ΑΕΚ: Οταν η «Βασίλισσα» έπαιξε στον τελικό της Euroleague στην Βαρκελώνη! (VIDEO)

ΑΕΚ: Οταν η «Βασίλισσα» έπαιξε στον τελικό της Euroleague στην Βαρκελώνη! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

To enwsi.gr θυμάται την εμφάνιση της ΑΕΚ στον τελικό της Βαρκελώνης

Πάνε 23 χρόνια απο την τελευταία και μοναδική συμμετοχή της ΑΕΚ σε τελικό της Ευρωλίγκας, στο Φάιναλ-4 της Βαρκελώνης το 1998.

Τότε που η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη, στην 6η του προσπάθεια για να κερδίσει το βαρύτιμο τρόπαιο, έπαιξε στον τελικό απέναντι στην Κίντερ Μπολόνια και ηττήθηκε με 58-44.

Η ΑΕΚ ήταν μια ομάδα που φτιάχτηκε εξ αρχής απο τον Ιωαννίδη, με καλό Ελληνικό κορμό που στηρίχτηκε με εμπιστοσύνη και με εξαιρετικούς Αμερικάνους όπως ο Γούιλι Άντερσον και ο Βίκτορ Αλεξάντερ. Ο τότε νεαρός Τσακαλίδης βούτηξε στα βαθιά και η προσθήκη του Μπάνε Πρέλεβιτς έδωσε την απαραίτητη πινελιά ποιότητας και προσωπικότητας που ήθελε η ομάδα.

Στον ημιτελικό, όλα αυτά ήταν αρκετά για να ξεπεράσουν το εμπόδιο της Μπενετόν του Ομπράντοβιτς, με εκείνο το απίστευτο off balance τρίποντο του Πρέλεβιτς, αλλά δεν έφταναν για να κερδίσει στον Τελικό την Κίντερ, που εκείνη την χρονική περίοδο ήταν εμφανώς καλύτερη και πιο έτοιμη ομάδα για να πάρει το τρόπαιο.

Αυτό φάνηκε σε όλον τον αγώνα, αφού η ΑΕΚ κυνηγούσε στο σκορ σε όλη την διάρκεια του ματς, τα ατού της δεν βρέθηκαν σε καλή μέρα και όπως φαίνεται και απο τους 44 μόλις πόντους που σκόραρε αντιμετώπισε τεράστια επιθετικά προβλήματα με την πολύ καλή άμυνα της Κίντερ. Ο Ζόραν Σάβιτς (MVP) δεν είχε αντίπαλο στις δύο ρακέτες και ο Ντανίλοβιτς συμπλήρωνε το Σέρβο, με αποτέλεσμα η Ιταλική ομάδα να μην απειληθεί παρά ελάχιστο κατά την διάρκεια του τελικού.

Αυτός ο χαμένος τελικός λειτούργησε σαν πρόωρη ωρίμανση για την ΑΕΚ, αφού 2 χρόνια αργότερα στην Λωζάννη, πολύ πιο έτοιμη σήκωσε το Κύπελλο Σαπόρτα.

ΚΙΝΤΕΡ-ΑΕΚ 58-44

ΚΙΝΤΕΡ : Ντανίλοβιτς 13 (3/8δ., 2/4τρ., 1/2β., 5ρ., 4λ.), Ριγκοντό 14 (1/4δ., 2/6τρ., 6/6β., 5κλ.), Σκονοκίνι 10 (3/10δ., 0/2τρ., 4/4β., 8ρ., 2ασ., 4κλ.), Νεστέροβιτς 6 (9ρ.), Σάβιτς 7 (0/3δ., 2/2τρ., 1/4β.6ρ.), Αμπιο 6, Μπινέλι 2, Φρόζινι.    Κόουτς: Μεσίνα

ΑΕΚ: Πρέλεβιτς 6 (1/4δ., 1/3τρ., 1/2β., 3ασ.), Κολντεμπέλα 3, Αντερσον 4, Τσακαλίδης 4 (6ρ.), Αλεξάντερ 5 (5ρ., 2κλ.), Λάσα 7, Χατζής 4, Λάρσεν 2, Κακιούζης 5, Αντερσεν 4   Κόουτς: Ιωαννίδης.

Διαιτητές:  Μπετανκόρ (Ισπανία)- Ρεμς (Σλοβενία)

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X