Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού του Ιράκ (VIDEO)

Απόπειρα δολοφονίας του πρωθυπουργού του Ιράκ (VIDEO)

Σώος και αβλαβής ο Μουσταφά αλ-Καντίμι - Πού στρέφονται οι υποψίες- Διεθνής καταδίκη της δολοφονικής επίθεση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σώος και αβλαβής είναι ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Μουσταφά αλ-Καντίμι, που αποτέλεσε στόχο δολοφονικής επίθεσης τα ξημερώματα της Κυριακής.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές των δυνάμεων ασφαλείας, η απόπειρα δολοφονίας πραγματοποιήθηκε με «τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα δύο από τα οποία καταρρίφθηκαν» από τη φρουρά του Μουσταφά αλ-Καντίμι.

«Τα αεροσκάφη απογειώθηκαν από τοποθεσία κοντά στη γέφυρα της Δημοκρατίας», στην ανατολική όχθη του ποταμού Τίγρη. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τη Πράσινη Ζώνη, στη δυτική όχθη, όπου βρίσκεται η κατοικία του πρωθυπουργού, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν επτά μέλη της φρουράς του πρωθυπουργού. Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης τις πρώτες ώρες μετά το χτύπημα.

Στη συνέχεια, ο Καντίμι εμφανίστηκε σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το γραφείο του, όπου προεδρεύει σε μια συνάντηση με ανώτατους διοικητές ασφαλείας για να συζητήσουν την επίθεση.

«Το σπίτι μου ήταν στόχος μιας άνανδρης επίθεσης. Χάρη στον Θεό, εγώ και οι συνεργάτες μου είμαστε καλά. Οι ηρωϊκές δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός σας, εργάζονται για την προστασία του Ιράκ και της σταθερότητάς του. Οι άνανδρες ρουκέτες και τα άνανδρα drone δεν χτίζουν χώρες, δε χτίζουν το μέλλον. Εργαζόμαστε για την οικοδόμηση της πατρίδας μας σεβόμενοι το κράτος και τους θεσμούς και χτίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Ιρακινούς», δήλωσε ο Μουσταφά αλ-Καντίμι.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X