Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

«Ο Ολυμπιακός πήρε 17,2 εκατ ευρώ για δυο χρόνια από την ΕΡΤ»

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν αντιδράσει μετά την πρώτη συμφωνία της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ με την ΕΡΤ

1

Στις αρχές του καλοκαιριού ο ΠΑΟΚ είχε φτάσει κοντά σε μια σκανδαλώδη συμφωνία με την ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά του δικαιώματα, η οποία εν τέλει δεν προχώρησε μετά την αλλαγή της κυβέρνησης. Ο Ολυμπιακός εκείνη την περίοδο αντέδρασε πολύ έντονα στα σχετικά δημοσιεύματα ενώ, η ΑΕΚ από την πλευρά της είχε εξασφαλίσει με τον δικό της τον τρόπο ότι δεν θα είναι ζημιωμένη.

Όπως φαίνεται όμως ο Ολυμπιακός πριν από λίγα χρόνια είχε υπογράψει μια συμφωνία με απίστευα οικονομικά δεδομένα.

Όπως αποκαλύπτει, όμως, η εφημερίδα «Documento» σε ρεπορτάζ της, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απολάμβανε στο παρελθόν μεγαλύτερες συμφωνίες με την ΕΡΤ. Τα «χρυσά» συμβόλαια που είχε υπογράψει, μάλιστα, την περίοδο 2009-2011, ήταν την περίοδο, όπου η οικονομική κρίση άρχισε να κάνει αίσθηση στην χώρα μας, ενώ αργότερα έμπαινε στο μηχανισμό στήριξης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Συγκεκριμένα, την περίοδο 2009-2011, ο Ολυμπιακός και η ΕΡΤ είχαν συμφωνήσει για διετή συνεργασία, που θα απέφερε στους Πειραιώτες συνολικό ποσό 17.250.000 ευρώ προ ΦΠΑ και πλέον διαφημιστικού χρόνου, ενώ στο ποσό αυτό συμπεριλαμβανόταν κι ένας αγώνας προκριματικών Champions League της ομάδας, ύψους 250 χιλιάδων ευρώ. Η συμφωνία αναλύεται σε 8.3 εκατομμύρια ευρώ για τον πρώτο χρόνο και 8.950.000 ευρώ για το δεύτερο προ ΦΠΑ και πλέον διαφημιστικού χρόνου.

Όπως μπορεί να γίνει αντιληπτό, δηλαδή, ο Ολυμπιακός πήρε τα περισσότερα χρήματα του συμβολαίου, ενώ η χώρα ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας, ενώ γίνονταν για πρώτη φορά απτά τα σκληρά μέτρα λιτότητας, που είχε επιβάλει το ΔΝΤ.

Τα ποσά αυτά προκύπτουν αθροιστικά από μία σύμβαση και τρία ιδιωτικά συμφωνητικά που αφορούσαν το συγκεκριμένο διάστημα και υπεγράφησαν στις 17 Οκτωβρίου 2009, αποτελώντας τα συμβόλαια νο. 163, 164 και 165, με αντισυμβαλλόμενη τη Θρύλος Α.Ε. Επίσης, στις 24 Ιουλίου 2009, υπεγράφη ακόμη ένα συμφωνητικό, με το οποίο παραχωρούνταν στην ΕΡΤ δικαιώματα αντί ανταλλαγμάτων.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα