Τώρα θα κριθεί ο χαρακτήρας της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου γράφει για την γκέλα της Ριζούπολης που «πόνεσε» πολύ την ΑΕΚ αλλά αυτή είναι που θα δείξει το που μπορεί να φτάσει η ομάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν δεν υπήρχαν τόσα πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα, θα μπορούσα να πω, τι είχες ΑΕΚ, τι είχα πάντα. Θαρρείς και υπάρχει μια αδιόρατη δύναμη, που κάθε φορά που αυτή η ομάδα δημιουργεί συνεχόμενα ματς με νίκες, αυξάνει την ψυχολογία του κόσμου της και δημιουργεί προσδοκίες, έρχεται πισωγύρισμα. Εάν μάλιστα ακολουθεί και διακοπή πρωταθλήματος, τότε φαίνεται πως είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη η μοίρα.

Αλλά εδώ μιλάμε για μια νέα ομάδα. Με πρόσωπα που δεν μπορεί να έχουν ποτιστεί με την κακή νοοτροπία που υπήρχε μέχρι και πέρυσι και έγινε σημαντική προσπάθεια για να ξεριζωθεί. Γι’ αυτό, δεν πρέπει να αναζητήσει κανείς τα αίτια της γκέλας σε μεταφυσικά γεγονότα. Το ζήτημα είναι απλό και εξόχως αγωνιστικό. Η ΑΕΚ προσπαθεί – ειδικά στην περίοδο Γιαννίκη – να μακιγιάρει τα ζητήματα της, αλλά δεν μπορεί να έχει οριστική λύση και αυτή μπορεί να προκύψει μόνο στις μεταγραφές του Γενάρη.

Μόνιμο πρόβλημα

Πρώτο και σημαντικό πρόβλημα της ΑΕΚ από το ξεκίνημα της σεζόν, η αμυντική λειτουργία. Δεν αναφέρομαι μόνο στους τέσσερις της άμυνας, αλλά στη συνολική τακτική συμπεριφορά της ομάδας μέσα στο γήπεδο, όταν βρίσκεται σε θέση άμυνας. Γνωρίζουμε καλά, έχουμε εμπεδώσει, πως η ΑΕΚ έχει ζήτημα φυσικής κατάστασης. Δεν μου αρέσει όταν «θάβουμε» κάποιον να ψάχνουμε να βάλουμε μαζί και 2-3 ακόμα, αλλά αυτός ο Μιλόγεβιτς άφησε (σχεδόν) καμένη γη πίσω του.


Η ομάδα μπάζει και έχει τεράστιο πρόβλημα σε συνθήκες μετάβασης. Εδώ ο Απόλλωνας, που πετύχαινε γκολ με το σταγονόμετρο και έφτιαχνε ευκαιρίες με τεράστια δυσκολία, άνοιγε με χαρακτηριστική ευκολία την άμυνα της ΑΕΚ όταν ξεμυτούσε από την περιοχή του. Γιατί; Γιατί ήταν το πρώτο ματς του Γιαννίκη, που η ΑΕΚ έπαιξε τόσο ανοιχτά, έπρεπε να ανέβει μέτρα στο γήπεδο για να νικήσει μια ομάδα που είχε κλειστεί στην περιοχή της και φάνηκε ξανά το ζήτημα.

Απόντες

Το πρόβλημα στην άμυνα, ξεκινά από την επίθεση. Ο Λιβάι είναι μέσα και στα δύο γκολ, κυρίως με την απουσία του από κάθε αμυντική προσπάθεια. Ο Λε Ταλέκ επιβεβαιώνει σταθερά, πως δεν μπορεί να κάνει αυτό που χρειάζεται η ΑΕΚ. Ειδικά όταν ξεμένει από δυνάμεις, είναι τεράστιες και προφανείς οι αδυναμίες του και δημιουργούν τεράστια ζητήματα. Προσέξτε την αντίδραση στο δεύτερο γκολ, μόλις στη συμπλήρωση μιας ώρας στο ματς και θα δείτε όσα συμβαίνουν.


Αν συνυπολογίσουμε, πως Σιμόες και Μάνταλος έχουν ζητήματα με τη φυσική κατάσταση και κάποια στιγμή κλατάρουν από δυνάμεις – πρόβλημα χθες, καθώς ο Μάνταλος ήταν με διαφορά ο κορυφαίος της ΑΕΚ στο γήπεδο – έχετε το πρόβλημα. Η ΑΕΚ βγήκε μπροστά, όταν έμπαινε σε φάση άμυνας υπήρχαν τεράστιες αποστάσεις στις γραμμές και από ένα σημείο και έπειτα, είχε καταργηθεί ξανά το κέντρο και υπήρχαν μόνο άμυνα και επίθεση.

Δείτε περισσότερα για τον χαρακτήρα της ΑΕΚ, που τώρα θα κριθεί.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X