Διακόπτονται οι εργασίες στο εργοτάξιο της «Αγιά Σοφιάς»

Μέχρι την ολοκλήρωση όλων των προβλεπόμενων ελέγχων

Διακόπτονται όλες οι εργασίες στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας, μετά τη χθεσινή τραγωδία που στοίχισε τη ζωή σε έναν εργάτη που έκανε τη δουλειά του στο νέο γήπεδο που κατασκευάζεται για την ΑΕΚ.

Το ζητούμενο είναι πλέον να αναζητηθούν τα αίτια του δυστυχήματος, αλλά και να ελεγχθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Άλλωστε ήδη από χθες (9/1), έχει μπει το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, για τους απαραίτητους ελέγχους. Μάλιστα όσο διαρκούν οι έλεγχοι, έχουν διακοπεί οι εργασίες στο εργοτάξιο. Κάτι άλλωστε που εξήγησε και ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, Παναγιώτης Κορφιάτης, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών.

«Δόθηκε διακοπή εργασιών, επειδή πρόκειται για θανατηφόρο ατύχημα και σαφώς χρειάζονται και περαιτέρω έλεγχοι. Στους πρώτους ελέγχους δεν διαπιστώθηκαν σημαντικά προβλήματα ή παραλείψεις όσον αφορά την ασφάλεια του οικοδομικού έργου.

Δεν έχει βρεθεί για παράδειγμα κάποιο σπάσιμο στην κουπαστή, κάτι που να υποχώρησε. Αυτή είναι μια πρώτη εικόνα όμως, τον έλεγχο έκαναν και θα συνεχίσουν να κάνουν πολύ έμπειροι επιθεωρητές.

Από τότε που ξεκίνησε το κατασκευαστικό κομμάτι του έργου, έχουν διενεργηθεί τρεις έλεγχοι, ο τελευταίος μαζί με το συνδικάτο τον οικοδόμων τον Νοέμβριο και δεν είχε βρεθεί κάτι προβληματικό. Προγραμματίζαμε και νέο έλεγχο αυτές τις μέρες, αφού σε έργα τέτοιας έκτασης, πρέπει να είναι όσο το δυνατό συχνότεροι».

Δείτε επίσης

Μαγικό ξημέρωμα στην «Αγιά Σοφιά» (VIDEO)

Τρομερά πλάνα από τη Νέα Φιλαδέλφεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *