Λε Ταλέκ: Καθαρός «κόφτης» το... πουλέν του Βλάνταν -Μαζί του εκτοξεύτηκε, παίζει και στόπερ

Λε Ταλέκ: Καθαρός «κόφτης» το... πουλέν του Βλάνταν -Μαζί του εκτοξεύτηκε, παίζει και στόπερ
Photo Credits: INTIME

Ποιός είναι ο Γάλλος χαφ Νταμιέν Λε Ταλέκ που προχωρά στην απόκτηση του η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το όνομα του Νταμιεν Λε Ταλέκ ήρθε ξανά στο προσκήνιο και αποτελεί βασικό στόχο για την ΑΕΚ για την θέση του αμυντικού χαφ.

Η Ενωση κινήθηκε αστραπιαία μόλις ενημερώθηκε πως ο 31χρονος Γάλλος έμεινε ελεύθερος από την Μονπελιέ χθες το μεσημέρι και τις τελευταίες ώρες υπάρχουν προχωρημένες επαφές ανάμεσα στον ίδιο και στην ΑΕΚ.

Ο Λε Ταλέκ είναι ο εκλεκτός του Βλάνταν Μιλόγεβιτς για τη μεσαία γραμμή, με τους δύο άνδρες να έχουν άψογη συνεργασία στο παρελθόν στον Ερυθρό Αστέρα.

Με τον τεχνικό της ΑΕΚ ο Γάλλος μέσος έκανε σούπερ αγώνες, ανέβασε τις μετοχές του κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να αποκτηθεί από την Μονπελιέ το καλοκαίρι του ’18.


Η καριέρα του Λε Ταλέκ

Ο 31χρονος Γάλλος ανδρώθηκε στις ακαδημίες της Ρεν και το 2009 τον απέκτησε ελεύθερο η Ντόρτμουντ. Στην BVB δεν μπόρεσε να καθιερωθεί, μετρώντας μόλις 8 συμμετοχές στην πρώτη ομάδα και 43 με 14 γκολ και 4 ασίστ στην Ντόρτμουντ ΙΙ.

Το 2012 επέστρεψε στην Γαλλία για τη Ναντ, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να… πιάσει, παίζοντας μόλις σε 8 παιχνίδια.

Από το ’12 ο Νταμιέν Λε Ταλέκ μέχρι μέχρι το τέλος του ’15 περιηγήθηκε σε Ουκρανία και Ρωσία, σε Γκόβερλα και Μορντόβια αντίστοιχα και τον Γενάρη του ’16 τον βρήκε ο Μιλόγεβιτς και τον πήρε στον Ερυθρό Αστέρα.

Εκεί βρήκε την… υγειά του και με τους Σερβούς καθιερώθηκε, μετρώντας 7 γκολ και 7 ασίστ σε 107 συμμετοχές. Με τον Ερυθρό εκτός από το πρωτάθλημα, αγωνίστηκε και στην καλή πορεία του Αστέρα στην Ευρώπη σε Champions League και Europa.

To «μπαμ» που έκανε στη Σερβία το είδαν στη Γαλλία και το ’18 η Μονπελιέ τον απέκτησε ως ελεύθερο. Με τους Γάλλους αυτά τα τρία χρόνια αγωνίστηκε σε 97 ματς, έχοντας 5 γκολ και 2 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις.


Η θέση του Λε Ταλέκ

Ο Γάλλος αγωνίζεται κατά κύριο λόγο ως «εξάρι», αλλά αρκετές φορές στην καριέρα του έχει παίξει και «οκτάρι», στόπερ και φορ!

Συνολικά στην καριέρα του ο Νταμιέν Λε Ταλέκ μετράει 139 ματς ως «κόφτης», έχοντας 9 γκολ και 6 ασίστ, 70 παιχνίδια ως στόπερ και 23 αγώνες ως κεντρικός χαφ.

Κατά την παραμονή στην Γκόβερλα αγωνίστηκε πολλές φορές και ως φορ (24 συμμετοχές και 6 γκολ)!

Την τελευταία τριετία στη Μονπελιέ πάντως ο Λε Ταλέκ αποτελούσε στις περισσότερες των περιπτώσεων το «εξάρι» της γαλλικής ομάδας.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X