Τη στήριξη τη δείχνεις στις... στραβές και όχι στα λόγια

Τη στήριξη τη δείχνεις στις... στραβές και όχι στα λόγια
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τη γκέλα και το πως πρέπει να βοηθήσουμε όλοι την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχουν περάσει αρκετές μέρες από την ψυχρολουσία της Ριζούπολης και η αλήθεια είναι ότι ακόμα και τώρα, η γκέλα… κορυφής δεν έχει χωνευτεί. Ωστόσο έχοντας πιο καθαρό μυαλό από αυτό που είχαμε όλοι το βράδυ του Σαββάτου ή ακόμα και το βράδυ της Κυριακής, μπορείς να δεις τα πράγματα πιο… απλά!

Στο φετινό πρωτάθλημα αυτό που έχει αποδειχθεί όχι μόνο από τους αγώνες της ΑΕΚ, αλλά και από τους αγώνες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, είναι ότι αν δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος, ή αν υποτιμήσεις έστω και στο ελάχιστο τον οποιοδήποτε αντίπαλο μπορείς να την πατήσεις.

Η ΑΕΚ την πάτησε στο Ηράκλειο με τον Μιλόγεβιτς προπονητή (συν τα όποια διαιτητικά λάθη προηγήθηκαν) και την πάτησε και τη Ριζούπολη με προπονητή τον Γιαννίκη. Ίσως το γρήγορο γκολ και αυτή η καθολική επικράτηση του πρώτου ημιχρόνου να ήταν τα σημεία που μας έκαναν να πατήσουμε τη μπανανόφλουδα. Φυσικά και δε θα έπρεπε να συμβεί, αλλά στο ποδόσφαιρο είναι κανόνας.

Δείτε απλά τη… Λίβερπουλ. Έκανε παρέλαση επικρατώντας 5-0 στο «Ολντ Τράφορντ» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και αμέσως μετά ήρθε 2-2 με τη Μπράιτον μέσα στο «Ανφιλντ». Σα να μην της έφτανε αυτό, την επόμενη αγωνιστική ηττήθηκε από την (εκπληκτική φέτος) Γουέστ Χαμ.


Πάμε στην Ισπανία; Η Μπαρτσελόνα που ψάχνει να βρει τα πατήματά της στη μετά Μέσι εποχή, έχασε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μπερναμπέου», έχασε από τη Ράγιο Βαγιεκάνο εκτός έδρας, ήρθε ισοπαλία με την Αλαβές και κόντρα στη Θέλτα αν και προηγήθηκε 3-0 εκτός έδρας ήρθε… 3-3!

Το πρόβλημα της ΑΕΚ

Τη δεδομένη χρονική στιγμή το μεγαλύτερο πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ότι δεν μπορεί να πάει «τρένο». Δε γίνεται. Είναι μία ομάδα που στήθηκε από άλλον προπονητή, που πλέον προχωράει με άλλον προπονητή με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και τρόπο δουλειάς και έχει κάνει και 14 μεταγραφές.

Ο Αργύρης Γιαννίκης κλείνει σήμερα ένα μήνα παρουσίας στην ΑΕΚ. Από αυτόν τον μήνα δεν έχει καταφέρει να κάνει 25 προπονήσεις έχοντας όλους τους παίκτες του μαζί. Πότε λείπει ο ένας, πότε ο άλλος, πότε προκύπτουν απρόοπτα προβλήματα και τώρα έρχεται η διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων.

Συγκριτικά με τον Μιλόγεβιτς αν δει κανείς μόνο τα αποτελέσματα, μπορεί και να βρεθεί από.. πάνω. Ο πρώτος σε πέντε ματς, είχε τρεις νίκες, έκανε μία γκέλα (με τον ΟΦΗ) και έχασε στην Τούμπα. Ο νυν προπονητής του Δικεφάλου ξεκίνησε με τρεις σερί νίκες, έκανε μία γκέλα και πλέον έχει μπροστά του ένα εντός έδρας ντέρμπι.

Ο Σέρβος μάζεψε 10 βαθμούς με συντελεστή τερμάτων 10-6. Ο «Γερμανός» έχει ήδη συγκεντρώσει 10 βαθμούς και μπορεί σε περίπτωση νίκης ή έστω ισοπαλίας να ξεπεράσει τον προκάτοχό του. Ο συντελεστής τερμάτων της ομάδας με αυτόν στον πάγκο είναι 10-4.


Η ουσία είναι ότι το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Γιαννίκη στον πάγκο είναι καλύτερο από ότι ήταν με τον Μιλόγεβιτς. Έχει περισσότερη κατοχή μπάλας, καλύτερη κυκλοφορία, ίδια αποτελεσματικότητα και καλύτερη ανασταλτική λειτουργία.

Θα γίνουν λάθη; Φυσικά και θα γίνουν. Μιλάμε άλλωστε για μία εντελώς νέα ομάδα. Το θέμα είναι το που και πως θα γίνουν. Αν για παράδειγμα εμένα κάποιος μου έλεγε ότι το ντέρμπι θα λήξει ισόπαλο αλλά στο τέλος του πρώτου γύρου θα ήμουν στη χειρότερη στο -3 από την κορυφή, θα του έλεγα είμαι… οκ.

Διότι μέχρι τότε η ομάδα θα ρολάρει καλύτερα. Θα αποκτήσει καλύτερους αυτοματισμούς και μεγαλύτερη «χημεία». Και το βασικότερο θα είμαι μέσα στη διεκδίκηση του τίτλου. Αν έρθει μάλιστα και μία χαφάρα τον Γενάρη, τότε θα είμαι πολύ καλύτερος ενόψει της συνέχειας της διοργάνωσης.

Η στήριξη στον προπονητή

Μετά το τέλος του αγώνα με τον Απόλλωνα διάβασα πολλά σχόλια για τα λάθη του Ρότα, του Τζαβέλλα και του Γιαννίκη. Εγώ να τα δεχθώ όλα. Πρέπει όμως να κατανοήσουμε όλοι, ότι εδώ δε μιλάμε για μία έτοιμη ομάδα, αλλά για κάτι νέο. Και όταν λέμε ότι ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ, αυτό πρέπει να το κάνουμε στη στραβή και όχι στην πρώτη γκέλα να ρίχνουμε ανάθεμα.

Το αντιλαμβάνομαι ότι είναι η ένταση της στιγμής. Η πίεση από τα προηγούμενα τρία χάλια χρόνια. Όμως αυτό που προσπαθεί να κάνει η ΑΕΚ, είναι κάτι νέο. Ας θυμηθείτε τη σεζόν του τίτλου. Την 5η αγωνιστική ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη και αντί να πάμε στο +5 από τον ΠΑΟΚ και στο +8 από τον Ολυμπιακό, ο πρώτος μας πλησίασε στον πόντο.


Ακολούθησε το Χ στην Ξάνθη, η πτώση από την κορυφή και η ήττα από τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ. Στο τέλος της 8ης αγωνιστικής ήμασταν στην τρίτη θέση και στο -2 από την κορυφή όπου ήταν η ομάδα του… Περιστερίου.

Φέτος η ΑΕΚ έχει το απόλυτο στην έδρα της. Έχει δύο γκέλες εκτός. Έχασε τέσσερις δικούς της βαθμούς. Από την άλλη ο Ολυμπιακός έχασε βαθμούς στο «Γ. Καραϊσκάκης» από τον ουραγό Ατρόμητο και από (αυτόν) τον Παναθηναϊκό! Ο δε ΠΑΟΚ έχει ήδη ηττηθεί εντός έδρας από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ήρθε ισοπαλία με το Βόλο σε ματς που προηγούνταν με 4-1 και έχασε από τον Ολυμπιακό.

Για αυτό λέω ότι τίποτα δεν έχει χαθεί. Αντίθετα η επόμενη εξάδα αγώνων μέχρι το τέλος του ημερολογιακού έτους είναι καθοριστική. Αν η ΑΕΚ αντέξει αυτό τον «Γολγοθά», τότε χωρίς μεγάλα λόγια, μπορεί να κάνει πολλά. Ας μην βάλουμε εμείς βόμβα στα θεμέλια της προσπάθειας και ας γίνουμε ένα, όπως στη… Γ’, στη Β’, την πρώτη χρονιά στα «σαλόνια» και τη χρονιά του τίτλου.

Όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Όσα δεν μπορεί κανένας άλλος!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X