Στέλνουν «πακέτο» Αραούχο-Γκαρσία από την Λας Πάλμας

Το όνοµα του Σέρχιο Αραούχο υπάρχει πάντα στη σκέψη των υπευθύνων της ΑΕΚ

Προτεραιότητα μπορεί να έχει ο Πόνσε όμως η καψούρα για τον Αραούχο δεν σβήνει.

Η περίπτωση του Έκι Πόνσε φαντάζει πιο δύσκολη αυτή τη στιγμή καθώς κοντεύει τα 20 γκολ με την φανέλα της ΑΕΚ και στην Ρόμα τρίβουν τα χέρια τους. Οχι πως για τον Αραούχο τα πράγµατα είναι εύκολα. Αλλά εκεί υπάρχει η εκπεφρασµένη πρόθεση επιστροφής του Αργεντινού, η κακή σεζόν που πραγµατοποιεί και έχει ρίξει τη χρηµατιστηριακή του αξία (από 4 εκατ. ευρώ πέρυσι, στα 2,5 εκατ. φέτος), καθώς και η διαφαινόµενη αποτυχία της Λας Πάλµας να επιστρέψει στη µεγάλη κατηγορία. Ισως, µάλιστα, να υπάρχει και ακόµα ένα συν στη διαδικασία.

Σύµφωνα µε το «Εθνος», στην Ισπανία κυκλοφορεί πως στη Λας Πάλµας εκτιµούν πως η ΑΕΚ µπορεί να ενδιαφερθεί για την απόκτηση του Αραούχο «πακέτο» µε τον Ματέο Γκαρσία. Η αλήθεια είναι πως γύρω από τον Αργεντινό του Αρη παρατηρείται έντονη κινητικότητα. Πρόσφατα υπήρξαν ισπανικά δηµοσιεύµατα που τον έβαζαν στο στόχαστρο όλων των µεγάλων ελληνικών οµάδων. Στην ΑΕΚ -που, ως γνωστόν, ψάχνονται για ενίσχυση στα άκρα- έχουν ξεχωρίσει την περίπτωσή του και ξέρουν ποια είναι τα δεδοµένα που θέτουν οι Ισπανοί για την παραχώρησή του.

Ο Γκαρσία δεσµεύεται για ακόµα έναν χρόνο µε τη Λας Πάλµας και µολονότι ο πρόεδρος των Ισπανών έλεγε πριν από λίγες ηµέρες πως πωλήθηκε, αυτό δεν απηχεί την πραγµατικότητα. Το θέµα είναι αν η ΑΕΚ θα ενδιαφερθεί να κάνει κίνηση για απόκτηση-πακέτο και ποιες θα είναι οι απαιτήσεις των Ισπανών. Ο δίαυλος που άνοιξε µεταξύ της ΑΕΚ και της Λας Πάλµας -και περιελάµβανε, πέραν του Αραούχο, τόσο τον Λόπες όσο και τον Λιβάγια φαίνεται πως θα παραµείνει ανοιχτός και φέτος.

Οι εκκρεµότητες

Μέχρι να γίνουν όλα αυτά, πάντως, υπάρχει χρόνος. Στην ΑΕΚ είδαν µε ικανοποίηση πως ο Τσιγκρίνσκι µπήκε σε µέρος του προγράµµατος, δηµιουργώντας αµυδρές ελπίδες για συµµετοχή στον τελικό (εφόσον η ΑΕΚ αποκλείσει τη Λαµία). Επίσης, η ΑΕΚ έχει κλείσει την εκκρεµότητα µε τον Τσόσιτς και ο Σέρβος έχει αποδεχθεί την επέκταση της συνεργασίας έως το 2021. Χαρµόσυνα νέα υπήρξαν και για το γήπεδο.

Οπως αναρτήθηκε στη «Διαύγεια», το έργο της υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου -απαραίτητο για τη λειτουργία της «Αγια-Σοφιάς»- ανατέθηκε στην εταιρεία Ιντρακόµ Κατασκευές, συµφερόντων Κόκκαλη-Κούτρα, µε προϋπολογισµό 14 εκατ. ευρώ και χρόνο παράδοσης 14 µήνες. Εξάλλου, η ΑΕΚ αιτήθηκε στην ΕΕΑ να συµµετέχει πλέον στο κουπόνι του ΟΠΑΠ, καθώς µε τον νέο αθλητικό νόµο δεν υπάρχει ασυµβίβαστο για την παρουσία του ∆ . Μελισσανίδη.

Δείτε επίσης

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Η πρώτη νίκη της ποδοσφαιρικής κανονικότητας!» (ΦΩΤΟ)

Η ανάρτηση της ΑΕΚ για την επανέναρξη του πρωταθλήματος