Δεν κοιτούν το δέντρο, αλλά το δάσος

Ο Μανώλης Βογιατζάκης σχολιάζει στο προσωπικό του blog την κίνηση ματ της ΑΕΚ με τον Κυριάκο Ανδρεόπουλο και τη σωστή νοοτροπία με την οποία θέλουν οι υπεύθυνοι της Ένωσης να δημιουργήσουν την ομάδα της επόμενης δεκαετίας

andreopoulos ethniki neonΟμολογώ ότι αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για μένα η ταχύτατη κίνηση της ΑΕΚ για την απόκτηση του Κυριάκου Ανδρεόπουλου (την οποία σας αποκάλυψε το enwsi.gr) και μάλιστα με εντελώς αθόρυβο τρόπο. Όσοι παρακολουθούν το πρωτάθλημα της Super League και έχει τύχει να δουν αγώνες της Κέρκυρας καταλαβαίνουν τον λόγο της ικανοποίησής μου για τη συγκεκριμένη επιλογή. Μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή 21 ετών, με γεμάτη σεζόν στη Super League και το σημαντικότερο, βασική επιλογή στις «μικρές» Εθνικές ομάδες. Γεμίζει τη μεσαία γραμμή και κατά την προσωπική μου άποψη, μαζί με τον Αλέξανδρο Κόντο αποτέλεσαν τις δύο «αποκαλύψεις» της ομάδας του νησιού των Φαιάκων τη φετινή σεζόν.

Οι άνθρωποι της Ένωσης έδειξαν με τη συγκεκριμένη κίνηση ότι δεν κοιτούν μόνο το παρόν, αλλά ενδιαφέρονται να «χτίσουν» μια ομάδα με μέλλον. Για να μην παρεξηγηθώ ξεκαθαρίζω ότι αυτό δε σημαίνει πως η ΑΕΚ θα πρέπει να κινηθεί μεταγραφικά μόνο με την απόκτηση ταλαντούχων παικτών. Ίσα – ίσα. Μόνο αν έρθουν έμπειροι ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν ΑΜΕΣΑ τη διαφορά θα αποτελέσει κέρδος και η μεταγραφή των νεαρών Ελλήνων. Διαφορετικά θα έχει γίνει η μισή δουλειά. Δε γίνεται όμως να σκεφτόμαστε μόνο τους ξένους παίκτες. Όταν κοιτάς μπροστά και έχεις σκοπό να δημιουργήσεις ένα σύνολο για πολλά χρόνια είναι απαραίτητο να επενδύσεις σε νέα παιδιά που αποδεδειγμένα έχουν την ικανότητα να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Το αν θα αντέξουν βέβαια το βάρος της φανέλας του Δικεφάλου, αυτό είναι μια άλλη ιστορία, αφού και στο παρελθόν έχουν ντυθεί στα κιτρινόμαυρα ταλαντούχοι παίκτες, αλλά δεν τα κατάφεραν. Για να μη γελιόμαστε πάντως, το ίδιο μπορεί να ισχύσει και με ξένους ποδοσφαιριστές, για τους οποίους μάλιστα θα έχει δαπανηθεί ένα τεράστιο ποσό. Λίγοι έχουν χρυσοπληρωθεί και έχουν έρθει στην ΑΕΚ, αλλά όταν έφυγαν κάναμε λόγο για «παλτά»; Άρα μόνο μέσα στο γήπεδο κρίνεται η μεταγραφή κάθε παίκτη.

Άποψή μου είναι ότι η Ένωση πρέπει να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα με την υπόθεση του Ανδρεόπουλου και να εντάξει στο δυναμικό της έναν απ’ τους κορυφαίους νέους παίκτες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημά μας. Επίσης δεν θα πρέπει να σταματήσει εκεί. Τέτοιες κινήσεις δίχνουν ότι υπάρχει «υγεία» και σωστός προγραμματισμός σε ένα ποδοσφαιρικό τμήμα κι αυτό είναι απόλυτα θετικό δείγμα για την επόμενη μέρα.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΟΓΙΑΤΖΑΚΗΣ

Δείτε επίσης

Έμειναν οι Ενωσίτες και χειροκρότησαν Μαρίνο και παίκτες στο φινάλε!

Οι παίκτες της ΑΕΚ αναγνώρισαν την απίστευτη υποστήριξη του λαού της Ένωσης