Στον «πόλεμο» πας με Βράνιες και Τζαβέλλες, Λε Ταλέκ και Άμραμπατ και όχι με…

Στον «πόλεμο» πας με Βράνιες και Τζαβέλλες, Λε Ταλέκ και Άμραμπατ και όχι με…
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, γράφει για το ποια ΑΕΚ θα πρέπει να παρουσιαστεί στο πρωτάθλημα…

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για να ξέρουμε τι λέμε, δεν υπάρχουν και πολλά λόγια πλέον ώστε να σχολιάσεις την αστειότητα της Σούπερ Λιγκ και το γεγονός ότι η Εθνική μας ομάδα, θα είναι η μοναδική στην Ευρώπη, που θα πάει να παίξει προκριματικά Μουντιάλ χωρίς να έχει γίνει ούτε μια αγωνιστική στο εθνικό της πρωτάθλημα. Για γέλια και για κλάματα, πραγματικά.

Η ΑΕΚ, όταν θα παίξει το πρώτο επίσημο ματς της σεζόν για το ελληνικό πρωτάθλημα, θα έχει κλείσει σχεδόν 90 μέρες προετοιμασίας! Τι να λέμε τώρα δηλαδή; Ότι θα πάει η ομάδα στον Βόλο την Κυριακή για ένα ακόμα φιλικό και οι παίκτες της, θα… σκίζουν από διάθεση;

Ας είμαστε σοβαροί. Θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα και η ομάδα θα έχει παίξει φιλικά με τη μισή Σούπερ Λιγκ. Ήδη έχει παίξει με Απόλλωνα Σμύρνης, Λαμία, Αστέρα Τρίπολης, την Κυριακή θα παίξει με Βόλο και λογικά θα πρέπει να κλείσει κι ένα ακόμα φιλικό για το μεθεπόμενο σαββατοκύριακο.

Κι όταν κάποιοι ποδοσφαιριστές, θα έχουν κάνει προετοιμασία τριών μηνών (απίστευτο πραγματικά), δεν θα τους βγουν προβλήματα τραυματισμών στην πορεία; Πέρα από το ξενέρωμα δηλαδή που λογικά αισθάνονται.


Τα ματς θα φέρουν ρυθμό και οι νίκες την ψυχολογία…

Πώς να βρουν ρυθμό οι ομάδες; Πώς να αποκτήσουν συνοχή; Από τα φιλικά, που κακά τα ψέματα, θέλοντας και μη, δεν γίνεται να ρίχνεις πρωτίστως βάρος στο αποτέλεσμα, όταν ξέρεις ότι δεν πρόκειται να σου κοστίσει;

Από εκεί και πέρα, θα το ξαναγράψω. Αν θεωρεί κάποιος ότι κάνει καλό στην ΑΕΚ, αυτή η καθυστέρηση, επειδή της δίνει επιπλέον χρόνο να δουλέψει ώστε να αποκτήσει περισσότερη ομοιογένεια, κάνει μεγάλο λάθος.

Το μόνο που θα της κάνει καλό, θα είναι να ξεκινήσουν τα ματς και να παίρνει νίκες. Γιατί, κακά τα ψέματα, η ΑΕΚ κάνει που κάνει μεγάλη προετοιμασία, την κάνει κιόλας και με βεβαρημένη και κακή ψυχολογία, μετά τον αποκλεισμό από την Βελέζ.

Θα έπρεπε να πάρει άλλους… 3!

Πάμε και στα μεταγραφικά. Όπου υπάρχει μια απόσταση από αυτό που θέλουμε και που βλέπουμε εμείς με αυτό που βλέπουν στην ΑΕΚ. Την προσωπική μου άποψη, την έχω γράψει εκατό φορές, ας τη γράφω και μία ακόμα. Για να πεις ότι η ομάδα έχει κάνει τουλάχιστον τα αυτονόητα, θα έπρεπε να κάνει τρεις ακόμα κινήσεις. Να πάρει δηλαδή και εξτρέμ και «8-10άρι» και αριστερό μπακ.

Και οι λόγοι είναι απλούστατοι. Πρέπει πάση θυσία να πάρει έναν παίκτη-σημείο αναφοράς στη μεσοεπιθετική της γραμμή. Θέλετε να το πούμε «δεκάρι», θέλετε «8-10άρι», σημασία έχει ότι η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή, έχει στο ρόστερ της για να κάνει… παιχνίδι, μόνο τον Μάνταλο, που για πολλούς λόγους που όλοι γνωρίζουμε και δεν χρειάζονται περαιτέρω εξηγήσεις και αναλύσεις, δεν αρκεί πλέον. Βασικά, δεν αρκεί εδώ και πολύ καιρό.

Πρέπει πάση θυσία να πάρει έναν ακόμα εξτρέμ γιατί είναι ξεκάθαρο ότι μετά τον Λιβάι Γκαρσία και τον Άμραμπατ, υπάρχει δυστυχώς μεγάλο χάσμα, αφού παίκτες όπως ο Τάνκοβιτς και ο Αλμπάνης δεν ανταποκρίνονται. Αυτή είναι η πραγματικότητα δυστυχώς.

Και πρέπει πάση θυσία να πάρει έναν ακόμα αριστερό μπακ γιατί ο Μιτάι μπορεί να σφύζει από ταλέντο, αλλά είναι πασιφανές ότι δεν μπορεί ακόμα η ΑΕΚ να στηρίζεται επάνω του. Είναι λάθος και για την ομάδα και για το ίδιο το παιδί.

Σημασία έχει…

Η ΑΕΚ έχει ξεκαθαρίσει ότι είναι καλυμμένη από αριστερά μπακ, με τους Χατζισαφί και Μιτάι. Και πάει, όπως λέει το ρεπορτάζ, για έναν ακόμα παίκτη, που να ανταποκρίνεται καλά και στις τρεις θέσεις πίσω από τον φορ. Είναι αυτό που λέμε… με έναν σμπάρο, δύο τρυγόνια. Επιμένω να θεωρώ ότι η ΑΕΚ θέλει και εξτρέμ καθαρόαιμο και έναν δημιουργικό μέσο, που να κάνει παιχνίδι.

Αντιλαμβάνομαι ότι ως ποσότητα στο ρόστερ, είναι μεγάλος ο αριθμός, αλλά σημασία έχει να βλέπουμε ως αριθμό, αυτούς που μπορούν να ανταποκριθούν στο επίπεδο και στις απαιτήσεις της ομάδας.

Κι αν αυτή τη στιγμή, υπάρχουν 3-4 παίκτες, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν, αλλά παράλληλα δεν γίνεται και να φύγουν στην παρούσα φάση, γιατί πολύ απλά δεσμεύονται με συμβόλαιο και δεν υπάρχει κάποια πρόταση για αυτούς, θα πρέπει να αρχίσει να δρομολογείται σταδιακά, προσεχτικά και διακριτικά, η αποχώρησή τους.

Δεν είναι καθόλου εύκολη και απλή διαδικασία, το κατανοώ απόλυτα, αλλά δεν είναι και λύση να περιμένεις ως δια μαγείας, να ανταποκριθεί ένας παίκτης σε επίπεδο και απαιτήσεις ΑΕΚ, που επανειλημμένως έχει δείξει ότι δεν μπορεί.

Κομβικό μεταίχμιο

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ βρίσκεται σε κρίσιμο και κομβικό μεταίχμιο, όπου πρέπει να βρίσκει τρόπους, αφενός να απεγκλωβίζεται από τα αδιέξοδά της και αφετέρου να αυξάνει τις πιθανότητες για να είναι ανταγωνιστική για τους εγχώριους στόχους της.

Η ΑΕΚ θέλει επίσημα παιχνίδια στα οποία θα παίρνει νίκες, για να αποκτήσει και ρυθμό και ψυχολογία. Το πώς θα το πετύχει αυτό, είναι δικό της πρόβλημα. Είναι πρόβλημα της διοίκησης να καλύψει όλα τα κενά ώστε το ρόστερ να έχει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο βάθος και είναι πρόβλημα του τεχνικού τιμ να δουλέψει σωστά σε φυσική κατάσταση, σε τακτική, αλλά και στον τομέα της ψυχολογίας.

Τέτοιους θέλουμε…

Θέλω να κλείσω με κάτι που έγραψα στην «ΩΡΑ», αλλά θέλω να το επαναλάβω και εδώ. Κάποια πρώτα μηνύματα που έλαβα από καλούς φίλους με το που τελείωσε το φιλικό με τον Αστέρα Τρίπολης, ομολογώ ότι μου ανέβασαν το… αίμα στο κεφάλι. «Απαράδεκτοι οι Βράνιες και Τζαβέλλας για τα νεύρα τους», μου έγραφαν.

Δηλαδή από όλο αυτό το χάλι που έχεις δει στο συγκεκριμένο παιχνίδι, σε ενόχλησαν οι παίκτες που είχαν νεύρο και ψυχή και που αγωνιστικά (μαζί με τον Λε Ταλέκ), έχουν ανεβάσει δύο επίπεδα, την αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ; Είναι δυνατόν; Συν ότι δεν έκαναν τίποτα απολύτως. Ο μεν Τζαβέλλας ήταν και πολύ ψύχραιμος από την αλήτικη συμπεριφορά του Μπαράλες και μάλιστα ο διαιτητής, του ζήτησε συγγνώμη που του είπε να περάσει αλλαγή, αλλά το έκανε επειδή θα ήταν καλό για να κατευνάσει την ένταση.

Αν ήταν το ματς επίσημο, απλούστατα θα έπρεπε να αποβληθεί μόνο ο Μπαράλες. Ούτε ο Βράνιες όμως έκανε κάτι στον τσαμπουκά που του πούλησαν Τιλίκα και Ιγκλέσιας. Φυσικά και πρέπει να παίζουν και με μυαλό και να μην παρασύρονται, αφού οι αντίπαλοι ξέρουν ότι παίζουν με νεύρο και με τσαμπουκά και θα κάνουν ότι μπορούν για να τους προκαλούν.

Αλλά σε κάθε περίπτωση, ρε παιδιά, για μπάλα μιλάμε, για μάχες μιλάμε και για έναν πόλεμο πρωταθλήματος που ξεκινά οσονούπω. Βράνιες και Τζαβέλλες, Λε Ταλέκ και Άμραμπατ, χρειαζόμαστε στον πόλεμο, όχι… τιτίκες. Έλεος δηλαδή. Και δεν εννοώ ότι μόνο αυτοί οι τέσσερις έχουν ψυχή, το ξεκαθαρίζω, απλά τους αναφέρω ως παραδείγματα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X