Η πρεμιέρα της «Βασίλισσας» στο Πριγκιπάτο

Η μέρα είναι σημαντική. Είναι η αρχή των πάντων. Η μέρα που ξεκίνησε να γράφεται ο μύθος της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Η μεγάλη κυρία του ελληνικού ποδοσφαίρου, η «Βασίλισσα» του ελληνικού αθλητισμού, δεν θα μπορούσε να κάνει πρεμιέρα σε διαφορετικό σημείο πέραν του ευρωπαϊκού πριγκιπάτου

Η μέρα είναι σημαντική. Είναι η αρχή των πάντων. Η μέρα που ξεκίνησε να γράφεται ο μύθος της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Η μεγάλη κυρία του ελληνικού ποδοσφαίρου, η «Βασίλισσα» του ελληνικού αθλητισμού, δεν θα μπορούσε να κάνει πρεμιέρα σε διαφορετικό σημείο πέραν του ευρωπαϊκού πριγκιπάτου. Η αρχή (όπως κάθε αρχή) ήταν δύσκολη, αλλά η πορεία κατέταξε την ΑΕΚ ανεξίτηλα μεταξύ των σημαντικότερων κλαμπ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Μία μέρα σαν σήμερα του 1963 η ΑΕΚ ταξίδεψε στη Γαλλία για να αντιμετωπίσει τη Μονακό στον πρώτο γύρο του κυπέλλου πρωταθλητριών. Ηταν η πρώτη συμμετοχή της Ενωσης στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Καταστάσεις πρωτόγνωρες, ειδικά από τη στιγμή που η ψαλίδα μεταξύ των ευρωπαϊκών κλαμπ και των ελληνικών ομάδων εκείνα τα χρόνια, ήταν τεράστια.

Μοιραία, ήρθε η βαριά ήττα με 7-2, με τον Κώστα Νεστορίδη να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τον Τασινό να προσθέτει το όνομα του στους σκόρερ. Οι εκλεκτοί του Μίλερ ήταν οι Πετράκης, Κανελλόπουλος, Μαρδίτσης, Χαραλαμπίδης, Σκευοφύλαξ, Παπαποστόλου, Πετρίδης, Θεοφανίδης, Παπαϊωάννου, Τασίνος, Νεστορίδης, σε ματς που η ΑΕΚ ολοκλήρωσε δίχως αλλαγές.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *