Ο Αραούχο δεν ήρθε ποτέ κανονικά στην ΑΕΚ

Ο Αραούχο δεν ήρθε ποτέ κανονικά στην ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης ξεφεύγει από (σημαντικό) θέμα προπονητή και πάει σε ποδοσφαιρική... καψούρα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προφανώς και στην δεδομένη χρονική στιγμή, εκείνο που καίει και τσουρουφλάει την ΑΕΚ, είναι να πάρει απόφαση προπονητή και αυτή η απόφαση να είναι η σωστή. Το έχω ξαναγράψει και επιμένω, πως τα περιθώρια χρόνου είναι στενά, διότι το κτίσιμο πρέπει να γίνει από την αρχή. Η ποδοσφαιρική λογική λέει, πως η ΑΕΚ ήδη θα έπρεπε να έχει προπονητή, ο οποίος ήδη θα σχεδιάζει την ομάδα της επόμενης σεζόν και θα δίνει κατευθύνσεις για τις κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν. Μακάρι αυτή η καθυστέρηση να είναι για καλό, διότι η τελική απόφαση για τον πάγκο, δεν είναι απλώς σημαντική, θα κρίνει τα πάντα. Και την άποψη μου για την περίπτωση του Ρεμπρόφ, την έχω γράψει.

Μέσα σ’ όλα αυτά τα σημαντικά που εκκρεμούν λοιπόν, ίσως το τελευταίο που (πρέπει να) απασχολεί γενικώς και ειδικώς τον οργανισμό της ΑΕΚ, είναι το θέμα του Αραούχο. Όμως επειδή το ποδόσφαιρο δεν είναι σκάκι να παίζεται με 16 άψυχα πιόνια αλλά με ποδοσφαιριστές που έχουν ψυχή και που γεννούν στον κόσμο συναισθήματα, παίζουν μπάλα και οι καψούρες. Κάθε φορά που ακούω το όνομα του Αργεντινού, τα αφτιά μου τεντώνονται σαν του σκύλου όταν ακούει για βόλτα. Ειδικά όταν το όνομα ακούγεται από τον Μελισσανίδη και μάλιστα σε μεταγραφική συζήτηση. Έστω και σε πολύ θεωρητικό επίπεδο. Νομίζω δεν το παθαίνω μόνος μου. Όλο αυτό δεν εξηγείται πάντα με την ποδοσφαιρική λογική. Άλλωστε η καψούρα γενικώς και στο ποδόσφαιρο ειδικώς, είναι έξω από πλαίσια λογικής. Στην περίπτωση του Αραούχο βεβαίως, θαρρώ πως εξηγείται και ποδοσφαιρικά.

Σαν ένα πακέτο ποδοσφαιριστή, σαν προσφορά στην ομάδα και σαν σχέση του παίκτη με το κλαμπ, κανείς από τους φορ που έχουν έρθει στην ΑΕΚ από την επιστροφή και μετά, δεν έχει δώσει όσα ο Αργεντινός επιθετικός. Και ας υπήρχε, για παράδειγμα, ο Πόνσε, που έκλεισε τη σεζόν με αριθμητικά περισσότερα γκολ, σε σχέση με τον Αραούχο. Στα μάτια τα δικά μου, ο Αργεντινός είναι από τις σπάνιες εκείνες περιπτώσεις, που χαίρεσαι να βλέπεις αυτά που κάνει στο γήπεδο, την ίδια στιγμή που και εκείνος χαίρεται μ’ αυτά που κάνει μέσα στο γήπεδο, με την φανέλα που τα κάνει.


Η οπτική για την περίπτωση Αραούχο

Ακούω ήδη κάποιους να αναρωτιούνται φωναχτά, «μα καλά σ’ ολόκληρο τον ποδοσφαιρικό πλανήτη δεν υπάρχει άλλος επιθετικός και πάλι το μυαλό σου είναι στον Αραούχο». Ενώ κάπου σ’ αυτή την εύλογη αναρωτησιά (sic), κολλάει και η ατάκα του Μελισσανίδη περί «καμένων λαδιών που δεν ξαναμπαίνουν σε καινούργιο αυτοκίνητο». Νομίζω πως σ’ αυτές τις περιπτώσεις, για να μην κρυβόμαστε και πίσω από το δάκτυλο μας, έχει σημασία η οπτική του καθενός. Πως το βλέπει το πράγμα, με γνώμονα και τι γουστάρει να βλέπει μέσα στο γήπεδο. Με την δική μου οπτική, που εννοείται μπορεί να είναι 100% στραβή και ανάποδη, η σχέση του Βράνιες με την ΑΕΚ έχει φθαρεί υπερβολικά. Για χίλιους λόγους. Αντιθέτως στην σχέση του Αραούχο με την ΑΕΚ αισθάνομαι πως υπάρχει ακόμα μια εκκρεμότητα. Ένας ανοικτός λογαριασμός.

Παρά τα όσα έχουν γίνει και όσα τρομερά και φοβερά έχει κάνει ο Αργεντινός με την φανέλα της ΑΕΚ, πότε επί της ουσίας δεν έχει έρθει κανονικά στην ομάδα. Με νορμάλ συνθήκες. Τον Γενάρη του 2017, η ΑΕΚ πάλευε με νύχια και με δόντια να φέρει εκείνον τον Περέιρα από την Μαλαισία. Τελικά εκείνος επέλεξε το Μεξικό και την Λεόν και πέτυχε ένα γκολ σε δυο σεζόν. Και η ΑΕΚ άρον – άρον, πήγε στην λύση τελευταίας στιγμής που ήταν ο Αραούχο και μάλιστα ήταν τόσο στενά τα χρονικά περιθώρια για μεταγραφή, που τον έφερε χωρίς δανεικό χωρίς καθόλου οψιόν αγοράς.

Το επόμενο καλοκαίρι, δηλαδή αυτό του 2017, όταν κτιζόταν η πρωταθληματική ομάδα και μέσα Ιουλίου ήταν έτοιμη κατά 90%, ο Αραούχο ήταν ακόμα στα Κανάρια Νησιά. Ήρθε τελευταία μέρα του Αυγούστου. Φυσικά ήταν ακρογωνιαίος λίθος για να πετύχει η ομάδα όλα εκείνα τα φανταστικά που πέτυχε εκείνη τη σεζόν. Αλλά το έκανε χωρίς να έχει συμμετάσχει ούτε μισή μέρα στην καλοκαιρινή προετοιμασία. Και φτάνουμε στον Γενάρη του 2020, όταν θεωρητικά η ΑΕΚ θα έφερνε τον Αραούχο ως αντικαταστάτη του Ολιβέιρα που θα έπαιρνε μεταγραφή. Ο Πορτογάλος τελικώς δεν έφυγε και ο Αργεντινός ήρθε πάλι στο «παραπέντε» που τελείωναν οι μεταγραφές.


Η σχέση Αραούχο-ΑΕΚ δεν ξεκίνησε ποτέ ομαλά

Θέλω να πω ότι, επί της ουσίας, η σχέση του Αραούχο με την ΑΕΚ δεν ξεκίνησε ποτέ ομαλά και κανονικά, όπως κάθε μεταγραφή. Και αυτό έχει την μεγάλη σημασία του. Θα ήθελα πολύ δηλαδή, να δω πως θα λειτουργούσε και ο παίκτης και η ομάδα μέσα στην προσεχή σεζόν, με τον Αργεντινό να έχει κάνει κανονικά καλοκαιρινή προετοιμασία και να έχει ενσωματωθεί από την αρχή στην διαδικασία του κτισίματος. Γενικώς, για να μην κρύβομαι, θα ήθελα να ξαναδώ το έντεκα να πηγαίνει στον Αραούχο. Καθαρά ποδοσφαιρικά, αλλά καθόλου μα καθόλου αντικειμενικά.

Για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε, το θέμα Αραούχο ούτε είναι απλό, ούτε πρέπει να προσεγγίζεται απλοϊκά. Καλές είναι η καψούρες για ποδοσφαιριστές, αλλά η καψούρα για την ομάδα είναι πάνω απ’ όλα. Πάνω απ’ όλους και όλα, είναι το ποδοσφαιρικό καλό και συμφέρον της ομάδας. Και το τι είναι καλό και τι δεν είναι καλό για την ομάδα, το κρίνει το κλαμπ και το αποφασίζει ο προπονητής. Βεβαίως πέρυσι η κρίση και η απόφαση του Καρέρα να μην κρατήσει τον Αραούχο, αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος πως ήταν λανθασμένη. Αυτή είναι όμως μια άλλη κουβέντα και έχει να κάνει με το λάθος όλων μας (πρώτα ημών των δημοσιογράφων και πρώτης της αφεντιάς μου), να πιστέψουμε τόσο πολύ στον Ιταλό.

Τι δεν είναι καλό για Αραούχο και ΑΕΚ

Ο Αραούχο είναι σεντερφοράρα. Δείτε τα φετινά του γκολ με την Λας Πάλμας. Θυμηθείτε τι έχει κάνει στην ΑΕΚ και που τα έχει κάνει. Όμως αν ο προπονητής που θα έρθει, έχει κάτι άλλο στο μυαλό του για το επιθετικό μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει και τον τρόπο που θα παίζει η ομάδα του, πάσο χωρίς δεύτερη κουβέντα. Επίσης δεν θα είναι καλό για κανέναν μα κανέναν, ούτε για τον παίκτη, ούτε για το κλαμπ, ούτε ακόμα και γι αυτούς που γουστάρουν φουλ τον Σέρχιο, να γίνει αυτό το “έρχεται, δεν έρχεται”, το σίριαλ του καλοκαιριού. Για σίριαλ υπάρχουν οι πλατφόρμες και μόλις ξεκίνησα το Πίκι Μπλάιντερς. Βεβαίως για να είμαι ξεκάθαρος, την δεδομένη χρονική στιγμή, το θέμα μπαίνει στο τραπέζι λόγω της ατάκας Μελισσανίδη, αλλά αναλύεται τόσο πολύ περισσότερο λόγω της αδυναμίας μου στον Αργεντινό.

Αλλά δεν θα κλείσω αρνητικά το θέμα. Αρνούμαι. Γι αυτό και βάζω κάτι τελευταίο στο τραπέζι. Πέρυσι που ο Αραούχο ήρθε τέλη Γενάρη, μετά από σοβαρό τραυματισμό και μακρύ διάστημα απουσίας, σε ομάδα που ο προπονητής δεν τον πολυγούσταρε και μπορούσε να τον πολυχωρέσει στην ενδεκάδα, έκλεισε τη σεζόν με τρια γκολ. Σε ποια ματς ήταν αυτά τα τρία γκολ; Με Ολυμπιακό, με Παναθηναϊκό και με Άρη.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X