Η ΑΕΚ έκανε «κηδεία» στον Ολυμπιακό με ήρωα Ατματσίδη και πρωταγωνιστή τον Ντέμη (VIDEO)

Η ΑΕΚ έκανε «κηδεία» στον Ολυμπιακό με ήρωα Ατματσίδη και πρωταγωνιστή τον Ντέμη (VIDEO)

Μια από τις πιο… απολαυστικές –για να μην το πούμε αλλιώς- νίκες της ΑΕΚ στα χρόνια της παράγκας ήταν αυτή που πέρασε στην ιστορία σαν σήμερα πριν από 24 χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ανήκει στα παιχνίδια που αποκτούν μυθική διάσταση στο μυαλό του κόσμου. Μια νύχτα μαγική και ονειρεμένη, βγαλμένη από τα πιο μεγάλα ενωσίτικα όνειρα. Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων, κόντρα στον Ολυμπιακό που είχε πάρει το πρωτάθλημα και ήθελε εκδίκηση για τους διασυρμούς της σεζόν που είχε προηγηθεί.

Εκείνο το βράδυ, ο Ηλίας Ατματσίδης είχε κατεβάσει ρολά και έκανε ένα τεράστιο παιχνίδι και ο Ντέμης Νικολαϊδης – λίγο πριν αποκαλύψει στον κόσμο το τατουάζ με τον δικέφαλο – μπήκε τραυματίας για να κάνει τον Τοχούρογλου να τρέμει.
Ας τα πάρουμε από την αρχή. Η ΑΕΚ παρέπαιε όντας σε βαθιά διοικητική κρίση. Ο Κούγιας ως διοικητικός ηγέτης αμφισβητούνταν, οι μεταγραφές δεν ήταν μεγάλες, ο Ντουμιτρίου ήταν υποκατάστατο του Ιορντανέσκου. Η ΑΕΚ είχε πάρει ισοπαλία στην Τούμπα, μια δύσκολη νίκη με την Προοδευτική στα Φιλαδέλφεια και είχε ρόλο αουτσάιντερ στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Και όντως, η μορφή του αγώνα ήταν τέτοια.
Σχεδόν από την αρχή, ο Ολυμπιακός σφυροκοπούσε την εστία της ΑΕΚ, αλλά ο Ηλίας έπιανε τα άπιαστα. Οσες ευκαιρίες, ακόμα και μέσα από τη μικρή περιοχή και αν δημιούργησε ο Ολυμπιακός, ο Ατματσίδης έλεγε όχι.

Μετά το τέλος του ματς, έκανε την περίφημη δήλωση για τους ήρωες του 1821. Τόσο σπουδαίος είναι ο Ηλίας. Η Ενωση πιεζόταν, καθώς έλειπε και ο ανέτοιμος Νικολαϊδης. Ολες τις προηγούμενες μέρες, ο Ντέμης είχε πρόβλημα τραυματισμού και χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Νίκου Πανταζή είχε μπορέσει να είναι στον πάγκο.
Στο 52’, υπό ασφυκτική πίεση, ο Ντουμιτρίου τα έπαιξε όλα για όλα και έριξε στο ματς τον Νικολαϊδη. Μόλις οκτώ λεπτά έπειτα, ο Σαβέβσκι έβγαλε μαγική μπαλιά, ο Ντέμης χόρεψε την άμυνα του Ολυμπιακού και πλάσαρε εύστοχα. Οι Ενωσίτες πετάχτηκαν ως τον ουρανό και ο Νικολαϊδης έκανε τον γύρο του σταδίου, πριν φτάσει μπροστά τους για να υποκλιθεί και να δείξει τον δικέφαλο στο μπράτσο του.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X