Τελευταία Νέα

Βόννη και στο βάθος… Μπάνβιτ ή Νίμπουρκ για την ΑΕΚ στο BCL! (ΦΩΤΟ)

Η κληρωτίδα έβγαλε Βόννη για την ΑΕΚ στην φάση των «16» του Basketball Champions League

Η ΑΕΚ θα διασταυρώσει τα ξίφη της με την Βόννη στην φάση των «16» του Basketball Champions League!

Σήμερα στη Γενεύη έλαβε χώρα η κλήρωση για τα play-off του BCL, με την διοργάνωση να παρουσιάζει μια απόλυτα οργανωμένη και σωστά δομημένη κλήρωση. Υπήρχαν μικρά αφιερώματα για όλες τις ομάδες, ενώ έγινε και σωστά η ενημέρωση για τον νέο τρόπο διεξαγωγής της διοργάνωσης σε αυτή τη φάση.

Επί της ουσίας, η Ένωση είδε το… χαρτάκι της να μένει τελευταίο στο Pot 2 και να διασταυρώνεται με την γερμανική Βόννη που κατέλαβε την τρίτη θέση στον όμιλο του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για μια ομάδα που λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά στον διαγωνισμό και δεν έχει εμπειρία από μεγάλες παραστάσεις. Παίζει με μεγάλη ένταση, έχει αρκετά επιθετικά όπλα, ενώ η έδρα της αποτελεί ένα από τα δυνατά της σημεία. Για αυτό είναι σημαντικό που η Ένωση θα έχει το πλεονέκτημα έδρας σε αυτή τη φάση.

Στο… βάθος Μπαντίρμα ή Νίμπουργκ για την ΑΕΚ

Βάσει του συστήματος διεξαγωγής οι ομάδες γνωρίζουν τον πιθανό τους αντίπαλο και στην επόμενη φάση. Τα προημιτελικά δηλαδή, ένα βήμα πριν το μεγάλο Final 4. Σε περίπτωση που η «Βασίλισσα» κάμψει το εμπόδιο της Βόννης, θα βρει μπροστά της μια εκ των Μπαντίρμα και Νίμπουργκ. Η τουρκική ομάδα ήταν φυσικά στον όμιλο της Ένωσης και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου την γνωρίζει καλά. Από την άλλη, η τσεχική ομάδα είναι γνωστή στη διοργάνωση και είναι η πρώην ομάδα του Κέντρικ Ρέι. Σε αυτή τη φάση, η ΑΕΚ δεν θα έχει το πλεονέκτημα έδρας.

Το πρόγραμμα της ΑΕΚ

Οι αγώνες των «16» θα γίνουν 3 ή 4 Μαρτίου (πρώτο ματς), 10 ή 11 (δεύτερο ματς), και 17 με 18 το τρίτο ματς, αν χρειαστεί. Ενώ, η σειρά των προημιτελικών, θα αρχίσει στις 24-25 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί το αργότερο στις 7-8 Απριλίου.

Δείτε επίσης

Κορωνοϊός: Παρατείνεται έως 11 Απριλίου η αναστολή των προπονήσεων!

Παρατάθηκε η απαγόρευση λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, εγκαταστάσεων γυμναστικής και αθλητικών ομίλων