Τα λίγα λόγια ζάχαρη
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου σχολιάζει την πρεμιέρα του Γιαννίκη

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πως το λέει η παροιμία; Τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι. Δεν γινόταν να μη μιλήσει καθόλου ο Γιαννίκης, προπονητής στην ΑΕΚ ανέλαβε. Αλλά από την άλλη, έπειτα από αμπελοφιλόσοφους της προπονητικής σαν τον μάστερ Καρντόσο ή ανούσιες ιστορίες με λέξεις που δεν σήμαιναν τίποτα από τον Μιλόγεβιτς, όσα είπε και έκανε ήχησαν καλά στα αυτιά μου.

Η πρεμιέρα του Γιαννίκη ήταν όπως ακριβώς ανέμενα. Μου έκανε θετικότατη εντύπωση πως πριν ξεκινήσει χαιρέτησε δια χειραψίας όλους τους παριστάμενους. Καταλαβαίνω πως πιέστηκε βλέποντας πρώτη φορά απέναντι του τόσους δημοσιογράφους. Εδειξε πως είναι φουριόζος και πως προτιμά να μιλά με τη δουλειά του.

Κέρδισε πόντους

Ξέρετε, αυτό είναι και το σημαντικό από εδώ και πέρα. Οσα και να πει, να πω εγώ ή ο καθένας από εμάς, όλα θα κριθούν στο χορτάρι. Ακόμα και εάν ήταν λέκτωρ του Πανεπιστημίου και μας μάγευε με τις ατάκες του, αν αυτό δεν συνδυαζόταν με αντίστοιχη εικόνα στο χορτάρι, κλάφτα Χαράλαμπε. Δεν μπορώ να ξέρω, κανείς μας ουσιαστικά, πως θα πάει το πράγμα, αλλά εκτιμώ πως δεν επιχείρησε να φουσκώσει τα μυαλά κανενός.


Με τον Γιαννίκη συμβαίνει κάτι ιδιαίτερο για τα κοινά της ΑΕΚ. Ενώ είναι ο προπονητής που έχει το πιο άσημο βιογραφικό συγκριτικά με τους προκατόχους του, ενώ μέχρι πρότινος δεν είχε καμία σχέση με τον οργανισμό της Ενωσης, έχει σημαντική αποδοχή από τον κόσμο. Ισως επειδή κουράστηκαν από τους «προφέσορες», ίσως επειδή πάντα αρέσει εκείνος που αποτελεί αουτσάιντερ, ίσως πάλι επειδή δεν έχουν να χάσουν και τίποτα.

Να τα βγάλει στην πράξη

Ο Γιαννίκης προσπάθησε να βάλει το ποδόσφαιρο μπροστά. Να μιλήσει για τακτικές, για πράγματα που θέλει να βελτιώσει μέσα από την καθημερινότητα. Ξέρετε, πολλές φορές οι περισσότεροι εστιάζουμε στα συστήματα που επιλέγει ο εκάστοτε προπονητής, απομονώνουμε πρόσωπα και γραμμές για να τα αναλύσουμε, αλλά ένας κανονικός προπονητής προφανώς και πρέπει να βλέπει το σύνολο.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα. Σας έλεγα και πριν από λίγες ημέρες, πως είναι μεγάλο συν για κάποιον να έχει το γνωστικό επίπεδο, να μπορεί να στηθεί μπροστά στον καθρέπτη και τους άλλους και να ξέρει πως πρέπει να βρει λύσεις και πως να σταθεί. Σε πρώτη φάση, ο Γιαννίκης δείχνει πως έχει την πρώτη ύλη για να σταθεί. Εχει τη γνώση, αλλά το θέμα είναι πάντα η διαχείριση χαρακτήρων και δύσκολων μάλιστα, όπως είναι τα αποδυτήρια της ΑΕΚ.


Ο Γιαννίκης έχει πολλά να κάνει σε αγωνιστικό επίπεδο. Πρέπει να βρει λύσεις για όλες αυτές τις αρρυθμίες που έδειχνε η ΑΕΚ στη διάρκεια της σεζόν μέχρι τα τώρα. Αλλά πρώτιστα, πρέπει να βρει λύσεις για να μείνει μακριά από την τρέλα που πολλές φορές παρασέρνει τα πάντα μέσα στην ομάδα και κάνει ακόμα και τους πλέον ικανούς να φεύγουν όπως όπως.

Δείτε περισσότερα για την πρώτη συνέντευξη Τύπου του Αργύρη Γιαννίκη.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X