Ζντοβτς στο enwsi.gr: «Αυτή είναι η δική μου ΑΕΚ…»

Ο προπονητής της Βασίλισσας μιλάει για την ομάδα που «χτίζει» ενόψει της νέας σεζόν

Η ΑΕΚ βαδίζει προς την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της για τη σεζόν 2016-17. Η Ένωση θέτει τον πήχη ψηλά, με τον στόχο της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου να είναι ξεκάθαρος: Το βήμα παραπάνω!

Στην προσπάθειά της αυτή η Βασίλισσα άλλαξε πολλά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Όλες οι αλλαγές, πάντως, έχουν την… υπογραφή του Γιούρι Ζντοβτς, ο οποίος έφτιαξε -σχεδόν- από το… μηδέν την ομάδα της νέας σεζόν. Και έχει κάθε λόγο να είναι πιο ήρεμος σε σχέση με την περσινή σεζόν.

Ο προπονητής της ΑΕΚ μίλησε στο enwsi.gr για την προσπάθεια της ερχόμενης σεζόν, εξήγησε τον λόγο που οδηγήθηκε σε ολοκληρώθηκε η συνεργασία της ομάδας με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, ενώ στάθηκε και στις αλλαγές που υπάρχουν στην φετινή ομάδα, αλλά και την φιλοσοφία με την οποία διέπεται τη νέα σεζόν.

Αρχικά, ο Σλοβένος προπονητής μοιράστηκε τις εντυπώσεις του για την μέχρι ώρας προετοιμασία της ομάδας «Πρώτα απ’ όλα η προετοιμασία κύλησε πολύ καλά. Ήμουν… στο σπίτι! Ήμασταν κοντά στη φύση και αλλάξαμε παραστάσεις. Πιστεύω άρεσε σε όλους αυτή η αλλαγή. Ήταν αρκετά ήσυχα, χωρίς δημοσιογράφους και διάφορα άλλα που μας αποσπούν την προσοχή», είπε αρχικά, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα της προετοιμασίας

«Είχαμε κάποια προβλήματα κατά τη διάρκεια του βασικού σταδίου, σχετικά με τον Χέρστον και τον Μαυροκεφαλίδη, όμως ίσως γι αυτό το λόγο να λύσαμε αυτά τα προβλήματα σχετικά εύκολα, λόγω του γεγονότος πως ήμασταν μακριά από τη βάση μας και δεν είχαμε όλη αυτή την πίεση. Δεν είχαμε τραυματισμούς και όλα ήταν καλά για εμάς!», ήταν τα λόγια του.

Το θέμα της προετοιμασίας ήταν η αποχώρηση του Λουκά Μαυροκεφαλίδη από την Σλοβενία, η οποία οδήγησε και στην λύση της συνεργασίας του με την Βασίλισσα. Ο Σλοβένος προπονητής ήταν ξεκάθαρος σχετικά με το θέμα αυτό. «Ήταν… φυσιολογικά τα πράγματα για εμάς. Είναι ομαδικό άθλημα το μπάσκετ. Καταφέραμε να τον αντικαταστήσουμε άμεσα με έναν άλλο παίκτη (Μαυροειδή) και να καλύψουμε το κενό που υπήρχε. Του εύχομαι τα καλύτερα. Είναι πολύ καλός παίκτης. Δεν ήταν χαρούμενος στην ομάδα και αυτός ήταν ο καλύτερος τρόπος για να λυθεί το πρόβλημα».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις… καινοτομίες που θα υπάρξουν στην ομάδα της νέας σεζόν, εντός αγωνιστικού χώρου. «Σίγουρα θα είμαι πιο… ήρεμος σε σχέση με πέρυσι. Αυτό ελπίζω, δηλαδή. Πρώτα απ’ όλα ήθελα να φτιάξω την ομάδα που επιθυμούσα, να μάθουν οι παίκτες την φιλοσοφία μου.

Φυσιολογικά θέλουμε να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια, να παίζουμε καλή άμυνα, αλλά και γρήγορα στο ανοιχτό γήπεδο. Αυτό θα εξαρτηθεί και από τους αντιπάλους μας. Έχουμε πολλούς παίκτες και αυτό μας βοηθάει ώστε να… ανοίξουμε το rotation σε αρκετά παιχνίδια. Δεν θα εξαρτιόμαστε από 1-2 παίκτες κατά τη διάρκεια των αγώνων και αυτό είναι πολύ θετικό».

Κλείνοντας, μίλησε και για τους απόντες της προετοιμασίας, Μάικλ Ντίξον, Νίκολα Ιβάνοβιτς και Μίλαν Μιλόσεβιτς, για τους οποίους αποκάλυψε πως «έρχονται άμεσα οι διεθνείς. Ελπίζω να μην έχουν κανένα τραυματισμό στα παιχνίδια που απομένουν. Δεν θα είναι εύκολο να μπουν στο κλίμα.

Για τον Μιλόσεβιτς θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα, καθώς ξέρει την φιλοσοφία της ομάδας από την περσινή σεζόν, όμως για τους Ντίξον και Ιβάνοβιτς δεν ισχύει το ίδιο. Παίζουν σε μια πολύ σημαντική θέση και η φιλοσοφία μου είναι διαφορετική. Θα δούμε τι θα συμβεί με τους δύο παίκτες, όταν έρθουν στην Ελλάδα».

Δείτε επίσης

Ένδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Λούντζη

Κοιτάζει τον Μιχάλη Λούντζη η «Βασίλισσα»