Ο προετοιμασμένος Δέδας, ο ποιοτικός Ανγκόλα και η μετακόμιση στα Λιόσια

Ο προετοιμασμένος Δέδας, ο ποιοτικός Ανγκόλα και η μετακόμιση στα Λιόσια
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος καταπιάνεται με τα θέματα της κιτρινόμαυρης επικαιρότητας

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού αλλά στην μπασκετική ΑΕΚ δουλεύουν πυρετωδώς για την νέα σεζόν σε όλα τα επίπεδα.

Έρχεται μια δύσκολη χρονιά και πρέπει η ομάδα που θα φτιαχτεί να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, με όσες δυσκολίες μπορεί να υπάρχουν.

Ο προετοιμασμένος Δέδας

Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ έχει αναλάβει την μέχρι τώρα, μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας του. Είναι άλλο να είσαι προπονητής της Χολόν της Μπαχτσεσεχίρ και της Γκαζιαντέπ που τελείωναν την σεζόν στο μέσο της βαθμολογίας με 15 ήττες στο πρωτάθλημα και διαφορετικό στην ΑΕΚ που κάθε ήττα φέρνει γκρίνια. Βέβαια και στην Ένωση φέτος θα υπάρχει μια ιδιάζουσα κατάσταση, με διαφορετικές συνθήκες από ότι τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και πάλι θα υπάρχει πίεση. Αυτό που με έχει εντυπωσιάσει από τον Στέφανο Δέδα είναι ότι ήρθε απόλυτα προετοιμασμένος  στην ΑΕΚ. Ήξερε ακριβώς τι θέλει να φτιάξει και είχε έτοιμες προτάσεις για την στελέχωση της ομάδας που ταιριάζουν στα «θέλω» του αλλά και στα οικονομικά δεδομένα της ΑΕΚ. Οι τρεις παίκτες που έχει αποκτήσει η ομάδα, είναι στα χαρακτηριστικά που θέλει ο προπονητής της ΑΕΚ να έχουν οι παίκτες του. Βέβαια για να λέμε και την αλήθεια και για να ξέρουμε την πραγματικότητα δεν είναι παίκτες που κάνουν την διαφορά, αλλά γρανάζια που σε μια καλά δομημένη ομάδα θα μπορέσουν να απογειώσουν το παιχνίδι τους. Αυτό άλλωστε κάνει ο Δέδας, παίρνει παίκτες και τους αναδεικνύει μέσω της ομαδικής δουλειάς.

Ποιοτικός παίκτης ο Ανγκόλα

Βέβαια για να μπορέσει ένα σύνολο να προχωρήσει και να φέρει καλά αποτελέσματα θέλει εκτός από εργαλεία και κάποιους ηγέτες. Τέτοιος είναι και ο Μπράιαν Ανγκόλα που βρίσκεται σε συζητήσεις η ΑΕΚ. Πολλοί μπορούν να ακούνε περίεργα το Κολομβιανός μπασκετμπολίστας, αλλά είναι ένας καλός παίκτης και θα δώσει το κάτι διαφορετικό στην περιφέρεια της ΑΕΚ. Το τρομερό είναι ότι κάποιες θέσεις στις ομάδες του Δέδα έχουν τόσο συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, που οι παίκτες που διαλέγει μοιάζουν μεταξύ τους. Σκεφτείτε ότι ο Δέδας είχε τον Μάνι Χάρις, τον Μάρκους Φόστερ και τώρα θέλει τον Ανγκόλα. Δηλαδή τρεις παίκτες που είναι καλοί σκόρερ χωρίς να έχουν κάποιο εμφανές δυνατό σημείο στο παιχνίδι τους. Μπορούν να σουτάρουν μετά από τρίπλα, να διεισδύσουν στο καλάθι, στην μέρα τους να εκτελέσουν και από την περίμετρο, χωρίς να είναι οι κλασικοί σουτέρ και να είναι ικανοί στο ένας εναντίον ενός.

Αυτό με κάνει να αισιοδοξώ για την φετινή ομάδα, καθώς ο προπονητής έχει στο μυαλό του ακριβώς τι παίκτες θέλει και πώς θα ταιριάξει τα χαρακτηριστικά τους ώστε να βγει η απαιτούμενη χημεία που χρειάζεται. Σίγουρα δεν θα μπορέσει να βρει 100% τα ζητούμενα που θέλει αλλά η ομοιογένεια μπορεί να κρύψει πολλές ατέλειες από μια ομάδα. Αυτό που με ανησυχεί μόνο μέχρι τώρα και χωρίς να έχουμε δει μεγάλο κομμάτι του ρόστερ, είναι ότι εμφανίζεται μια έλλειψη στο καλό περιφερειακό σουτ, αν εξαιρέσουμε τον Γέλοβατς. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πολλοί καλοί Έλληνες σουτέρ, θα πρέπει οι επόμενοι δύο ή τρεις ξένοι να είναι δυνατοί σε αυτό το κομμάτι.

Έξτρα πλεονέκτημα το γήπεδο

Όπως διαβάσατε τις προηγούμενες μέρες στο enwsi.gr, η ΑΕΚ έφυγε από το ΟΑΚΑ και μετακομίζει στο κλειστό των Άνω Λιοσίων. Στόχος της ομάδας είναι να κάνει εκεί το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας αλλά και να μην προλάβει σημασία έχει ότι βρίσκεται στα τελικά στάδια. Η ΑΕΚ μετά από πολλά χρόνια θα έχει την δική της έδρα, το δικό της γήπεδο και μάλιστα εφόσον ισχύσουν οι εξαγγελίες και υπάρχουν φίλαθλοι στις εξέδρες, τότε θα μιλάμε για μια συνθήκη εντελώς καινούργια για την ομάδα. Γιατί καλό χρυσό το ΟΑΚΑ αλλά δεν μπορούσε ποτέ να γίνει ζεστή έδρα για την ΑΕΚ, πέραν 3-4 αγώνων σε αυτήν την εφταετία.

Πολλοί ρωτάνε τι στόχους θα έχει φέτος η ΑΕΚ με το μειωμένο μπάτζετ. Θα το ξαναπώ και ας γίνομαι κουραστικός. Το πρώτο μέλημα της ΑΕΚ θα πρέπει να είναι να φτιάξει ΟΜΑΔΑ. Να δημιουργήσει ένα σύνολο με αρχές που θα βασίζεται στην φιλοσοφία του προπονητή και θα παίζει ωραίο μπάσκετ. Πρώτα πρέπει να γίνει αυτό και μετά έρχεται η συζήτηση για στόχους, ειδικά όταν θα δημιουργηθεί μια ομάδα κυριολεκτικά από το μηδέν. Υπομονή λοιπόν και πίστη στο νέο πρότζεκτ που ετοιμάζει ο Στέφανος Δέδας με την διοίκηση της ΑΕΚ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X