Ξέσπασμα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, διπλό (1-3) ψυχής και τώρα… ψυχραιμία!

Ξέσπασμα της ΑΕΚ στο Αγρίνιο, διπλό (1-3) ψυχής και τώρα… ψυχραιμία!
Photo Credits: INTIME

Εξαιρετική κατά διαστήματα η ΑΕΚ, αλλά και με «νεκρά» κομμάτια στο παιχνίδι της, πήρε εμφατικά αυτό που ήθελε στην έδρα του Παναιτωλικού

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σπουδαία νίκη για την ηρεμία και την αυτοπεποίθηση της, πήρε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο. Σε παιχνίδι που ήταν εξαιρετική κατά διαστήματα, αλλά είχε και «νεκρές» περιόδους που πήγαν να κάνουν τη ζημιά, η Ενωση επικράτησε με 3-1 του Παναιτωλικού και εξασφάλισε ηρεμία για τη συνέχεια. Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς έδειξαν να γεμίζουν αυτοπεποίθηση, ενώ αυτήν τη φορά ήταν εξαιρετικό και το κοουτσάρισμα του Σέρβου τεχνικού.

Συγκριτικά με τις δοκιμές που έκανε κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Μιλόγεβιτς φάνηκε πως είχε διάθεση να χρίσει βασικούς τους Μοχαμάντι και Μάνταλο, αλλά κυρίως τον Σιμόες. Η επιστροφή του Πορτογάλου στο αρχικό σχήμα ήταν καθοριστική, καθώς έδωσε στην ΑΕΚ ισορροπία μέσα στο παιχνίδι και μπόρεσε να απελευθερωθεί ο Λε Ταλέκ. Με αυτόν το σχηματισμό, η Ενωση κυριάρχησε απόλυτα στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης και καθήλωσε τον Παναιτωλικό σε παθητικό ρόλο.

Δίκαιο προβάδισμα

Η ΑΕΚ είχε μεγάλες βοήθειες δημιουργικά από τον Μοχαμάντι, με τον Ιρανό να παίρνει πολλές προσπάθειες και να κάνει σέντρες από τα αριστερά. Ο Τσούμπερ μπορούσε να συγκλίνει στον άξονα, ο Μάνταλος οργάνωνε μαεστρικά και η «κιτρινόμαυρη» υπεροχή καρποφόρησε στο 13’. Επειτα από φάση διαρκείας, ο Τσούμπερ έστρωσε στον Μοχαμάντι, εκείνος γέμισε στην περιοχή και ο Λιβάι, αφού πήδηξε στον…θεό, έστειλε την μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Ροντρίγκες.

Αμέσως μετά το γκολ, για 2-3 λεπτά, η ΑΕΚ έχασε τη συγκέντρωση της, αλλά άμεσα πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα. Ο Μάνταλος κέρδισε πολλές στημένες μπάλες γύρω από την περιοχή του Παναιτωλικού, οι εκτελέσεις ήταν καλές και η ΑΕΚ φάνηκε να ποντάρει σε αυτό το κομμάτι. Καρποφόρησε και μετατράπηκε σε γκολ στο 27’, όταν ο αρχηγός σέρβιρε μέσα στην περιοχή, ο Βράνιες είχε ελάχιστη επαφή με την μπάλα και αυτή κατέληξε στα δίχτυα.

Ζητήματα

Τα πράγματα εξελίσσονταν εξαιρετικά για την ΑΕΚ, αλλά κάπου εκεί άρχισαν να εμφανίζονται και πάλι προβληματικά στοιχεία. Φάνηκε πως υπήρξε κόπωση, οι αποστάσεις μεταξύ των γραμμών μεγάλωσαν και δεν μπορούσε να κρατηθεί η μπάλα στη μεσαία γραμμή. Πέραν αυτού, υπήρξαν και διαιτητικά φάλτσα, καθώς μαρς κόκκινη στον Μεντόσα την βάφτισαν κίτρινη Τσακαλίδης και Κουμπαράκης στο VAR, ενώ χρεώθηκε με ανύπαρκτη κάρτα ο Σιμόες.

Ηταν φανερό στο δεύτερο ημίχρονο, πως ο Μιλόγεβιτς ήθελε να διαχειριστεί το παιχνίδι, να ελέγξει το ρυθμό και να βρει κάποιο γκολ σε κόντρα επίθεση, με δεδομένο πως ο Παναιτωλικός ήταν υποχρεωμένος πλέον να ανέβει μέτρα στο γήπεδο. Η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία της να «κλειδώσει» το παιχνίδι στο 49’ με την κεφαλιά του Βράνιες που αποκρούστηκε στη γραμμή. Αλλά ως συνήθως, όταν δεν τελειώνεις ένα ματς, αφήνεις στον αντίπαλο να ελπίζει.

Κλείδωσε τη νίκη

Κάπως έτσι, με την άμυνα να έχει μεγάλα κενά και να υπάρχουν σημαντικές αποστάσεις μεταξύ άμυνας και μεσαίας γραμμής, ο Παναιτωλικός μπόρεσε να μπει ξανά στο παιχνίδι με τον Βέργο (57’). Φάση που ο Βράνιες πήγε αργά στη φάση και φάνηκαν οι αδυναμίες της ομάδας να «παγώσει» το ρυθμό και να πάει με ηρεμία ως το φινάλε. Ο Σιμόες, όπως ήταν λογικό, δεν θα μπορούσε να βγάλει όλο το παιχνίδι και ο Μιλόγεβιτς έδωσε φρέσκα πόδια στη μεσαία γραμμή με την είσοδο του Σιμάνσκι.

Ο Πολωνός ισορρόπησε τον κατήφορο που έδειχνε να έχει μπει η ΑΕΚ και πλέον το παιχνίδι ήταν κλειστό. Ο Μιλόγεβιτς έριξε στο ματς και τον Χατζισαφί, που έπαιξε ως αριστερός επιθετικός, μπροστά από τον Μοχαμάντι, με τον Τσούμπερ πλέον να μεταφέρεται στον άξονα. Και αυτή η κίνηση αποδείχθηκε καθοριστική. Η ΑΕΚ έκλεισε κάθε διάδρομο, αλλά παράλληλα βρήκε και το τρίτο γκολ που κλείδωσε το ματς με τον Τσούμπερ στο 84’.

Παναιτωλικός-ΑΕΚ 1-3

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά το παιχνίδι το enwsi.gr

Παναιτωλικός (Γ. Αναστασίου, 4-2-3-1): Ροντρίγκες (46’ Μελίσσας), Λούι (86’ Μόρσεϊ), Βργκοτς, Κορνέλιους, Αντούνες (74’ Αποστολάκης), Βαρόνε, Φλόρες, Μεντόσα (41’ Μπαρμπόσα), Ντίας, Ντουάρτε (74’ Ζεστέντ), Βέργος

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Στάνκοβιτς, Μισελέν, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι, Σιμόες (67’ Σιμάνσκι), Λε Ταλέκ (84’ Σάκχοφ), Γκαρσία (84’ Σβάρνας), Μάνταλος (76’ Χατζισαφί), Τσούμπερ, Αραούχο (75’ Ανσαριφάρντ)

Ο Τσακαλίδης χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Μεντόσα (25’), Κορνέλιους (50’) – Σιμόες (38’), Λε Ταλέκ (55’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X