Αρχίζει το πρωτάθλημα, μίνιμουμ απαίτηση η ένταση στο παιχνίδι της ΑΕΚ

Αρχίζει το πρωτάθλημα, μίνιμουμ απαίτηση η ένταση στο παιχνίδι της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για την ΑΕΚ και την έναρξη της Super League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να λέμε την αλήθεια δεν υπάρχει κάτι που να μην έχει γραφτεί και να μην έχει ειπωθεί εν όψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος για την ΑΕΚ. Κι όσο πλησιάζει η ώρα της δράσης, η θεωρία χάνει και την σημασία της.

Αν θέλουμε να κάνουμε μια σούμα, η ΑΕΚ έβγαλε αντίδραση και μετά την ευρωπαϊκή παταγώδη αποτυχία, με τις κινήσεις που έκανε. Από αυτή την άποψη καλύφθηκε απόλυτα η ψυχολογική ανάγκη που υπήρχε κι εντός ομάδας, αλλά κυρίως γύρω της για να δοθεί ένα στίγμα πως η κατάσταση που είχε διαμορφωθεί από πέρσι δεν ήταν πλέον ανεκτή. Η προσπάθεια να αλλάξει το πράγμα έγινε προφανής σε όλους, κανείς δεν το αμφισβητεί.

Από κει και πέρα η κουβέντα για το ρόστερ, τι έγινε, τι θα μπορούσε ίσως να γίνει ακόμη, δεν σταματάει ποτέ και δεν θα είχε σταματήσει ακόμη κι αν η ΑΕΚ είχε πάρει και… τέταρτο αριστερό μπακ. Έτσι είναι αυτά, ειδικά στις μεγάλες ομάδες. Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο. Περιττό είναι και να την συνεχίσουμε την κουβέντα. Γιατί έρχεται η ώρα του γηπέδου κι όλα μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουμε να τα σχολιάζουμε και να τα αναλύουμε, με βάση πραγματικά στοιχεία. Που θα μας έχει δώσει το γρασίδι.

Εύλογα βλέπω συνολικά στην αρθρογραφία να έχει περάσει η ανάγκη που έχει η ΑΕΚ για νίκες στο ξεκίνημα, με οποιονδήποτε τρόπο. Είναι αλήθεια αυτό. Από αυτή την άποψη η αφετηρία έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ ότι συνήθως. Γιατί εδώ δεν μιλάμε για μια ομάδα που έχει μια συνέχεια ομαλή, που έρχεται με καλή ψυχολογία από πέρσι. Που έχει εμπιστοσύνη απόλυτη στις δυνατότητες της και είναι έτοιμη και μια στραβή να κάτσει στο ξεκίνημα να την διαχειριστεί εύκολα και χωρίς αναταράξεις.


Να πάει με το απόλυτο στην Τούμπα

Κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ δεν έχει περιθώρια για απώλειες πριν πάει στην Τούμπα την 4η αγωνιστική. Κι αν από αυτή την άποψη το ματς με τον ΟΦΗ δείχνει να είναι το «κρας τεστ», το ματς της Κυριακής κι αυτό με την Λαμία την 3η αγωνιστική, είναι στην κατηγορία του αυτονόητου.

Δεν υπάρχει κάτι να συζητήσουμε. Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίσει την Κυριακή. Και μάλιστα τολμώ να πω, επειδή θα είναι το πρώτο ματς μετά από πολύ καιρό και το πρώτο μετά από το προηγούμενο που σκόρπισε πάλι πίκρα στον κόσμο, ναι μεν η αξία της νίκης από μόνη της είναι τεράστια, ωστόσο καλό θα ήταν να είναι συνολογικά ευχάριστη η βραδιά για τους ΑΕΚτζήδες που θα δώσουν το παρών. Δε χρειάζεται το συγκεκριμένο ματς να τους δώσει και πολλή τροφή για προβληματισμό…

Στο μεταξύ είναι ένα ματς επίσημο, το πρώτο εντός συνόρων, που έρχεται μετά από εικόνα στα φιλικά που με έκανε όπως ξέρετε οι αναγνώστες του enwsi.gr, να γράψω πως έπρεπε να σταματήσουν επιτέλους. Δικαιολογίες κι εξηγήσεις, που ισχύουν στις περισσότερες περιπτώσεις, δώσαμε πολλές.

Αλλά δεν υπάρχει πλέον περιθώριο. Η ΑΕΚ πρέπει να βγάλει ένταση στο γήπεδο την Κυριακή, αν μη τι άλλο. Αυτό το ράθυμο στυλ των φιλικών, με τον προπονητή στον πάγκο συνεχώς εκνευρισμένο δεν ήταν ωραία εικόνα. Περιμένουμε να δούμε μια ομάδα έτοιμη σωματικά και ψυχολογικά. Χρόνος υπήρξε πολύς.

Από τη μία αυτό αποτέλεσε βέβαια και πρόβλημα λόγω του υπερβολικά μεγάλου διαστήματος προετοιμασίας, από την άλλη όμως, κακά τα ψέματα, με τόσους νέους παίκτες και τέτοια εικόνα με Τρίπολη και Βόλο, ήταν πολύτιμος ο παραπάνω χρόνος. Για να γίνουν παρεμβάσεις με βάση και συμπεράσματα από αυτά τα ματς και να μπουν ακόμη περισσότερο στο… πετσί της παρουσίας τους στην ΑΕΚ και οι καινούργιοι παίκτες.

Καλά σεζόν να έχουμε και προσπαθήστε να είστε στο γήπεδο…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X