Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Φούσεκ για το αυτοδιοίκητο: «FIFA και UEFA παρακολουθούν κάθε θέμα που το αφορά»

Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

0

Καμπανάκι για το τι θα συμβεί σε περίπτωση παρέμβασης στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου με τις εκλογές της ΕΠΟ (αλλαγή του συστήματος χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας) χτύπησε ο Πετρ Φούσεκ, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ΓΣ της Ομοσπονδίας που έγινε στη Βουλιαγμένη.

«Η FIFA και η UEFA παρακολουθούν κάθε θέμα που αφορά το αυτοδιοίκητο. Γνωρίζετε ότι έχουν υπάρξει περιπτώσεις σε άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά και στην Ελλάδα το 2006, όταν είχε ανασταλεί η ιδιότητα μέλους της ΕΠΟ επειδή δεν ήταν όλα στη θέση τους» είπε ο τοποτηρητής των υπερκείμενων αρχών του ποδοσφαίρου.

Ακόμη, επανέλαβε ότι η Επιτροπεία αποχωρεί στα τέλη Ιουλίου. «Η Επιτροπεία δεν θα συνεχιστεί επ’ αόριστον. Υπήρξαν κάποιοι λόγοι για τους οποίους έπρεπε να γίνει αυτό, ελπίζουμε ότι το ποδόσφαιρο θα επανακτήσει την κυριαρχία του σύντομα. FIFA και UEFA έχουν αποφασίσει ότι θα αποχωρήσουν στις 31/7/2020. Ήταν μια ευκαιρία να χρησιμοποιήσετε την παρουσία τους εδώ».

Τόνισε τέλος… «Ακούγονται πολλά για το καταστατικό, πάρα πολλά είναι αμιγώς νομικά. Όπως είπε ο πρόεδρος, το βασικό επιχείρημα ήταν αμιγώς ποδοσφαιρικό και αφορούσε το ποδόσφαιρο και την έναρξη της νέας περιόδου. Αυτό αφορούσε επίσης και τη προετοιμασία για τη νέα περίοδο και το σχηματισμό της νέας ΚΕΔ, όπως γράφει το sdna.

Σημειώθηκε ότι η κυβέρνηση θέλει εκλογές σε όλες τις ομοσπονδίες. Η ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ προσπάθησε να θέσει ένα χρονοδιάγραμμα για τα ζητήματα του ποδοσφαίρου πριν από το φθινόπωρο. Δεν υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία, όλα τα επιχειρήματα συνηγορούσαν ότι οι εκλογές θα γίνουν μέχρι το τέλος Ιουλίου. Αυτό όμως, γίνεται με σεβασμό στον αθλητικό νόμο στο πλαίσιο του οποίου θα πρέπει να λειτουργεί και η ΕΠΟ και όλοι».

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα