Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της ΑΕΚ για την κούπα (ΦΩΤΟ-VIDEO)!

Αυτοί είναι οι αντίπαλοι της ΑΕΚ για την κούπα (ΦΩΤΟ-VIDEO)!
Photo Credits: INTIME

Με την ΑΕΚ να προκρίνεται στο Final Four σε βάρος της Στρασμπούρ, το Final Four του Basketball Champions League αναμένεται να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ από τις 4 έως τις 6 Μαϊου! Η ΑΕΚ λοιπόν θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον τρίτο ευρωπαϊκό της τίτλο της ιστορίας της μετά το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1968 και το Κύπελλο Σαπόρτα το 2000. Με τις 4 φιναλίστ λοιπόν να είναι η ΑΕΚ, η Μονακό, η Μούρθια και η Λούντβιγχσμπουργκ όπου τα ζευγάρια των ημιτελικών θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης.

Ας ρίξουμε όμως μια γρήγορη ματιά στους πιθανούς αντιπάλους της ΑΕΚ.

ΜΟΝΑΚΟ

Aν και δυσκολεύτηκε πολύ, η Μονακό έριξε την Μπάνβιτ στο καναβάτσο και έγινε η πρώτη ομάδα που κλείδωσε την πρόκριση για το Final Four του Basketball Champions League. Οι Μονεγάσκοι ηττήθηκαν από τους Τούρκους στο Πριγκιπάτο (74-75), υπερασπίστηκαν όμως το +8 του πρώτου αγώνα και πανηγύρισαν στο φινάλε με τον κόσμο τους. Η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς πραγματοποίησε μια εξαιρετική χρονιά, έχοντας ρεκόρ 16-2 απέναντι στις Γιουβέντους Ουτένα, Χολόν, Ενισέι, Σάσαρι, Όλντενμπουργκ, Μούρθια, Καρσίγιακα, Ζιελόνα Γκόρα και Μπάνβιτ. H Mονακό έχει σημειώσει 259 πόντους στα Play-Offs κι αυτή είναι η καλύτερη επίδοση. Προπονητής της είναι ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς και πρώτοι σκόρερ με 15.1 πόντους ανά αγώνα οι Ρόμπινσον – Κικάνοβιτς, ενώ ο Ντι Τζέι Κούπερ είναι ο πρώτος παίκτης στο φετινό BCL που είχε 10+ ασίστ σε δυο σερί παιχνίδια. Σημείωσε επίσης το πρώτο του double-double για φέτος με 13 πόντους και 10 ασίστ. Αξίζει να σημειώθει πως η ομάδα του Μόντε Κάρλο είχε φτάσει και πέρυσι μέχρι το Final Four, όμως ηττήθηκε στον ημιτελικό από την Μπάνβιτ (83-74) και είχε πάρει την τρίτη θέση με νίκη (91-77) επί της Βενέτσια.

ΜΟΥΡΘΙΑ

Μετά τις ΑΕΚ, Μονακό και Λούντβιγκσμπουργκ, η Μούρθια έγινε η τέταρτη ομάδα που προκρίθηκε στο Final 4 του Champions League Basket. Οι Ισπανοί αν και είχαν μόλις 7 νίκες σε 14 αγώνες για την Κανονική Περίοδο, μετρώντας μάλιστα δυο ήττες από την Καρσίγιακα, μπήκαν οριακά στα Play-Offs και πλέον μοιάζουν με ξεκάθαρο διεκδικητή του τίτλου .Η Μούρθια πραγματοποίησε μια εξίσου πετυχημένη σεζόν στο BCL, ακόμα και αν το ρεκόρ της (10-8) δεν δείχνει κάτι τέτοιο. Οι Ισπανοί βρίσκονταν στον ίδιο όμιλο με την Μονακό και αντιμετώπισαν τις Χολόν, Ενισέι, Σάσαρι, Όλντενμπουργκ, Καρσίγιακα, Γιουβέντους Ουτένα, πριν συναντήσει στον πρώτο γύρο των playoffs την Τενερίφη των Φώτη Κατσικάρη – Κώστα Βασιλειάδη και αποκλείσει στην συνέχεια την Πινάρ Καρσίγιακα για να φτάσει στο Final Four. Ως φιλοξενούμενη, η Μούρθια έχει πετύχει 149 βολές, τις περισσότερες από όλες τις ομάδες του BCL εκτός έδρας. Προπονητής της είναι ο Ίμπον Ναβάρο, ένας κόουτς με έντονη προσωπικότητα αλλά και φοβερό μυαλό.

ΛΟΥΝΤΒΙΧΣΜΠΟΥΡΓΚ

Η Λούντβισμπουργκ αν και είχε ηττηθεί στο πρώτο ματς στην έδρα της, επικράτησε τη Μπαϊρόιτ με 77-89 και πήρε την πρόκριση για το Final 4 του Champions League. Στον πρώτο γύρο των playoffs κέρδισε εκτός έδρας με διαφορά 25 πόντων την Όλντενμπουργκ, πριν ηττηθεί στο γήπεδό της με 12, ενώ στις δύο συναντήσεις που είχε με τον ΠΑΟΚ, τον «διέλυσε» με 103-70 στην Γερμανία και 83-63 στην Θεσσαλονίκη. Το ρόστερ της είναι γεμάτο από ποιοτικούς Αμερικάνους παίκτες όπως οι Τόμας Γουόκαπ, Ντουέιν Έβανς, Κερόν Τζόνσον, Ντέιβιντ ΜακΚρέι, Τζάστιν Σίαρς, Αντίκα Πίτερ-ΜακΝίλι, Έλτζιν Κουκ, με τον τελευταίο να μετρά κατά μέσο όρο 19.3 πόντους, 6.8 ριμπάουντ και 2.8 κλεψίματα στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια για το BCL. Η Γερμανική ομάδα έχει 10.4 λάθη ανά αγώνα που είναι τα λιγότερα από κάθε άλλη ομάδα στην φετινή διοργάνωση. H Λούντβιχσμπουργκ έχει στην θέση του head coach τον επίσης Αμερικανό Τζον Πάτρικ, ο οποίος την ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2013.

Μονακό, Μούρθια, Λούντβιχσμπουργκ είναι οι ομάδες που θα ταξιδέψουν στην Αθήνα για να διεκδικήσουν κι αυτές την κορυφή και το μόνο σίγουρο είναι πως και οι τέσσερις ομάδες «διψούν» για μια ευρωπαικη επιτυχία. Το άγχος της ΑΕΚ θα είναι μεγάλο και η πίεση αφόρητη, όμως άπαντες στο «κιτρινόμαυρο» ζούν για αυτή την μεγάλη στιγμή και αν το άγχος μετατραπεί σε πείσμα, θέληση και πίστη για την νίκη, τότε η «Βασίλισσα» θα το κάνει όπως το ’68!

Δείτε ξανά τα highlights των ομάδων:

Mega Deal* Γνωριμίας στην Betsson, διαλέγεις το δώρο* που σου ταιριάζει! *Όροι & Προϋπ. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X