Αθεράπευτα Έγκυρα Κιτρινόμαυρα

Αν έρθει ο Βράνιες, αποκτάς γερή βάση στα στόπερ για χρόνια

Ο Τάσος Τσατάλης εξηγεί στο enwsi.gr, γιατί δεν θα έλεγε ποτέ όχι σε πιθανότητα επιστροφής του Βόσνιου στην ΑΕΚ

96

Για την ΑΕΚ θα είναι καλό να κλείσει γρήγορα η εκκρεμότητα με τον βασικό στόπερ και είναι καλό που φαίνεται πως είναι πιθανό να κλείσει γρήγορα, με αυτόν που έχει ζητήσει ο προπονητής. Τον Όγκνιεν Βράνιες.

Τίποτε από την προηγούμενη παρουσία του Βράνιες στην ΑΕΚ, δεν αλλάζει. Ούτε τα καλά, ούτε τα κακά. Και δεν ωφελεί να τα συζητάμε. Η ΑΕΚ έχει συνηθίσει τον Βράνιες κι αυτός την ΑΕΚ. Έχουν μια ιδιαίτερη σχέση, όπως αποδείχθηκε ειδικά με τον τρόπο …και την ταχύτητα που εκατέρωθεν ξεπεράστηκε το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την πρόωρη αποχώρηση του φέτος.

Δεν αλλάζει κάτι για τον κακό τρόπο που χειρίστηκε ο Βράνιες το ζήτημα, όπως δεν αλλάζει και το γεγονός πως και από πλευράς ΑΕΚ έγιναν κάποια πράγματα που ίσως έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη. Απλά υπάρχει η δυνατότητα να λύνονται αυτά μεταξύ τους γρήγορα.

Εφόσον τελειώσει του Βράνιες, θα είναι πλέον με μια προοπτική μακροπρόθεσμη. Η ΑΕΚ θα μπορεί να ποντάρει ως βάση για την άμυνα της, στον καλύτερο για μένα κεντρικό αμυντικό που έχει παίξει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Το πλεονέκτημα του Βράνιες

Επίσης, ο Βράνιες έχει το πλεονέκτημα της φυσικής του κατάστασης, της σωματοδομής της συγκεκριμένης, που σε κάνει να ποντάρεις στο γεγονός πως για τρία χρόνια τουλάχιστον, θα μιλάς σίγουρα για τον παίκτη που ξέρεις. Λογικά και για παραπάνω, την υγειά του να χει.

Τα υπόλοιπα, είναι δουλειά άλλων, όχι δική μου. Ο σύλλογος τον θέλει και δεν νομίζω πως τρελάθηκαν. Ούτε ο Καρέρα έχει τρελαθεί που τον ζητάει. Ούτε ένας από τους πιο ώριμους από πλευράς προσωπικότητας κι επαγγελματισμού παίκτης της ΑΕΚ, ο Τσιγκρίνσκι, έχει τρελαθεί που μίλησε για τον Βράνιες όπως μίλησε πρόσφατα στο Βέλγιο. Σε περίοδο μάλιστα που δεν είχε υπόψη του ως σοβαρή πιθανότητα να τον έχει συμπαίκτη ξανά στην ΑΕΚ σύντομα.

Δεν είναι τελειωμένο, αλλά από οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κεντρικού αμυντικού απασχολεί την ΑΕΚ αυτή την στιγμή, είναι η πιο πιθανή να γίνει, μέσα στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Δεν έχει συμβεί κάτι περίεργο στην παρουσία του στην Άντερλεχτ αυτή την περίοδο. Υπάρχει μόνο ένα αγωνιστικό θέμα. Είτε όταν παίζει με τον Κομπανί, είτε με άλλον, τον τοποθετούν αριστερό στόπερ κι ο Βράνιες εκεί δεν μπορεί να παίξει. Ή τουλάχιστον έχει πείσει τον εαυτό του πως δεν μπορεί να παίξει.

Ένα αυτό. Το άλλο είναι πως η Άντερλεχτ έχει στο πρόγραμμα να ποντάρει κι άλλο σε έναν δύο πιο νεαρούς στόπερ που από πέρσι έχουν πάρει αρκετά παιχνίδια στην πρώτη ομάδα και στον σύλλογο των Βρυξελλών θεωρούν πως εφόσον παγιωθεί η παρουσία τους, σε λίγο καιρό θα τους φέρουν πολύ καλά χρήματα.

Μπορεί ο καθένας να πει πολλά, αλλά…

Βεβαίως για την επιστροφή του Βράνιες και το πως θα εκτιμηθεί εντός ομάδας, μπορεί ο καθένας να πει πολλά. Και σε πολλά μπορεί να υπάρχει και δίκιο. Δεν είμαι ο πιο αρμόδιος να κρίνω, γιατί δεν το έκρυψα ποτέ πως έχω ιδιαίτερη συμπάθεια στον παίκτη αυτόν, άρα δεν είμαι και ο πιο αντικειμενικός.

Την συμπάθεια την δημιούργησε η παρουσία του στο γήπεδο. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Δεν ασχολούμαι ούτε με τις εκδηλώσεις του, ούτε με τίποτε άλλο.

Αλλά ούτε και θα τον κατηγορήσω πως πουλάει οπαδιλίκι, γιατί τη θεωρώ μια γελοία κατηγορία να σας πω την αλήθεια. Ο Βράνιες με τον χαρακτήρα που έχει και τις συνήθειες του, πανεύκολα θα έμπαινε σε τέτοια φάση, με οποιαδήποτε ομάδα έχει μια δυνατή, παθιασμένη κερκίδα οργανωμένων, όπως η ΑΕΚ. Δεν κοροϊδεύει. Το χαίρεται. Και βέβαια του αρέσει να είναι στην ΆΕΚ και στην Αθήνα.

Τον Βράνιες τον φοβάμαι όταν…

Εμένα ένα μόνο με απασχολεί και το έλεγα και πέρσι όταν ήταν να έρθει. Τον Βράνιες τον φοβάμαι, όταν νιώθει πως τα πάντα εξαρτώνται από αυτόν. Εκεί είναι ο κίνδυνος να ξεφύγει κάθε φορά.

Φυσικά όμως είναι και θέμα διαχείρισης. Ας πούμε στο διάστημα που δούλεψε μαζί του ο Καρέρα και σε συνδυασμό με τα πρόβλήματα του Τσιγκρίνσκι τον περισσότερο καιρό, ήταν πολύτιμος. Αλλά δεν ξέφυγε. Άρα, κάτι έκανε καλά ο Καρέρα μαζί του.

Ξέρετε, καμιά ομάδα δεν αποτελεί από ιδανικούς χαρακτήρες μόνο. Ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο. Αντίθετα, είναι άπειρα τα παραδείγματα ποδοσφαιριστών με ιδιορρυθμίες, που όμως οι ομάδες τους έμαθαν να ζουν με αυτούς, γιατί η παρουσία τους ήταν πολύ σημαντική.

Αν δεν υπήρχαν αυτά, τότε δεν θα χρειάζονταν και τίποτε ιδιαίτερες ικανότητες στην διαχείριση από προπονητές, τεχνικούς διευθυντές και στελέχη γύρω από την ομάδα. Δεν είναι όλοι οι παίκτες ίδιοι. Και σε αξία και σε συμπεριφορά. Και δουλειά των ανθρώπων των συλλόγων, είναι να διαχειρίζονται τους πάντες σωστά προς όφελος της ομάδας, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.

To enwsi.gr χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να βελτιώσει τις υπηρεσίες του. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, αποδέχεστε τη χρήση cookies στον Ιστότοπό μας. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε Πολιτική Απορρήτου. Αποδοχή Περισσότερα