Από το φιάσκο και τον επικοινωνιακό διασυρμό, στην αντίδραση

Από το φιάσκο και τον επικοινωνιακό διασυρμό, στην αντίδραση
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τα «εγκλήματα» της ΑΕΚ και την... απάντηση της στο «ναυάγιο» του Εντσάμ με την επικείμενη απόκτηση του Λε Ταλέκ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η υπόθεση με τον Ολιβιέ Εντσάμ αποδείχθηκε ένα τεράστιο φιάσκο για την ΑΕΚ.

Η απώλεια του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή ήταν -σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά κριτήριά της- πολύ μεγάλο πλήγμα. Μόνος του δε θα έπαιρνε το πρωτάθλημα, αλλά θα ανέβαζε επίπεδο όλη την ομάδα.

Ο αντίκτυπος ωστόσο που είχε σε επικοινωνιακό επίπεδο ήταν εξωπραγματικός. Οι χειρισμοί των ανθρώπων του Δικεφάλου είναι πραγματικά παράδειγμα προς αποφυγή. Δε γίνεται να κάνεις τέτοια σοβαρά λάθη και να εκθέτεις μόνος σου ως σύλλογος τον εαυτό σου στους «εχθρούς» και στους… φίλους.

Θα πρέπει να καταλάβουν όλοι στην ΑΕΚ ότι οφείλουν να προστατεύουν οι ίδιοι πρώτα την ομάδα. Αλλά για να το κάνεις αυτό πρέπει να έχεις καθαρό μυαλό. Και στην ΑΕΚ πνίγονται σε μία κουταλιά νερό. Κάποιοι αδιαφορούν για το τι λέει ο κόσμος, μόνο που ο κόσμος είναι πλέον στα κάγκελα και έχει χίλια δίκια!

Κάθε μεταγραφή μπορεί να χαλάσει ακόμα και λίγο πριν από τις υπογραφές. Και στην ΑΕΚ ακόμα περισσότερο. Από χθες προσπαθώ να καταλάβω για ποιο λόγο βγήκε η ΑΕΚ και είπε «αποσύρουμε την πρόταση προς τον Εντσάμ», όταν η ίδια η ΑΕΚ γνώριζε, αν και δεν έλεγε, πως η Σέλτικ έχει το πάνω χέρι. Με τις κινήσεις που έκανε μάλιστα. Η ίδια η ΑΕΚ η οποία έλεγε για τη ρήτρα μέχρι τις 30/6 και έλεγε για το ενδιαφέρον της Νιουκάστλ και των γαλλικών ομάδων, ότι δεν… ανησυχεί!

Θα μπορούσαν πολύ απλά να εξηγήσουν στον κόσμο τι έγινε με τους «Κέλτες» ή τον μάνατζερ του παίκτη. Και να έλεγαν απλά ότι η ιστορία «ναυαγεί» επειδή μας ενημέρωσαν ότι έγινε αυτό και αυτό με το Γάλλο. Παρόλα αυτά έδωσαν τροφή σε όλους, μα σε όλους να τη χλευάσουν. ΞΑΝΑ!

Μα δε δίνει λεφτά έλεγαν και έγραφαν, μα να πάει να αγοράσει τον Εντσάμ έλεγαν και έγραφαν (χωρίς να έχει ιδέα κανένας τους πόσο πωλείται), μέχρι που έφτασαν οι γνωστοί κομπογιαννίτες να ειρωνεύονται την ΑΕΚ για τα… 150 ευρώ. Τραγικοί χειρισμοί που πληγώνουν το πρεστίζ του συλλόγου.

Η σωστή αντίδραση

Η ΑΕΚ μετά το φιάσκο με τον Εντσάμ έπρεπε να βγάλει αντίδραση. Και να τη βγάλει άμεσα όπως έγραψα και στη «Live Sport». Έχει πάει στην Ολλανδία με οκτώ παίκτες της ΑΕΚ… Β και ο Μιλόγεβιτς δεν μπορεί να «χτίσει» σωστά αυτό που θέλει. Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να στρογγυλέψουν τις γωνίες. Αυτό είναι δεδομένο και δεν μπορώ να ακούω αρλούμπες πως καμία ομάδα δεν έχει κάνει τίποτα αυτή την εποχή.

Όταν είσαι στο -25 από τον Ολυμπιακό, εσύ οφείλεις να μειώσεις τη διαφορά και όχι να περιμένεις να πέσουν οι άλλοι. Εσύ πρέπει να κινηθείς γρήγορα και αποφασιστικά. Εσύ έχεις κενά σαν την τρύπα του όζοντος και οφείλεις να τα κλείσεις. Εσύ έχεις πάει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας σου με 7 ακραία μπακ, χωρίς να αλλάξεις ούτε έναν από την περσινή άμυνα. Ούτε έναν! Εσύ έχεις χάσει σέντερ φορ, εξτρέμ και χαφ. Δε σε ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι, αλλά κοιτάς την πάρτη σου.


Καμία σχέση ο Εντσάμ με τον Λε Ταλέκ

Ο Λε Ταλέκ δεν έχει καμία απολύτως σχέση αγωνιστικά με τον Εντσάμ. Ο ένας είναι ένα 8άρι που παίζει και πιο μπροστά και άλλος ένα 6άρι που παίζει και στόπερ. Ο ένας έχει ύψος 1,80 μ. και είναι τρεχαντίρι και ο άλλος είναι στο 1,87 μ. με δύναμη και εξαιρετικά ανασταλτικά καθήκοντα, με σωστές διαγώνιες αλλαγές παιχνιδιού. Ένας παίκτης που παίζει ανάμεσα στα στόπερ και προωθεί σωστά τη μπάλα είτε με κοντινές, είτε με μεγάλες μπαλιές, στοιχεία που δεν έχει ο Αντρέ Σιμόες (που θα αποτελεί το back up του). Επομένως ο Λε Ταλέκ δεν είναι ο αντί-Εντσάμ, αλλά μία ανάγκη που είχε η ΑΕΚ με δεδομένο πως χρειαζόταν «κόφτη». Και πάει να την «διορθώσει» με μία επιλογή που καλύπτει απόλυτα τα θέλω του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος ξέρει τον παίκτη πολύ καλά, ξέρει τι να περιμένει από αυτόν και πως θα πάρει τα καλά του στοιχεία.

Στοιχείο προβληματισμού

Θα πω λοιπόν μετά το χθεσινό κράξιμο, μπράβο που έστω και μετά από αυτό το διασυρμό, εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία του Λε Ταλέκ με το «διαζύγιό» του από την Μονπελιέ και πάνε να κλείσουν τον παίκτη. Δεν έχει κλείσει η μεταγραφή, αλλά όλα δείχνουν πως σύντομα θα έχουμε καλά νέα. Και μακάρι να τελειώσει σύντομα αυτή η ιστορία για να πάει μαζί με τον Τζαβέλλα το συντομότερο δυνατό στην Ολλανδία. Μόνο που δε φτάνει αυτό.

Η ΑΕΚ πρέπει άμεσα και να διώξει κόσμο που έχει και δεν υπολογίζει και να κάνει προσθήκες στα άκρα της και στην κορυφή της επίθεσης, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ο Ανσαριφάρντ.

Όταν όμως ξέρεις από τον περασμένο Γενάρη τις ανάγκες σου είναι αδιανόητο έξι μήνες μετά να μην έχεις κάνει ξεκάθαρες επιλογές και να μην έχεις κλείσει βασικά κομμάτια των αναγκών σου. Η ΑΕΚ οφείλει και να βιαστεί και να μην κάνει λάθη. Ας αναγκαστεί να «πληρώσει» τα λάθη της, αλλά ας μην τα επαναλάβει επιτέλους…

ΥΓ: Οφείλουμε όλοι μια βαθιά υπόκλιση στο Νίκο Ζήση που αποφάσισε να αποσυρθεί από τα παρκέ. Ο αρχηγός με τη σπουδαία καριέρα θα έπρεπε να πει «αντίο» σε ένα γεμάτο γήπεδο, αλλά στη ζωή δεν έρχονται όλα όπως τα θέλουμε. Τίμησε την κιτρινόμαυρη φανέλα όσο λίγοι. Καλή συνέχεια σε ό,τι και αν κάνει και ας χαρεί τώρα με την οικογένειά του όσα του στέρησε ο πρωταθλητισμός.

Στη μπασκετική ΑΕΚ πάμε σε ριζικές αλλαγές που ξεκινάνε με την πρόσληψη του Στέφανου Δέδα. Σιγά σιγά θα συμπληρωθεί το παζλ. Εγώ είμαι αισιόδοξος πως θα γίνουν όλα όσα πρέπει…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X