Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά και η ΕΠΟ

Ο Τάσος Τσατάλης εξηγεί στο enwsi.gr πως συνδέεται η επικοινωνιακή επίθεση στο αφεντικό της ΑΕΚ, απευθείας με τα ζητήματα του ποδοσφαίρου και πως εκτίθενται πρόσωπα με θεσμικό ρόλο

3

Φυσικά και δεν είναι άσχετο με το ποδόσφαιρο, το νέο ντεμαράζ επιθέσεων του μιντιακού συγκροτήματος του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, με στόχο τον ηγέτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη. Δεν υπάρχει άλλωστε και κάποιος άλλος χώρος που να έρχονται άμεσα σε κόντρα τα συμφέροντα τους.

Το ποδόσφαιρο από την αρχή ήταν το επίκεντρο και γι΄αυτό και οι επιθέσεις από την πλευρά του ΟΣΦΠ, ξεκίνησαν από το 2013, όταν επέστρεψε στο ποδόσφαιρο και στην ΑΕΚ ο Μελισσανίδης.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, το timing αφήνει ελάχιστα περιθώρια για παρερμηνείες. Η ΑΕΚ αντέδρασε με δυναμισμό στην μεθόδευση μέσω του υφυπουργού Αθλητισμού, για να μπορέσει ο ΟΣΦΠ να ανατρέψει την σε βάρος του κατάσταση, όσον αφορά τον έλεγχο που είχε συνηθίσει να ασκεί εξ’ ολοκλήρου στην ΕΠΟ.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το μήνυμα πως η ΑΕΚ είναι ο βασικός αντίπαλος στην προσπάθεια τους να επιστρέψουμε στις όμορφες εποχές των Σαρρή – Γκιρτζίκη και των ΚΕΔ που άλλαζαν τέσσερις φορές τον χρόνο, με αφορμή κάποιον διαιτητή που έπαιξε 99,5-0,5 υπέρ του ΟΣΦΠ κι όχι 100-0. Και η συνέχεια είναι φυσιολογική.

Το τελευταίο που αφορά σε κομμάτι της επιχειρηματικής δραστηριότητας του Δ. Μελισσανίδη, δεν ήταν η αρχή.

Η αρχή έγινε πριν λίγες μέρες με μια ολομέτωπη επίθεση κατά του project του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, με μια επαναφορά όλων μαζί, των γελοίων καταγγελίων που έχουν γίνει από το 2013 μέχρι σήμερα και τις πρόταξαν όσοι προσπάθησαν με κάθε τρόπο να σταματήσουν το γήπεδο.

Το πρόβλημα δεν είναι αυτό κατά την εκτίμηση μου, καθώς εδώ έχουμε κάτι αναμενόμενο. Αυτός είναι ο σημερινός ΟΣΦΠ. Αναμενόμενες οι επιθέσεις και κατά δεύτερο λόγο και ενδεικτικές του πόσο υπολογίσιμο θεωρούν τον αντίπαλο τους.

Το πρόβλημα κι αυτό που κλονίζει την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, είναι όταν σε αυτά συμμετέχουν εκπρόσωποι της Πολιτείας, που θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο να μη δίνουν λαβές πως συνδέονται με τις επιδιώξεις οποιουδήποτε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που απασχολεί την ΑΕΚ

Η θέση του αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που απασχολεί την ΑΕΚ. Η σημερινής αντιπεριφερειάρχης, κ. Σταυρούλα Αντωνάκου, διαδέχεται τρόπο τινά τον κ. Γαβρίλη, που ως το τέλος της θητείας του, έμεινε στον σκληρό πυρήνα εκείνων που πρωταγωνίστησαν στις αντιδράσεις κατά του γηπέδου της ΑΕΚ. Συμπαραστάτης του Άρη Βασιλόπουλου, ενώ στον άμεσο πολιτικο του περιβάλλον ανήκουν ορισμένοι από τους πιο ακραίους αντιπάλους της υπόθεσης του γηπέδου της ΑΕΚ.

Είχε αυτή τη στάση ως το τέλος, παρά το γεγονός πως η διοίκηση της Ρένας Δούρου, τελικά όχι μόνο εγκατέλειψε αυτή την στάση γρήγορα, αλλά βοήθησε και πάρα πολύ την υπόθεση του γηπέδου.

Ακόμη κι από αυτή την άποψη, έχουμε συνέχεια. Γιατί η κ. Αντωνάκου πρώην παίκτρια του πόλο του ΟΣΦΠ και επί μια πενταετία δημοτική σύμβουλος στον Πειραιά μαζί με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στην παράταξη του Γιάννη Μώραλη, γίνεται αιχμή του δόρατος επικοινωνιακά σε μια επίθεση που έχει κίνητρο την ποδοσφαιρική κόντρα ΑΕΚ – ΟΣΦΠ, την στιγμή που η διοίκηση της Περιφέρειας υπό τον κ. Πατούλη, βοηθάει πάρα πολύ την Ένωση στην υπόθεση του γηπέδου.

Και πραγματικά κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του και προσωπικά ο Περιφερειάρχης, για να μη χάνεται χρόνος. Και το έχει καταφέρει σε μεγάλο βαθμό. Και η ΑΕΚ απ’ όσο βλέπω και γνωρίζω, ποτέ δεν έχει κρύψει την ευγνωμοσύνη της.

Κι ενώ έχουμε πλέον σε πλήρη εξέλιξη μια επικοινωνιακή εκστρατεία με στόχο την ΑΕΚ και τον επικεφαλής της, μπαίνει δυναμικά μέσα σε αυτή, ένα εξέχων στέλεχος της διοίκησης που βοηθάει την Ένωση!

Οξύμωρο, αλλά και θλιβερό βέβαια από την άλλη πλευρά, καθώς η ευκολία με την οποία στην εποχή μας πολιτικά πρόσωπα επιλέγουν να εκτίθενται με τέτοιο τρόπο, δεν προκαλεί μόνο προβληματισμό, αλλά σε αφήνει άναυδο.

Όπως σε αφήνει άναυδο ο ωμός και χονδροειδής τρόπος με τον οποίο ο υφυπουργός Αθλητισμού προσπαθεί να προωθήσει την ατζέντα που μόνο ο ΟΣΦΠ στηρίζει κι έχει ως στόχο πολιτικής στο ποδόσφαιρο, το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση της κ. Αντωνάκου. Που ενώ συνδέεται με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΣΦΠ (θυμίζω πάλι και οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι μαζί στην παράταξη Μώραλη), δεν έχει θέμα να πρωταγωνιστεί επικοινωνιακά στις επιθέσεις που κάνει μέσω των Μέσων ιδιοκτησίας του, στους αντιπάλους του, λόγω ποδοσφαίρου. Ο όρος θεσμικός ρόλος, είναι φανερό πως έχει χάσει πολύ σε αξία στις μέρες μας.

Βεβαίως ένα είναι το σίγουρο. Πως αυτές οι επιθέσεις θα αυξηθούν, γιατί η ΑΕΚ πρωταγωνιστεί στην αντίδραση στην προσπάθεια να παραδοθεί ξανά ο έλεγχος όλων των θεσμών του ποδοσφαίρου, στην ΠΑΕ του Πειραιά.

Απλά θα ήταν καλύτερο για όλους, με αυτές τις επιθέσεις να μη συνδέονται πρόσωπα με θεσμικό ρόλο, που οφείλουν να δείχνουν προς τα έξω τουλάχιστον ουδετερότητα. Πόσο μάλλον όταν με τις ενέργειες τους, δημιουργούν λάθος εντύπωση για την διοίκηση που ανήκουν και η οποία ως τώρα έχει αντιμετωπίσει δίκαια την ΑΕΚ και την βοηθάει.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα