Η... παλιά ΑΕΚ του Βλάνταν τα πήγε καλά, η νέα θέλει μεταγραφές!

Η... παλιά ΑΕΚ του Βλάνταν τα πήγε καλά, η νέα θέλει μεταγραφές!
Photo Credits: INTIME

O Σταμάτης Βούλγαρης γράφει τα πρώτα του συμπεράσματα από το φιλικό της ΑΕΚ με τη Φίτεσε

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ομολογώ ότι πριν ξεκινήσει το χθεσινό ματς αναρωτιόμουν ποια ακριβώς ΑΕΚ θα δω.

Αν θα πονέσουν και πάλι τα ματάκια μου όπως στα περισσότερα παιχνίδια της περσινής σεζόν, με δεδομένο ότι ακόμα μιλάμε για μία ομάδα που με εξαίρεση τη θέση του τερματοφύλακα δεν έχει νέο παίκτη.

Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα των «κιτρινόμαυρων» ήταν ικανοποιητική για πρώτο φιλικό. Δεν ενθουσίασε κανέναν, αλλά είχε αρχή, μέση και τέλος. Ήξερε τι ζητούσε μέσα στον αγωνιστικό χώρο και πως θα το διεκδικήσει.

Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι επιδίωξε να παίξει ποδόσφαιρο κατοχής και πρωτοβουλίας. Να χτίζει το παιχνίδι από τα μετόπισθεν, να κυκλοφορεί σωστά και σίγουρα τη μπάλα, να έχει γρήγορες αλλαγές παιχνιδιού, καλό transition και να μην πανικοβάλλεται όταν ο αντίπαλος κάνει επίθεση.

Σε όλο το ματς οι «κιτρινόμαυροι» απειλήθηκαν τρεις φορές. Δεδομένα θα πρέπει να προκαλέσει προβληματισμό η αντίδραση στη στατική φάση όπου οι Ολλανδοί σκόραραν, διότι στη συγκεκριμένη φάση όλοι «κόλλησαν».

Από εκεί και πέρα το να κερδίζεις στα φιλικά δε λέει τίποτα, αλλά δείχνει και κάποια πράγματα για το χαρακτήρα που προσπαθεί να «χτίσει» ο Μιλόγεβιτς, στη νοοτροπία και στην ταυτότητα που θέλει να έχει η ομάδα του.


Η ΑΕΚ επιτέθηκε και από τα πλάγια και έβγαλε γκολ και κάθετα. Πίεσε ψηλά τους Ολλανδούς στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και εκμεταλλεύτηκε τα λάθη τους. Και όλα αυτά με την… παλιά ομάδα και αρκετούς νεαρούς παίκτες.

Θεωρώ ότι ο Αλμπάνης έκανε εξαιρετικό ματς. Βοήθησε ανασταλτικά, πήρε πρωτοβουλίες, έβαλε και γκολ. Καλά τα πήγαν και οι Μάνταλος και Μπακάκης και παρότι ξέρω ότι θα αρχίσετε τη γκρίνια, αναφέρομαι στο ματς με τη Φίτεσε. Επίσης πολύ καλά στοιχεία έδειξαν οι Λάτσι και Μιτάι. Έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και οι δύο.

Όσα προανέφερα η ΑΕΚ τα έκανε χωρίς να έχει καμία νέα μεταγραφή (πλην του Στάνκοβιτς) και χωρίς τους Λόπες, Τζαβέλλα και Γκαρσία. Χωρίς να έχει την ποιότητα που ψάχνει να προσθέσει στο ρόστερ της.

Πρέπει να κινηθεί γρήγορα

Αν η ομάδα έβγαλε κάποια θετικά στοιχεία χωρίς τις προσθήκες, αυτό σημαίνει ότι αποδίδει η δουλειά του Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Όμως είναι πάρα πολύ νωρίς για να βγάλουμε συμπεράσματα και μάλιστα ουσιαστικά. Όσες φορές επιδιώξαμε κάτι ανάλογο «καήκαμε».

Αν ένας παίκτης υστέρησε στα δικά μου μάτια ήταν ο Σάκχοφ, ο οποίος δεν μπόρεσε να «χτίσει» παιχνίδι από πίσω και έδειχνε έξω από τα νερά του. Φυσιολογικό, αφού δεν είναι εξάρι που «χτίζει» ματς, αλλά χαφ που πατάει περιοχή. Για αυτό το λόγο πρέπει να κάνει η ΑΕΚ ό,τι μπορεί και να κλείσει όσο το δυνατό γρηγορότερα τον Λε Ταλέκ, προκειμένου να μπορεί ο Μιλόγεβιτς να παίρνει από τον «κόφτη» του αυτό που θέλει.

Επίσης είναι δεδομένο ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει σύντομα το τι θα γίνει με τον Αραούχο. Με έναν επιθετικό διαθέσιμο, τον Ανσαριφάρντ δεν μπορείς να βγάλεις όλη την προετοιμασία. Ο Κοσίδης μπορεί να έχει μέλλον, να έδωσε χθες μία ασίστ, αλλά δεν αρκεί. Και ο Τάνκοβιτς δεν μπορεί να σταθεί σαν επιθετικός, όπως ξεκίνησε με το που μπήκε στο γήπεδο στην έναρξη του β’ μέρους.

Έχω την πεποίθηση ότι όταν με το καλό μπει στην αγωνιστική εξίσωση ο Τζαβέλλας, ο Λε Ταλέκ, ο αριστερός εξτρέμ που θα έρθει, όταν επιστρέψει στη δράση ο Γκαρσία, όταν έρθει και ο επόμενος σέντερ φορ και οι καλύτεροι ακραίο μπακ ο Μιλόγεβιτς θα μπορέσει να μας δείξει πολύ καλύτερα πράγματα.

Όμως αυτές οι προσθήκες δεν πρέπει να αργήσουν πολύ. Η ΑΕΚ το οφείλει στον εαυτό της και στον κόσμο της να στείλει μέσα στην εβδομάδα και το νέο της 6άρι και το νέο της αριστερό μπακ στην Ολλανδία. Και πρέπει να φέρει και έναν ακόμα επιθετικό άμεσα (στην προκειμένη τον Αραούχο ή όποιον άλλο). Κάθε παίκτης πρέπει να έχει το μάξιμουμ του ανταγωνισμού.

ΥΓ: Μετά από όλα όσα έγιναν με τον Εντσάμ η ΑΕΚ διαψεύδει συνεχώς ονόματα. Και πολύ καλά κάνει αν δεν υπάρχει θέμα μαζί τους. Διότι με την περίπτωση του Γάλλου εκτέθηκαν και όπως είχα γράψει οφείλουν να προστατεύουν την ομάδα. Εκτός αυτού τις τελευταίες μέρες έχουμε δει πολλά ονόματα που έχουν γραφτεί για την ΑΕΚ την επομένη να φιγουράρουν σε ερυθρόλευκα πρωτοσέλιδα. Ο λόγος προφανέστατος. Να πλήξουν την ΑΕΚ και να λένε δεξιά και αριστερά να είδατε; Τον ήθελε η ΑΕΚ και τον πήραμε εμείς. Δεν αμφισβητώ κανένα ρεπορτάζ συναδέλφου. Όμως από το προτάθηκε στην ΑΕΚ, μέχρι το απασχολεί και εξετάζεται σοβαρά η απόσταση είναι τεράστια.

ΥΓ 2: Η ΑΕΚ έλεγε εδώ και μέρες ότι είναι κλεισμένος ο Τζαβέλλας και κάποιοι το αμφισβητούσαν. Έφτασαν να πούνε ότι θα χαλάσει και αυτή η μεταγραφή. Το ότι έχει συμφωνήσει και υπογράψει εδώ και μέρες ο Έλληνας διεθνής αμυντικός αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο video της ΠΑΕ, όπου εμφανίζεται ο Γιάννης Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι από την Κυριακή στην Ολλανδία.

ΥΓ 3: Καλορίζικος και σιδεροκέφαλος ο coach Στέφανος Δέδας. Το έργο που έχει μπροστά του είναι εξαιρετικά δύσκολο, αλλά τα μηνύματα που παίρνω είναι θετικά. Σωστές επιλογές χρειάζονται και όλα θα πάνε καλά…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X