Βγείτε παίξτε, οε οε οε…

Ο Γκρανκάσας γράφει για όλα τα σαθρά κόκκινα επιχειρήματα που έχουν καταρρεύσει σαν πύργος στην άμμο

Το ζήσαμε και αυτό… Τελικά όλα στη ζωή εδώ πληρώνονται. Όλα είναι δανεικά, αλλά όχι… αγύριστα.

Την σκληρή εποχή της ΠΑΡΑΓΚΑΣ την εποχή του «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδίζουν», τότε που είχαν καταστρατηγηθεί νόμοι και κανονισμοί πάντα υπέρ ενός για να μαζεύει το μαρούλι, ο ελληνικός αθλητισμός βίωσε τη χειρότερη περίοδο της ιστορίας του.

Η ΑΕΚ ήταν μονίμως στο στόχαστρο, διότι ήταν η πλέον ανταγωνιστική ομάδα. Και επειδή στο λιμάνι αδυνατούσαν να ξεπεράσουν το σκόπελο αυτό, με κάθε πιθανό ή απίθανο τρόπο επιχειρούσαν να τη σταματήσουν. Όμως είτε με δέκα, είτε με εννιά, η τιμωρία ήταν πάντα η ίδια. Ήττα και σκυμμένα κεφάλια!

Εκείνη τη ζοφερή περίοδο η ιστορία έχει καταγράψει ατελείωτες σφαγές. Ήταν Ιανουάριος του 2001 με διαιτητή τον Ποντίκη. Δύο χρόνια μετά τα όργια του Δημητρόπουλου στη Νέα Φιλαδέλφεια (ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής σε ντέρμπι και το 1997), όταν στο ματς του Κυπέλλου με τους «ερυθρόλευκους» και τις αποβολές των Ζήκου και Νικολαΐδη ο Πέτρος Στάθης για να γλιτώσει το ντου και ότι επακολουθούσε έδωσε εντολή και οι παίκτες της ΑΕΚ έπεσαν κάτω.

Αυτή η εντολή έγινε για χρόνια σύνθημα στα χείλη των ερυθρόλευκων. Οι οποίοι ωστόσο εσκεμμένα λησμονούσαν ότι δεν είχαν κατέβει καν να αγωνιστούν στο μπαράζ για το πρωτάθλημα του 1979 διαμαρτυρόμενοι για τη διαιτησία. Τότε είχε βγει και το περιβόητο σύνθημα: «Θρύλε τρέμεις γιατί δεν κατεβαίνεις!».

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει και άλλες φορές ανάλογα σκηνικά. Στη Λεωφόρο πριν από μερικά χρόνια δεν μπήκαν καν να παίξουν εξαιτίας μίας φωτοβολίδας. Ευκαιρία έψαχναν για να αποφύγουν να αγωνιστούν με τον Παναθηναϊκό. Τη βρήκαν και εξαφανίστηκαν. Το πήραν και αυτό το ματς στα χαρτιά. Και το πρωτάθλημα μαζί…

Το ίδιο έκαναν και στην Τούμπα, ακολουθώντας πιστά το παράδειγμα του ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Την πρώτη φορά ήταν ο Ίβιτς που έκανε θέατρο και τη δεύτερη πέρσι ο Γκαρσία. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο… χθες.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει για το Κύπελλο τον Παναθηναϊκό στο μπάσκετ. Ο σύλλογος λοιπόν που έκανε σημαία τις ατάκες: «Να φτιάχνετε ομάδα να κερδίζετε και τους διαιτητές» και «να κάνετε επενδύσεις», βλέποντας την εξέλιξη του ματς, αποφάσισε να αποχωρήσει από το γήπεδο.

Οι αστείες δικαιολογίες τόσων ετών πήγαν περίπατο. Εξαφανίστηκαν μέσα σε ένα βράδυ. Ο σύλλογος που όποτε τον συμφέρει υποστηρίζει ότι πρέπει να τηρούνται οι κανονισμοί και όποτε γουστάρει απαιτεί την αλλαγή τους διότι τα ματς πρέπει να κρίνονται στα γήπεδα, είναι εδώ!

Τα προηγούμενα χρόνια όταν οι άλλοι αντιδρούσαν στις «σφαγές» ήταν δακτυλοδεικτούμενοι. Όλοι τρελοί… Τώρα όμως αυτοί που τους έκραζαν είναι όλοι τους περήφανοι για την… αντρίκεια στάση. Γιατί αντέδρασαν. Γιατί είναι μάγκες που έφυγαν…

Συγγνώμη, αλλά πρέπει να πάρετε μία απόφαση. Δεν γίνεται και έτσι και γιουβέτσι. Αν και μας εσάς τα έχουμε δει όλα. Δεν μας κάνει έκπληξη που κάνετε κυβιστήσεις. Αυτό πρεσβεύετε άλλωστε… Και απλά αυτό που ζει όλος ο υπόλοιπος κόσμος είναι μία ατελείωτη ηδονή…

Ο Γκρανκάσας

Δείτε επίσης

Κοίτα ποιοι μιλάνε!

Ο Γκρανκάσας βάζει τα πράγματα στην θέση τους στο χάντμπολ και τονίζει ποιοι έχουν εθιστεί... στην βρωμιά και ποιοι είχαν, έχουν και θα έχουν πάντα καθαρό το κούτελό τους