Τελευταία Νέα

Ουζουνίδης για μεταγραφές: «Θέλω να έρθουν μόνο καλύτεροι απ’ αυτούς που έχω»

ΚΙΕΛΤΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

Η πραγματικότητα είναι πως καθυστέρηση στις μεταγραφές της ΑΕΚ υπάρχει. Άλλωστε ο ίδιος ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε μιλήσει για την ανάγκη να έχει τις προσθήκες ενός εξτρέμ και ενός φορ, στη δουλειά που θα έκανε εδώ στο Κίελτσε. Κάτι που δεν έγινε. Και ακόμα φυσικά ο Ουζουνίδης περιμένει αυτές τις κινήσεις, συν των χαφ. Όμως στο θέμα των μεταγραφών ήταν απολύτως ξεκάθαρος. Όχι μόνο για το γεγονός πως δεν ανησυχεί. Αλλά κυρίως για την λογική του. Θέλει παίκτες που να είναι καλύτεροι από τους υπάρχοντες και με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ουζουνίδης για τις μεταγραφές

 • Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, στην προετοιμασία εδώ στο Κίελτσε, θέλατε να έχετε δυο παίκτες από μεταγραφή. Τι έχει πάει στραβά στον προγραμματισμό; Πόσο ασφαλής νιώθετε με το υλικό που έχετε στα χέρια σας;

«Καταρχήν να πούμε κάποια πράγματα. Πρώτον, αυτό το υλικό με δυο – τρεις αφαιρέσεις, πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα, επομένως υπάρχει ικανότητα. Υπάρχει σεβασμός σ’ αυτούς τους παίκτες και υπάρχει εμπιστοσύνη και μπορώ να τους κάνω ακόμα καλύτερους, σαν παίκτες ατομικά. Και καλύτεροι ατομικά οι παίκτες, σημαίνει και καλύτερη ομάδα στο σύνολο. Ο στόχος είναι να έχουμε κάποιους παίκτες με μεταγραφές στην προετοιμασία. Από εκεί και πέρα όμως, είναι μια περίοδος πολύ δύσκολη. Και λόγω του Μουντιάλ. Και εδώ θέλω να πω κάτι. Το γεγονός πως προχωρήσανε κάποιες ομάδες που δεν ήταν φαβορί, αυτό δεν βοήθησε στις μεταγραφές γενικά σ’ όλο τον κόσμο. Να το εξηγήσω. Ένας παίκτης της Αργεντινής το να φύγει από μια ομάδα και να πάει σε μια άλλη, δεν δημιουργήσει μεγάλο ντόμινο στις μεταγραφές. Αν φύγει όμως, παράδειγμα της Σουηδίας ή της Κροατίας, κάνοντας μια μεταγραφή, αρχίζει ένα ντόμινο. Αυτό δεν βοήθησε πολύ. Τώρα είναι η περίοδος που αρχίζουν και κινούνται οι μεταγραφές. Εδώ και μια εβδομάδα άρχισε να κινείται η αγορά. Δεν ήταν εύκολο για εμάς. Κάναμε μια προσέγγιση σε παίκτες, για διαφορετικούς λόγους κάποιες περιπτώσεις δεν ολοκληρώθηκαν. Έχουμε επικεντρωθεί σε κάποιους παίκτες, ξέρουμε τι θέλουμε, ξέρουμε τι χαρακτηριστικά θέλουμε και εκεί πάνω δουλεύουμε όλοι μας. Παρότι ακόμα δεν έχουν έρθει αυτοί οι παίκτες, δεν μπορώ να έχω παράπονο από την προσπάθεια που γίνεται από την ομάδα. Και από τις επαφές που γίνονται. Είμαι ενημερωμένος για κάθε κίνηση που γίνεται και για τον λόγο που μπορεί να προχωρήσει ή να χαλάσει κάποια μεταγραφή. Οπότε δεν αισθάνομαι ανασφάλεια ή ότι κάτι θα πάει στραβά. Ξέρω ότι γίνεται προσπάθεια και είμαι αισιόδοξος ότι γρήγορα θα έρθουν κάποιοι παίκτες στην ομάδα. Όμως να μην υποτιμούμε τα παιδιά που είναι ήδη στην ομάδα».

 • Η σχέση του Ουζουνίδη με τον Λυμπερόπουλο;

«Τι να απαντήσω; Τι πρόβλημα να υπάρχει; Όταν καθυστερούν κάποιες μεταγραφές, όλοι προσπαθούν να βρουν ένα πρόβλημα. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Ούτε όταν ήμασταν στον Παναθηναϊκό υπήρχε πρόβλημα, όπως το έβγαζαν, ούτε τώρα υπάρχει».

 • Από την ενημέρωση που έχετε, πότε περιμένετε πως θα έχετε τις μεταγραφές στην διάθεση σας; Και μια πρώτη εικόνα από τους παίκτες που ήδη έχουν έρθει (Αλμπάνης, Οικονόμου, Γιαννίκογλου)

«Δεν μπορείς να ξέρεις πότε θα γίνει μια μεταγραφή. Και την προηγούμενη εβδομάδα κάναμε συζητήσεις με κάποιους ποδοσφαιριστές, θεωρούσαμε πως μπορούμε να βρούμε την λύση. Τελικά δεν έγινε. Οι μεταγραφές τελειώνουν, όταν ο παίκτης βάζει την υπογραφή. Μπορεί να είμαστε κοντά με κάποιους παίκτες. Όπως με τον Πόνσε, είχαμε συμφωνήσει με την Ρόμα, αλλά για διάφορους λόγους δεν έγινε. Οπότε δεν είναι εύκολο να ξέρεις. Θα μιλήσω για τα παιδιά που είναι εδώ. Είναι παιδιά που δουλεύουν και που προσπαθούν να μπουν στο κλίμα της ομάδας. Ο Οικονόμου έχει εμπειρία και αυτός πρέπει να προσαρμοστεί στα δικά μου θέλω. Τον Αλμπάνη τον ήξερα από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρω τι δυνατότητες έχει. Ξέρω τι στοιχεία πρέπει να προσθέσει στο παιχνίδι του για να γίνει ακόμα καλύτερος παίκτες. Ο Γιαννίκογλου είναι ένα παιδί που δουλεύει. Ξέρουμε τον ρόλο για τον οποίο έχει έρθει. Και εδώ θέλω να πω κάτι για τις μεταγραφές. Όταν κρίνουμε μια μεταγραφή, θα πρέπει να ξέρουμε και τον λόγο που έγινε μια μεταγραφή. Υπάρχουν παίκτες που έρχονται για πρώτη λύση και υπάρχουν παίκτες που έρχονται για δεύτερη λύση και υπάρχουν και παίκτες που έρχονται για έναν συγκεκριμένο ρόλο στην ομάδα. Επομένως η κριτική που πρέπει να γίνεται σ’ αυτούς, είναι ανάλογα με τα θέλω τα δικά μας. Είμαι ευχαριστημένος γενικά μ’ όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κάνουν και την διάθεση που δείχνουν να προσαρμοστούν στα δικά μου θέλω. Δεν είμαι κάποιος που μπορώ να ζητήσω σε δυο εβδομάδες να τα κάνουν όλα τέλεια. Δεν είμαι από τους προπονητές που τους ενδιαφέρει η νίκη σ’ ένα φιλικό. Αν θες να κερδίσεις ένα φιλικό, είναι πολύ εύκολο. Και την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ μπορείς να κερδίσεις σε φιλικό. Ξεκουράζεις την ομάδα σου, την φρεσκάρεις, τους βρίσκεις κουρασμένους τους άλλους και μπαίνεις και κερδίζεις. Δεν είμαι απ’ αυτούς τους προπονητές. Θέλω να δω περισσότερα λάθη μέσα σ’ ένα φιλικό, για να μπορέσω να τα διορθώσω. Είτε με ατομική δουλειά, είτε με ομαδική δουλειά, να δουλέψω πάνω σ’ αυτά τα λάθη».

 • Με τον Κονέ είναι ανοικτό ακόμα;

«Δεν έχω καμία ενημέρωση, άρα σημαίνει πως δεν υπάρχει κάτι νέο».

 • Ποιος είναι ο λόγος που έχουν απορριφθεί κάποιοι παίκτες που η ΑΕΚ κοίταζε μεταγραφικά;

«Ψάχνω παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, από τους ήδη υπάρχοντες. Αμυντικά έχουμε φέτος και τον Τσόσιτς, που πέρυσι στο μεγαλύτερο διάστημα δεν υπήρχε. Φέτος έχουμε και τον Μάνταλο, που πέρυσι και αυτός στο μεγαλύτερο διάστημα, δεν ήταν. Πρέπει να ξέρουμε τι ζητάμε. Το να φέρω έναν ακόμα Μάνταλο, για ποιο λόγο; Στο επιθετικό κομμάτι θέλω κάποιον να έχει την δυνατότητα να είναι καλός στο ένας εναντίον ενός, να έχει λίγο ταχύτητα, να κάνει κίνηση  στον χώρο, να έχει στοιχεία που μας λείπουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι παίκτες που έχουν προταθεί δεν είναι καλοί. Αλλά δεν είναι αυτοί που θέλουμε, αυτοί που θα συμπληρώσουν το παζλ. Όταν έχεις ένα παζλ, έχεις κάποια κομμάτια. Δεν μπαίνουν όλα στην ίδια θέση. Δεν είναι θέμα να είναι κάποιος καλός παίκτης. Έχουν προταθεί καλοί παίκτες. Αλλά δεν είναι αυτοί που θα μας δώσουν το κάτι διαφορετικό ή το κάτι παραπάνω στο παιχνίδι μας».

13 Σχόλια

 1. αντικειμανικα, ο ουζουνιδης ειναι καλος προπονητης, για ελληνας παντα, ομως δεν εχει εμπειρια απο διαχειρηση ομαδων πρωταθλητισμου. θΕΩΡΩ αστοχη την προσληψη του στην φαση αυτη που εχει φθασει η ομαδα, επρεπε να μεινει ο χιμενεθ[το γιατι εφυγε σιγουρα θα μαθευτει καποια μερα, ιμως ολοι το υποψιαζομαστε]

  • Ο ίδιος απάντησε, πολλές φορές, γιατί δεν έχουμε μάθει; Γιατί πρέπει να ικανοποιήσεις με διαφορετικό τρόπο την περιέργειά σου;

   • ΕΞΩ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ

    Nικόλα η απάντηση του Χιμένεθ δεν βολεύει τους βρωμερούς εχθρούς της ΑΕΚ. Γιατί αυτό που είπε ο Χιμένεθ δεν τους διευκολύνει στην εκτόξευση βρωμιάς κατά της ΑΕΚ για την οποία υπάρχουν και στην οποία ειδικεύονται.

 2. Ανδριόπουλος

  ΤΙ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΕ ΒΑΛΕΙ ΔΕΡΒΕΝΑΓΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ……
  Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΥΕΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ
  ΔΕ ΤΑ ΒΛΕΠΩ ΚΑΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

 3. Ωραιος σε ολα..

 4. ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΟΥ ΒΡΑΝΙΕΣ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΟΡΤΑΡΙ.3 ΜΗΝΕΣ ΨΑΧΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑ.ΟΠΟΤΕ ΟΤΙ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ Ο ΛΥΜΠΕ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΡΙΨΕΙ.ΤΕΛΙΚΑ ΠΙΣΤΕΨΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΔΑΝΕΙΚΟ ΠΑΙΚΤΗ ΜΕ ΟΨΙΟΝ ΑΓΟΡΑΣ.ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΠΙΟΜΑΣΤΕ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΕ Η ΟΜΑΔΑ ΔΕΝ ΘΥΜΙΖΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑΣ.

 5. Εγω εχω απολυτη εμπιστοσυνη στον Ουζουνα…ειναι μακραν ο κορυφαιος προπονητης στη Ελλαδα…αν του φερουν αυτα που ζητα σιγουρα θα κανουμε περιπατο φετος στο πρωταθλημα…

  • Δεν ξέρω πως προκύπτει ότι είναι ο κορυφαίος προπονητής στην Ελλάδα. Το εύχομαι όμως να το αποδείξει.

 6. Μπράβο στον προπονητή, που δείχνει ότι είναι απόλυτα κατασταλαγμένος, σοβαρός, μετρημένος και γι’ αυτό θα πετύχει τους στόχους του. Τυχερή η ομάδα που τον έχει γιατί έχει δώσει δείγματα γραφής από τις προηγούμενες ομάδες του. Όσο γι’ αυτούς που στο σάιτ το παίζουν ειδικοί, προπονητές και δεν ξέρω τι άλλο μόνο γέλια για τη γραφικότητά τους. Καμία σχέση με την ΑΕΚ αυτοί. Η ομάδα θα τους το κλείσει και πάλι το στοματάκι. Λίγη υπομονή. Όσο για τους ανταγωνιστές την πλάτη της Αεκάρας πάλι θα δουν στο τέλος.

  • Για την Ξανθη και τον Πλατανια, μια χαρα προπονητης ειναι… Ειδαμε και την μπαλαρα που επαιξε σε Ελλαδα και Ευρωπη ο Παναθηναικος προτου ξεσπασουν τα οικονομικα προβληματα..

  • ας παριτνε και ασαξιους αυτων που εχουμε, δηλ ισαξιοι των σιμοες,λιβαγια,μας χαλανε. Στα εξτρεμ δεν εχουμε ουτε για δηγμα, παρτε εναν καλο αλλα ΕΞΤΡΕΜ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *