Ερχεται η στιγμή να δούμε τι έμαθε ο Τσιντώτας

Ερχεται η στιγμή να δούμε τι έμαθε ο Τσιντώτας
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου blogάρει με ιδιαίτερη ανησυχία για το πρόβλημα του Τσίτσαν Στάνκοβιτς και την ετοιμότητα που θα κληθεί να δείξει ο Παναγιώτης Τσιντώτας

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αργά ή γρήγορα θα συνέβαινε και αυτό. Οι ατυχίες είναι μέσα στο πρόγραμμα και ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς, αφού ξεπέρασε χάνοντας μόνο ένα παιχνίδι -μα τι παιχνίδι όμως στο Μόσταρ, όπως ατυχώς εξελίχθηκε- την καλοκαιρινή αναποδιά με τη φλεγμονή στον αγκώνα του, τώρα βρίσκεται μπροστά στο δίλημμα της συντηρητικής αγωγής ή του νυστεριού για να λυθεί το πρόβλημα με το γόνατό του μια και καλή. Όπως έγινε με τον Λιβάι Γκαρσία, μόνο που τότε, η διακοπή του πρωταθλήματος ήταν πιο κοντινή εν συγκρίσει με αυτή που έρχεται.

Ο Αυστριακός πονάει. Και το να παίζει κάποιος με ενόχληση που παρατείνεται, είναι εκτός από επώδυνο και δεσμευτικό, ασχέτως με το ότι στα αμέσως προηγούμενα παιχνίδια είχε πολύ αξιόπιστες εμφανίσεις. Οπότε μοιραία, η στιγμή του Παναγιώτη Τσιντώτα θα έρθει. Με πολλή δυσπιστία να απλώνεται γύρω του μετά την περυσινή σεζόν που του δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει ότι αξίζει να είναι ο βασικός, δίχως ομολογουμένως να τα καταφέρει. Αν ίσχυε κάτι διαφορετικό, τότε ο Στάνκοβιτς δεν θα ήταν εδώ. Αυτός όμως είναι πλέον ο 2ος στην ιεραρχία, αυτόν η ομάδα οφείλει να εμφανίσει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, όχι μόνο σωματικά αλλά και πνευματικά.

Η τελευταία φορά που φόρεσε τα γάντια του για να υπερασπιστεί την εστία της ΑΕΚ κατεγράφη στις 22 Ιουλίου, στην εκτός έδρας ήττα (1-2) από τη Βελέζ στο Μόσταρ. Ο Πρσες έβαλε το γκολ της ζωής του στο 14′ ισοφαρίζοντας, όμως η θέση του Τσιντώντα κάτω από τα δοκάρια δεν ήταν η ενδεδειγμένη και συνέβαλε σε αυτό. Επίσης υπήρχαν στο ίδιο ματς ακόμα 2-3 περιπτώσεις κακών τοποθετήσεων και η μόνιμη δυσκολία να παίξει σωστά τη μπάλα με τα πόδια. Κοινώς, ο γκολκίπερ της Ένωσης συνέχισε από εκεί που το είχε αφήσει την προηγούμενη σεζόν, με παρουσία προβληματική. Το θέμα είναι τι διδάχθηκε έκτοτε, πόσο δούλεψε πάνω στις αδυναμίες του και ποια εικόνα θα παρουσιάσει όταν κληθεί να να αγωνιστεί ξανά. Κάτι που ίσως συμβεί άμεσα ή σύντομα.

Τι θέλει ο Στάνκοβιτς, τι λέει η λογική και τι πρέπει να θυμηθεί ο Τσιντώτας

Ο Αυστριακός λέει ότι δεν θέλει να μπει άμεσα στο χειρουργείο, αντέχει στον συγκεκριμένο πόνο και προτιμά τη συντηρητική αντιμετώπιση. Αν συμβεί αυτό, τότε θα συνεχίζει να παίζει έως και τη διακοπή, με όποιον κίνδυνο μπορεί να εγκυμονεί μια τέτοια απόφαση για να χειροτερέψει η κατάστασή του. Σε κάθε περίπτωση όταν θα μπει για χειρουργείο, θα πρέπει να μείνει έξω για ένα μήνα. Άρα είτε τώρα συμβεί αυτό, είτε αργότερα, η στιγμή που ο Τσιντώτας θα κληθεί να καλύψει το κενό θα έρθει. Και ξέχωρα από όσα λέγονται για εκείνον και τη γενικότερη αμφισβήτηση – καχυποψία που επικρατεί για τις δυνατότητές του, ο ίδιος οφείλει να προετοιμάζεται γι αυτό. Να ζει και να αναπνέει για την επόμενη ευκαιρία. Αυτό ισχύει για τους αθλητές με ισχυρή προσωπικότητα και αφτιά που δεν επηρεάζονται. Είναι όμως τέτοιος;

Υπήρχε μια περίοδος που ο συγκεκριμένος γκολκίπερ ενίσχυσε την πεποίθηση πολλών -αν όχι όλων μας- ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε σπουδαίο κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Δεν είναι ψέμα ότι ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε πει σε συνεργάτες του ότι ο Τσιντώτας θα εξελιχθεί σε καλύτερο από τον Μπάρκα και θα παίξει στην Εθνική. Με το σκεπτικό αυτό άλλο αποφασίστηκε το καλοκαίρι του 2020 να πάρει το χρίσμα και η ομάδα να προχωρήσει με εκείνον βασικό και τον Αθανασιάδη να αποτελεί την κάλυψή του. Στην πορεία έφτασαν να μοιράζονται τους αγώνες και να αλλάζουν από ματς σε ματς. Αυτό σίγουρα δεν βοήθησε κανέναν εκ των δύο. Στην τελική σούμα όμως, ο νυν δεύτερος στην ιεραρχία των τερματοφυλάκων της ΑΕΚ, κάθε άλλο παρά δικαίωσε τις προσδοκίες. Η στατιστική απεικόνισή του, αδιάψευστη βάσει των αριθμών, τον κατέτασσε στους γκολκίπερ με τις χειρότερες επιδόσεις στο περυσινό πρωτάθλημα.

Κι όμως, μερικά χρόνια πριν, είχε δημιουργήσει μια εντελώς διαφορετική εντύπωση. Ο βασικός Γιάννης Ανέστης τέθηκε στο περιθώριο επειδή αρνήθηκε να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τους όρους που του προτάθηκαν, ενώ ο Βασίλης Μπάρκας ανάρρωνε από έναν σοβαρό τραυματισμό στον αντίχειρα του χεριού του. Έτσι ο Τσιντώντας βρέθηκε στην ενδεκάδα και σε σημαντικό βαθμό, ανταποκρίθηκε επαρκώς. Με εξαιρετική εμφάνιση μάλιστα στο ματς-κλειδί του «Γ. Καραϊσκάκης» όπου η ΑΕΚ επικράτησε με 2-1 κι έβαλε τις βάσεις για την κατάκτηση του τίτλου. Έπαιξε τα περισσότερα ματς στο πρωτάθλημα, 15 τον αριθμό, αντί των 9 του Ανέστη και των μόλις 6 του Μπάρκα. Από τα 15 παιχνίδια του, στα 9 κατάφερε να μη δεχθεί γκολ, επίτευγμα άκρως ικανοποιητικό.

Είναι άραγε έτοιμος, διαβασμένος, σωστά δουλεμένος για να σταθεί εκ νέου κάτω από τα δοκάρια με εκείνη την αυτοπεποίθηση; Έχει προσπαθήσει ώστε να βελτιώσει τις χτυπητές και ξεκάθαρες αδυναμίες που εμφάνισε στα χρόνια που ακολούθησαν; Έκανε το αρμόδιο επιτελείο προπόνησης και ετοιμασίας του την απαιτούμενη στόχευση στα προβληματικά κομμάτια του παιχνιδιού του; Δεν θα αργήσει η στιγμή για να πάρουμε απαντήσεις.

ΥΓ. Επειδή το έχω διαβάσει από πολλούς ως ένσταση στην απόφαση να παραχωρηθεί ο Αθανασιάδης αντί του Τσιντώντα. Είναι μια ανούσια υπερβολή. Αφενός ο νυν τερματοφύλακας της Σέριφ δεν είχε δείξει κάτι σπουδαίο επίσης και δεν πρέπει να υπήρχε άνθρωπος που να ενοχλήθηκε όταν αυτός ο δανεισμός συντελέστηκε. Αφετέρου ο Αθανασιάδης ψάχτηκε από μόνος του να φύγει κιι έφερε πρόταση. Ο Τσιντώτας ούτε ψάχτηκε, ούτε εμφάνισε κάτι στο τραπέζι. Ας μη ρίχνουμε λοιπόν το φταίξιμο στην ΑΕΚ, δεν ήταν απόλυτα δική της η επιλογή, ειδικά από τη στιγμή που είχε αποκτήσει ξένο τερματοφύλακα με αδιαμφισβήτητο ρόλο βασικού. Άλλωστε σε καλό θα της βγει καθώς ο Αθανασιάδης είναι ακόμα δικός της και συνεχίζοντας έτσι, θα φέρει αρκετά χρήματα στο ταμείο της το ερχόμενο καλοκαίρι εφόσον επιθυμεί να μείνει στο εξωτερικό.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X