Η πρόταση ΑΕΚ για την διεξαγωγή Final-8 στο BCL τον Σεπτέμβριο -Ποιοι αντέδρασαν

Ο Μάκης Αγγελόπουλος θέλησε να πάρει ακόμα μια πρωτοβουλία για το καλό του αθλήματος

Οπως πάντα, έτσι και σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία που περνούν όλα τα αθλήματα, ο Μάκης Αγγελόπουλος θέλησε να βγει… μπροστά. Συγκεκριμένα, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ κατέθεσε πρόταση στην διοργανώτρια αρχή του Basketball Champions League ώστε να διεξαχθεί Final-8 τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο.

Αλλωστε, πολλοί δεν σκέφτονται ότι οι αθλητές δεν μπορούν ως… δια μαγείας να μπουν σε αγωνιστικό ρυθμό ξανά ακόμα και όταν τελειώσει ο μεγαλύτερος όγκος του προβλήματος με την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, στην τελευταία τηλεδιάσκεψη των ομάδων, ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ΑΕΚ ήταν εκείνος που έριξε στο τραπέζι μια ρηξικέλευθη πρόταση. Πρότεινε να διεξαχθεί Final-8 τον Σεπτέμβριο -με πιθανότερο τόπο διεξαγωγής τα Ιεροσόλυμα- για την ανάδειξη του νικητή της φετινής διοργάνωσης. Σχεδόν άπαντες λοιπόν συμμάχησαν με την πρόταση του Μάκη Αγγελόπουλου, με τις μοναδικές ενστάσεις να έρχονται από την πλευρά της Χάποελ Ιερουσαλήμ και της Νίμπουρκ.Η πρόταση του ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ έγινε με γνώμονα να αποφευχθεί το σενάριο για Final-4 το καλοκαίρι χωρίς φιλάθλους αφού φαντάζει πολύ δύσκολο να συμβεί το αντίθετο ή να θεωρηθεί ως μη γενόμενη η φετινή διοργάνωση.

Από ‘κει και πέρα, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην περίπτωση που περάσει αυτή η πρόταση, τότε η έναρξη του Basketball Champions League της περιόδου 2020-21 θα μετατεθεί προς το τέλος Οκτωβρίου. Τέλος, εφόσον περάσει αυτή η πρόταση, τότε οι ομάδες που θα αγωνιστούν εκεί θα το πράξουν με τα ρόστερ της επόμενης σεζόν, ενώ πρέπει να ξεκαθαρίσει και ποιες δύο θα συμπληρώσουν την οκτάδα, αφού στα ζευγάρια της φάσης των «16», Τενερίφη-Οστάνδη και Ντιζόν-Νίζνι, δεν έχει προκύψει νικητής.

Δείτε επίσης

Ανανέωσε με την Ένωση Παραλιμνίου ο Κακιούζης

Θα μείνει στην Κύπρο ο Κακιούζης