Τελεσίγραφο της ΑΕΚ σε Περέιρα-Ζητά εξηγήσεις για τον τελικό!

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση πως η σύνθεση των διαιτητών στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδος άλλαξε χωρίς να ενημερωθεί κάνεις

Η ΑΕΚ έστειλε επιστολή σε αυστηρό ύφος στον Μέλο Περέιρα και του ζητάει να πάρει θέση για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας περί αλλαγής ρόλων των διαιτητών του τελικού του Κυπέλλου Eλλάδος, με την Ένωση να θέτει ακόμη και ζήτημα εγκυρότητας του τελικού!

Αυτά που έγιναν στον τελικό Κυπέλλου δεν γίνονται πουθενά. Οι διαιτητές άλλαξαν ρόλους λίγο πριν την σέντρα της αναμέτρησης μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, η ΚΕΔ και ο Μέλο Περέιρα το γνώριζαν και αυτό γράφτηκε στο φύλλο αγώνα, όμως δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ούτε προς τις ομάδες, ούτε προς τους δημοσιογράφους ούτε καν προς στην ΕΠΟ. Η απόλυτη ντροπή!

Για τον λόγο αυτό, η ΑΕΚ έστειλε επιστολή στον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα σε αυστηρότατο ύφος με τη μορφή τελεσιγράφου, η οποία κοινοποιήθηκε σε Zόραν Λάκοβιτς (διευθυντής ομοσπονδιών της UEFA), ΕΠΟ, Χέμπερτ Χούμπελ (πρόεδρος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA) και Πετρ Φούσεκ (ειδικός σύμβουλος ΕΠΟ) για το θέμα της αλλαγής της σύνθεσης της διαιτητικής εξάδας του τελικού.

Στην Ένωση ζητούν στις επόμενες 24 ώρες από την παραλαβή της επιστολής, ο Περέιρα να απαντήσει επίσημα και γραπτώς για το αν ισχύουν αυτά περί αλλαγής της διαιτητικής σύνθεσης του τελικού χωρίς την παραμικρή ενημέρωση, να ενημερωθούν για το τι ακριβώς συνέβη, ποια ήταν η διαιτητική σύνθεση και ποιος το γνώριζε.

Η «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της ομάδας, Ευάγγελος Ασλανίδης, εκφράζει προκαταβολικά την πλήρη απογοήτευση και την ολική απόσυρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μέλο Περέιρα, στην περίπτωση που όντως ισχύουν και επιβεβαιώσει βεβαίως ο ίδιος τα γεγονότα αυτά.

Επιπλέον, η επιστολή αναφέρει ότι τίθενται ζητήματα έννομων συνεπειών που φτάνουν μέχρι και την εγκυρότητα του τελικού, αν όντως η σύνθεση της διαιτητικής εξάδας ήταν διαφορετική από αυτή που ανακοινώθηκε με βάση το άρθρο 23 του ΚΑΠ.

Παράλληλα, αναφέρονται και τα παράπονα της ΑΕΚ από τη διαιτησία της εξάδας στον τελικό και την εμπλοκή του πρώτου βοηθού σε φάση πέναλτι, με ερώτημα αν τελικά ήταν άλλος από αυτόν που όλοι γνώριζαν, ενώ η Ένωση επιφυλάσσεται για κάθε έννομο δικαίωμά της εφόσον επιβεβαιωθεί από τον Περέιρα ότι όντως έγιναν τα παραπάνω και ξεκαθαριστεί εγγράφως και επισήμως τι ακριβώς συνέβη.

 

Δείτε επίσης

Οικονόμου: «Θέλω να γυρίσω ξανά στην Ιταλία»

Ο στόπερ της Ένωσης μίλησε σε ιταλική ιστοσελίδα