Η νύχτα που η τεράστια ΑΕΚ διέλυε την Πόρτο (VIDEO)

Στα σύγχρονα χρόνια, η Πόρτο θεωρείται παράδειγμα ποδοσφαιρικής λειτουργίας. Μια ομάδα που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο σε Πορτογαλία και Ευρώπη

Στα σύγχρονα χρόνια, η Πόρτο θεωρείται παράδειγμα ποδοσφαιρικής λειτουργίας. Μια ομάδα που πρωταγωνιστεί κάθε χρόνο σε Πορτογαλία και Ευρώπη, ενώ παράλληλα παράγει ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής που μεταπουλά σε κορυφαία κλαμπ. Διαδικασία που εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο και τη διατηρεί σε υψηλό επίπεδο. Ακόμα και σήμερα όμως, στην Πόρτο τρέμουν στο άκουσμα της ΑΕΚ. Της ομάδας που μια μέσα σαν σήμερα του 1978, πέτυχε μια τεράστια νίκη που παραμένει η βαρύτερη για τους Πορτογάλους στην ιστορία της.
Η υπερομάδα του Λουκά Μπάρλου, ενισχυμένη και με τον Μίμη Δομάζο, διέλυσε στους…έξι ανέμους την πρωταθλήτρια Πορτογαλίας και τη διέσυρε με το ευρύτατο 6-1. Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, όταν ο Φέρεντς Πούσκας είχε έναν γαλαξία αστέρων να παρατάξει απέναντι στους Πορτογάλους. Δείτε και θα καταλάβετε: Χρηστίδης τερματοφύλακας, Μουσούρης και Ιντζόγλου στα άκρα, Νικολάου και Ραβούσης κεντρικό δίδυμο. Τάσος, Δομάζος, Νικολούδης και Αρδίζογλου στη μεσαία γραμμή, Μαύρος και Μπάγεβιτς στην επίθεση. Μύθος.
Η Ενωση είχε πάρει προβάδισμα από νωρίς με τον Μπάγεβιτς. Οι Πορτογάλοι σάστισαν και οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν πάρτι. Πριν το ημίχρονο ακολούθησαν τρία γκολ, από Αρδίζογλου, Μπάγεβιτς ξανά και Τάσο. Ο Ολιβέιρα μείωσε στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, αλλά εκείνη τη βραδιά ό,τι έκανε η ΑΕΚ έπιανε. Δύο κολλητά γκολ, από Νικολάου και Μαύρο, διαμόρφωσαν μια από τις επικότερες ευρωπαϊκές βραδιές της ΑΕΚ.

Δείτε επίσης

Η μαγκιά και η καθαρότητα της ΑΕΚ αναδείχθηκε σε όλο το μεγαλείο της (VIDEO)

Πριν από λίγες ημέρες, αναφερθήκαμε στη μαύρη μέρα της Νέας Φιλαδέλφειας. Τη βραδιά που η «κόκκινη χούντα» μπήκε με όπλα και…τανκς στην έδρα της ΑΕΚ για να γκρεμίσει τα πάντα. Ωστόσο, ακόμα και από τη μεγαλύτερη καταστροφή, προκύπτουν θετικά. Οσα συνέβησαν μια μέρα σαν σήμερα του 1999, αποτελούν τρανή απόδειξη της μαγκιάς και της καθαρότητας που συνοδεύουν την Ενωση ιστορικά