ΝΒΑ: Ετοιμάζει ευρωπαϊκή περιφέρεια σε συνεργασία με την FIBA

ΝΒΑ: Ετοιμάζει ευρωπαϊκή περιφέρεια σε συνεργασία με την FIBA
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια είδηση-βόμβα αποκάλυψε η «Marca», καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι Ισπανοί, ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, ενδιαφέρεται να εντάξει το ευρωπαϊκό μπάσκετ στον… ευρύτερο χάρτη του «μαγικού κόσμου» με τη βοήθεια της FIBA και των εγχώριων πρωταθλημάτων!

Όπως τονίζεται σχετικά, το ΝΒΑ και η παγκόσμια ομοσπονδία μπάσκετ έχουν ήδη αρχίσει τις συζητήσεις, με στόχο τη δημιουργία του NBA Europe, το οποίο θα αποτελέσει την ευρωπαϊκή περιφέρεια της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη. Μάλιστα, υπογραμμίζεται πως οι δύο πλευρές έχουν ήδη αρχίσει τις διαπραγματεύσεις, με στόχο να υλοποιήσουν μελλοντικά τη σχετική ιδέα.

Αυτό που ξεκαθαρίζουν οι Ισπανοί είναι πως δεν θα παίζει ξαφνικά ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός με τους Λέικερς και τους Σέλτικς. Όμως, το σύνολο του ευρωπαϊκού μπάσκετ (όχι η Euroleague συγκεκριμένα) θα περάσει στον έλεγχο των Αμερικανών.

Από την μεριά του ο Σίλβερ φέρεται να έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Τζόρντι Μπερτομέου και να του έχει εκφράσει το σχετικό ενδιαφέρον του. Στην ουσία, με αυτόν τον τρόπο η «Marca» δικαιολογεί τις αβάσιμες φήμες που ήθελαν τους «αιώνιους» και την Μακάμπι Τελ Αβίβ να αποχωρούν από την Euroleague το προσεχές διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση, αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μεταφραστεί ως ένα ισχυρό «χτύπημα» προς την κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση, καθώς το σχέδιο σε πρώτη φάση θέλει άμεση συνεργασία του ΝΒΑ αποκλειστικά με τη FIBA.

Μένει να φανεί το επόμενο διάστημα αν αυτό το… τρελό σενάριο έχει και ρεαλιστική υπόσταση.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X