«Τρομοκρατεί» την Ευρώπη η ΑΕΚάρα!

Εικόνες από το Αντβέρπ-ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Μεγάλη εμφάνιση από την ΑΕΚ και στο Βέλγιο! Κέρδισε και την Αντβέρπ με 64-71 για τo Basketball Champions League και πατάει… γκάζι και στην Ευρώπη!

Το… τρένο της «Βασίλισσας» πέρασε και από το Βέλγιο πετυχαίνοντας την 6η συνεχόμενη νίκη της παραμένει στην κορυφή του Γ’ Ομίλου με ρεκόρ 6-1. Πρώτος σκόρερ για την Ένωση ήταν για ακόμη ένα ματς ο Βινς Χάντερ ο οποίος σημείωσε 17 πόντους και 7 ριμπάουντ όμως εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ. Το σύνολο του Λούκα Μπάνκι για ακόμη μία αναμέτρηση πάλεψε με τα… θηρία και τις απουσίες αφού να θυμίσουμε πως οι Βασίλης Ξανθόπουλος και Βασίλης Καββαδάς ήταν εκτός, ενώ ο Ξαβιέ Ρατάν-Μέις που αγωνίστηκε παρόλο που υπολογιζόταν να μείνει έξω για μεγαλύτερο διάστημα, αγωνίστηκε μόλις 3 λεπτά λόγω ενοχλήσεως και δεν σκόραρε κάποιον πόντο (0/2δ.).

Μία σκληρή αναμέτρηση περίμεναν οι άνθρωποι της ΑΕΚ στο Βέλγιο κόντρα στην Αντβέρπ και μία τέτοια… αντίκρισαν. Ο Λούκα Μπάνκι ξεκίνησε το ματς με μία σχετικά ψηλή πεντάδα που απαρτιζόταν από τους Δημήτρη Μωραΐτη, Χάουαρντ Σαντ-Ρος, Γιόνας Ματσιούλις, Γιώργο Τσαλμπούρη και Βινς Χάντερ, με τον Ιταλό κόουτς να στοχεύει να «χτυπήσει» με όποιον τρόπο μπορούσε την αθλητική ομάδα των Βέλγων.

Με την έναρξη της αναμέτρησης φάνηκε πως ο δρόμος προς την διατήρηση της πρώτης θέσης και στην επίτευξη της πέμπτης συνεχόμενης νίκης δεν ήταν… στρωμένος με ροδοπέταλα για την ΑΕΚ. Η Αντβέρπ μπήκε με σκοπό να… πυροβολήσει τους «κιτρινόμαυρους» οι οποίοι ήθελαν να μείνουν κοντά (13-6, 3′), ωστόσο ένα τάιμ-άουτ του κόουτς Μπάνκι «ξύπνησε» τους παίκτες του καθώς έκαναν ένα σερί 0-7 και έφεραν το ματς στα ίσα (13-13, 5′). Στη συνέχεια, η «Βασίλισσα» συνέχισε στον ίδιο αγωνιστικά ρυθμό και κατάφερε να μπει μπροστά (18-20, 8′) με 5 συνεχόμενους πόντους του Ντούσαν Σάκοτα, ωστόσο η πρώτη περίοδος δεν ολοκληρώθηκε με τον ίδιο τρόπο αφού τελείωσε με τους γηπεδούχους να είναι μπροστά στο σκορ με 24-20.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι Βέλγοι έδειξαν πως έχουν το… μομέντουμ ωστόσο ο «Δικέφαλος» κατάφερε να… ροκανίσει την διαφορά (26-24, 12′) με αυτό το… σκηνικό να συνεχίζεται μέχρι τα μέσα της περιόδου (29-26, 15′). Από εκεί και έπειτα, άρχισε η… κατηφόρα για την Ένωση η οποία δεν ήταν στην καλύτερη μέρα της στην επίθεση έχοντας δίνοντας το δικαίωμα στο σύνολο του Ρόελ Μόορς να φύγει μπροστά στο +7 (35-28). Παρά τις φωνές του Λούκα Μπάνκι ο οποίος ζήτουσε περισσότερο πάθος από τους παίκτες του, κάτι που δεν το… είδε αφού στα τελευταία έξι λεπτά του δεκαλέπτου σκόραραν μόλις δύο πόντους και αυτοί με βολές (!) πηγαίνοντας δίκαια στα αποδυτήρια με σκορ 38-28.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων από την ανάπαυλα οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό με την ΑΕΚ να τρέχει από πίσω να καλύψει την διαφορά που είχαν χτίσει οι Βέλγοι. Στα μέσα της τρίτης περιόδου η διαφορά παρέμενε στο +6 (46-38, 25′), ενώ λίγο αργότερα η διαφορά πήγε ξανά σε διψήφιο αριθμό (48-38, 27′). Εκεί ήταν η στιγμή που o… διακόπτης «γύρισε» για την «Βασίλισσα» μιας και βγήκε στην αντεπίθεση και κάλυψε σιγά-σιγά την διαφορά κρατώντας ταυτόχρονα τους Βέλγους στην… σίγαση φτάνωντας μόλις στο -1 (48-47, 29′). Το τέλος της τρίτης περιόδου βρήκε την «Ένωση» να πηγαίνει ξανά μπροστά στο σκορ ύστερα από τις αρχές του πρώτου δεκαλέπτου με το σερί της να φτάσει στο 1-13 και το σκορ 49-51.

Μπορεί να ματς να είχε «γυρίσει» και πλέον η ΑΕΚ να είχε το το… πάνω χέρι ωστόσο αυτό δεν σήμαινε πως η Αντβέρπ θα άφηνε ο παιχνίδι να φύγει χωρίς να παλέψει. Στις αρχές οι παίκτες του Λούκα Μπάνκι διατηρούσαν την διαφορά (53-57, 33′), ωστόσο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τα λάθη της «Ένωσης» να μπει μπροστά στο σκόρ (58-57, 34′). Οι δύο ομάδες συνεχιζαν να παλεύουν και όσο η ΑΕΚ έφευγε μπροστά τόσο έβρισκαν τον τρόπο οι παίκτες τους Ρόελ Μόορ να μένουν μία ανάσα από την ανατροπή. Εκεί όμως ήταν το σημείο που… μίλησε ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης αρχικά με μία τρίποντη «βόμβα» έκανε την διαφορά στο +4 (62-66), ενώ στην επόμενη φάση άνοιξε και άλλο την «ψαλίδα» (62-68), εκεί ήταν που είχε την ψυχολογία με το μέρος της με τα τελευταία λεπτά να κυλούν υπέρ της κάνοντας το σκορ 64-71.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 38-28, 49-51, 64-71.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Μία τετραπλή προσφορά* χωρίς κατάθεση σε περιμένει στην Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X