ΑΕΚ: Το μπλέξιμο με την Ευρώπη και τον Κυπελλούχο

ΑΕΚ: Το μπλέξιμο με την Ευρώπη και τον Κυπελλούχο
Photo Credits: INTIME

Ο Ενωσίτης τα... βάζει κάτω και καταγράφει όλα τα σενάρια για το ευρωπαϊκό εισιτήριο και τι θα πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να ξεμπλέξει...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H AEK εκτός Ευρώπης; Είναι τόσο χάλια η κατάσταση που κανείς πια δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Ουδείς θέλει ούτε να το ακούει.

Το σίγουρο είναι ότι αν συνεχιστεί αυτό το αρνητικό σερί τότε το Europa Conference League δεν θα έχει την «Ενωση» ανάμεσα στις ομάδες που θα το στελεχώσουν για τη νέα χρονιά.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να τονίσουμε και το έξτρα μπλέξιμο που έχει προκύψει μετά και την ήττα από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ στον πρώτο ημιτελικό.

Η πρόκριση στον τελικό μοιάζει να απομακρύνεται. Αυτόματα και η πιθανότητα κατάκτησης του τροπαίου και της εξόδου στην Ευρώπη ως Κυπελλούχος.

Θυμίζουμε ότι αυτή τη χρονιά η Ελλάδα βγάζει ομάδες στα κύπελλα Ευρώπης: Τον πρωταθλητή, τον δεύτερο, τον τρίτο και τον κυπελλούχο.

Αυτή τη στιγμή, οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε των πλέι οφ η ΑΕΚ είναι στην 5η θέση.
Αυτόματα εκτός Ευρώπης από το πρωτάθλημα. Από το Κύπελλο θα πρέπει να ανατρέψει στην Τούμπα το 0-1 του ΟΑΚΑ για να πάει τελικό και να διεκδικήσει εκεί το κύπελλο και μια θέση στο Europa Conference League.

Ως τη ρεβάνς το μυαλό πρέπει να στραφεί στο πρωτάθλημα. Στόχος; Τουλάχιστον η 3η θέση που οδηγεί σίγουρα στο Europa Conference League. Γιατί; Επειδή υπάρχει το μπλέξιμο με το ποιος θα είναι κυπελλούχος.

Τι γίνεται με το Κύπελλο και το δύσκολο σενάριο

Αν είναι ο Ολυμπιακός τότε και η 4η θέση οδηγεί στην Ευρώπη. Αν είναι ο ΠΑΣ τότε μόνο ο 2ος και ο 3ος παίρνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Αν είναι ο ΠΑΟΚ; Εξαρτάται σε ποια θέση θα τερματίσει στα πλέι οφ. Αν είναι 5ος και πάρει το κύπελλο τότε ο 4ος δεν βγαίνει Ευρώπη! Υπάρχει δηλαδή ο κίνδυνος η ΑΕΚ να τερματίσει 4η, αλλά ο ΠΑΟΚ αν και 5ος και ως κυπελλούχος να την αφήσει εκτός.

Οι διαφορές είναι μικρές, αλλά και τα ματς τελειώνουν. Η ΑΕΚ είναι έξι πόντους πίσω από τον Αρη. Δυο πίσω από τον ΠΑΟΚ και μόλις έναν πίσω από τον Παναθηναϊκό. Κάθε πόντος μετράει εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα.

Εχουν μείνει 8 αγωνιστικές στα πλέι οφ και η ρεβάνς του ημιτελικού. Η Ευρώπη δεν μπορεί να περιμένει…

Η βαθμολογία των πλέι οφ της Super League και η θέση της ΑΕΚ

1.Ολυμπιακός 73
2. Αρης 54
3. ΠΑΟΚ 50
4. ΠΑΟ 49
5. ΑΕΚ 48
6. Αστέρας 43

Ο Ενωσίτης

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X