Πορεία σε μονόδρομο!

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου θέτει προτεραιότητες για την ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν

Καλοκαιράκι είναι, λογικό η μεταγραφολογία να βρίσκεται στο φουλ. Οπιο του οπαδού. Οσες και να κάνει μια ομάδα, ο οπαδός θα θέλει και άλλες. Αλλωστε, για να ξέρουμε τι λέμε, κάθε ομάδα έχει αδυναμίες και περιθώρια ενίσχυσης. Φανταστείτε η ΑΕΚ, που επιχειρεί και ολόκληρη δομική αλλαγή στη λειτουργία της και υπάρχουν οφθαλμοφανή κενά που θα πρέπει να καλυφθούν.

Ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του για τις θέσεις που χρειάζεται ακόμα ενίσχυση η ΑΕΚ. Στα δικά μου μάτια, προτεραιότητα αποτελεί η απόκτηση ακόμα ενός κεντρικού αμυντικού. Επειδή θα πρέπει να πρόκειται για ποιοτικό παίκτη, αντιλαμβάνομαι πως χρειάζεται χρόνος. Ειδικά, από τη στιγμή που παραμένουν ανοιχτές υποθέσεις βαρίδια για την ΑΕΚ, όπως του Τσόσιτς και του Μοράν.

Μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις. Θα προτιμούσα κάποιον παίκτη με όγκο και ύψος για τη μεσαία γραμμή. Αυτό βέβαια είναι συνολικά θέμα προσέγγισης της ομάδας. Φάνηκε και από τις υπόλοιπες επιλογές, ότι το μεταγραφικό τμήμα της ΑΕΚ δεν το θεωρεί ως ζήτημα προτεραιότητας. Όπως και να έχει, για όλους και όλα, κριτής είναι το γήπεδο και μόνο. Ειδικά ως τώρα, που έχουμε δει ελάχιστα πράγματα ακόμα από τη νέα ομάδα.

Κατά τη γνώμη μου, το μείζον αυτής της περιόδου είναι η επιστροφή στην κανονικότητα. Δεν παραγνωρίζω, ότι οι αντίπαλοι στα προκριματικά μόνο εύκολοι δεν είναι, ειδικά στη φάση των play off. Αλλά μήπως ήταν εύκολοι αντίπαλοι η Σέλτικ και η Μπριζ; Προφανώς και όχι. Αφήστε, που αν το καλοδείς, με εξαίρεση την Εσπανιόλ, τις άλλες υποψήφιες αντιπάλους τις λες και υποδεέστερες από αυτές που απέκλεισε η ΑΕΚ στο πρόσφατο παρελθόν.

Ετσι και αλλιώς, δεν έχει νόημα να συζητάμε άλλο για κάτι που έγινε. Η ΑΕΚ δεν έκρινε, ότι χρειαζόταν εξ αρχής ενίσχυση στην άμυνα πέραν του Βράνιες, ως συνήθως το σύμπαν συνωμότησε για να κάνει μεγαλύτερο το ζήτημα και φτάσαμε σε αυτήν την κατάσταση. Το θέμα είναι με ποιον τρόπο η ΑΕΚ θα πάρει τις προκρίσεις για να βρεθεί στους ομίλους και να έχει μεγαλύτερη άνεση για οιαδήποτε κίνηση.

Το μείζον, είναι να έρθουν αυτές οι δύο προκρίσεις. Διότι, όταν συζητάμε για ΑΕΚ, θεωρούμε ως δεδομένο την παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Είναι ομάδα που με τεράστια συνέπεια τα προηγούμενα χρόνια πετύχαινε αυτόν το στόχο. Και κάθε αποτυχία, όπως εκείνη του ’08 με τον Δώνη και το κάζο από την Ομόνοια, πόναγε πολύ στον ψυχισμό του Ενωσίτη και την ισορροπία της ΠΑΕ.

Η κανονικότητα της ΑΕΚ περιλαμβάνει κατακτήσεις τίτλων και πορείες στην Ευρώπη. Είναι φανερό εάν το συνυπολογίσει κάποιος, ότι η πτώση του ελληνικού ποδοσφαίρου που πλέον έχει φτάσει σε οριακό επίπεδο, συνέβη στα χρόνια που η Ενωση είχε πάρει την κάτω βόλτα. Η ΑΕΚ ανέβαζε όλο το ποδόσφαιρο, η καθίζηση της, έφερε και την απότομη προσγείωση.

Χρόνος ακόμα υπάρχει. Σχεδόν ολόκληρος μήνας, για να βρεθούν οι ιδανικές συνθήκες για να καλυφθούν τα κενά. Σε αυτόν τον μήνα όμως, όσοι βρίσκονται εδώ είναι εκείνοι που θα πρέπει να βρουν τις λύσεις. Είναι το πρώτο κρας τεστ, αλλά για την ΑΕΚ είναι μονόδρομος. Όλα τα υπόλοιπα, θα βρεθούν στην πορεία.

Δείτε επίσης

Το πιο κρίσιμο καλοκαίρι

Τώρα που η μπάλα μπαίνει πάλι στο χορτάρι, ο Σταύρος Καζαντζόγλου παραθέτει σκέψεις που το καθιστούν κομβικό