Τα διδάγματα της Πολωνίας

 Το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ολοκληρώθηκε, οι μεταγραφές κλείνουν και ο Σταύρος Καζαντζόγλου κάνει τον πρώτο απολογισμό

Το διάστημα της προετοιμασίας είναι πάντα άχαρο. Πολλή δουλειά σε φυσική κατάσταση, κούραση και νεύρα από τους παίκτες που κουράζονται έπειτα από μέρες απομόνωσης, προσπάθεια για κάτι νέο. Φέτος, ακόμα πιο σύνθετα τα πράγματα, καθώς η ΑΕΚ επιχειρεί πραγματικά κάτι εντελώς διαφορετικό. Δεν μπορώ να ξέρω ποια θα είναι η τύχη της προσπάθειας που γίνεται από τον Καρντόσο, αλλά κατά την άποψη μου είναι πασιφανές, ότι επιχειρείται κάτι διαφορετικό. Το πρόσημο που θα τεθεί στο φινάλε, θα φανεί από την ανταπόκριση των παικτών στα ζητούμενα που υπάρχουν και στη μεταδοτικότητα που θα έχει ο Πορτογάλος.

Αυτά που είδαμε εμείς από την Αθήνα, αλλά σε μεγάλο βαθμό και οι ανταποκριτές στην Πολωνία, ήταν τα φιλικά παιχνίδια. Ο Καρντόσο σε αυτά φανέρωσε δείγμα της καθημερινότητας και της μετάβασης που επιχειρεί. Σε αντίθεση με άλλους, εκτιμώ πως τα φιλικά δείχνουν πολλά, γιατί είναι η ευκαιρία των παικτών να βγάλουν στο γήπεδο όσα δουλεύουν. Μπορείς να διακρίνεις πολλά για τον τρόπο που λειτουργεί μια ομάδα, αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Μολονότι υπάρχουν δικαιολογίες προσαρμογής και κόπωσης σε κάποιους παίκτες, νομίζω πως καταλάβαμε αρκετά πράγματα και μπορούμε να έχουμε τα πρώτα συμπεράσματα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Κλήθηκε σε απολογία η ΑΕΚ

Για όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα ΑΕΚ-Πανιώνιος