διαψευστώ!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X