Δεν είναι για επισκευή και πέταμα
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου καταθέτει κάποιες σκέψεις για την τρέχουσα και την επόμενη σεζόν

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να πω την αλήθεια, τις τελευταίες μέρες υπάρχει κάτι που με ανησυχεί. Καταγράφεται απόλυτη ηρεμία γύρω από την ομάδα και όσα συμβαίνουν τώρα στα Σπάτα, που δεν είναι και πολλά για να είμαστε ειλικρινείς. Από την άλλη πλευρά, γίνεται πάρα πολύ μεγάλη κουβέντα για όσα θα συμβούν στο μέλλον. Είναι σημαντικό το μέλλον, αποτελεί την ελπίδα για να έρθει κάτι καινούργιο και αρκετά διαφορετικό, που θα είναι πραγματικά στα μέτρα της ΑΕΚ και δεν θα μοιάζει με την καρικατούρα της φετινής σεζόν. Αλλά…

Το αλλά σημαίνει, ότι η ΑΕΚ φέτος διακυβεύει ακόμα πάρα πολλά πράγματα με πρώτο και σημαντικότερο την ευρωπαϊκή της προοπτική. Αρα σημαίνει, ότι καλά είναι τα σχέδια, τα πλάνα και τα…αεροπλάνα για το μέλλον, αλλά πρώτα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να επιτευχθούν οι στόχοι για το υπόλοιπο της σεζόν. Εχουμε κρίσιμες μέρες μπροστά μας. Ξεκινά από αυτή την εβδομάδα μία τεράστια προσπάθεια που αφορά τα το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, τον πρώτο ημιτελικό κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και κλείνει με το ματς κόντρα στον Αρη στη Θεσσαλονίκη.

Από αυτά τα παιχνίδια, νομίζω θα φανούν πάρα πολλά για το τι μπορεί να κάνει η ΑΕΚ στην πορεία. Ας έρθουμε όμως στο προκείμενο. Ανάμεσα στις κουβέντες που γίνονται για την ΑΕΚ του μέλλοντος, υπάρχει – και το θεωρώ λογικό ως ένα σημείο – το αίτημα για ριζικές αλλαγές. Ξεκινά κουβέντα για εκ βάθρων διαμόρφωση της ομάδας, για ένα τελείως διαφορετικό σύνολο ποδοσφαιριστών που θα επιχειρήσει να αλλάξει την ΑΕΚ.

Οι αλλαγές εκ βάθρων έγιναν

Η δική μου εκτίμηση είναι πως το ρόστερ που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην ΑΕΚ, δεν μπορεί να θεωρείται ότι ταιριάζει στην έκφραση «επισκευή και πέταμα». Αντίθετα, είναι ένα ρόστερ που χρήζει μεν «επισκευών» που χρήζει διορθωτικών κινήσεων και ενίσχυσης σε σημαντικές θέσεις, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θεωρώ πως έχει τελειώσει και είναι για πέταμα. Απεναντίας, νομίζω, ότι υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που αν εξελιχθούν, βοηθηθούν και έχουν τις κατάλληλες συνθήκες, τότε θα μπορέσουν να είναι σημαντικά κομμάτια στην αναγέννηση της ΑΕΚ.

Ετσι κι αλλιώς, δεν πρέπει να λησμονούμε πως το περασμένο καλοκαίρι η ΑΕΚ έκανε σημαντικές ανακατατάξεις στο υλικό της. Μολονότι στο ξεκίνημα της σεζόν δεν φαινόταν εφικτό – με δεδομένη τη χρονική πίεση, αλλά και τις νέες οικονομικές συνθήκες που είχε προκαλέσει ήδη η πανδημία – η ΑΕΚ προχώρησε σε σημαντικές ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό της. Θα έλεγα μάλιστα, πώς το πρόσημο των περυσινών μεταγραφών ήταν θετικό.

Δηλαδή, υπάρχουν παίκτες που έχουν δείξει, ότι μπορούν να προσφέρουν με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο στην ΑΕΚ και άρα αξίζει να επιμείνεις σε αυτούς. Η δική μου λογική για το περασμένο καλοκαίρι, ήταν πως η ΑΕΚ έπρεπε τότε να προχωρήσει σε αυτές τις ριζικές αλλαγές εκ βάθρων. Το έκανε σε σημαντικό βαθμό και νομίζω πως τα αποτελέσματα μπορεί να μην έγιναν άμεσα αντιληπτά από όλους, αλλά μπορούν να αποτελούν βάση για το μέλλον.

Εχει την πρώτη ύλη, τώρα θέλει πρωταγωνιστές

Η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή έχει πολλούς και καλούς ποδοσφαιριστές και χρειάζεται κάποιες κινήσεις – με παίκτες πρώτης γραμμής, όμως – με τις οποίες θα μπορέσει να ανεβάσει επίπεδο την ομάδα. Παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και θα βελτιώσουν δίπλα τους κάποιους άλλους παίκτες. Για παράδειγμα στο κέντρο της άμυνας, δεν θεωρώ πως η ΑΕΚ πρέπει να τελειώσει και με τους πέντε ποδοσφαιριστές που έχει αυτήν τη στιγμή.

Κατά τη γνώμη μου, τόσο ο Σβάρνας, όσο και ο Λάτσι αλλά και ο Νεντελτσεάρου, είναι παίκτες που δίπλα σε έναν ηγετικό κεντρικό αμυντικό μπορούν να είναι πάρα πολύ σημαντικοί για το μέλλον της ΑΕΚ. Οπως και να χει όμως, επειδή χρειάζεται στρατηγική, σχεδιασμός και σωστή λειτουργία, ελπίζω πως η ΑΕΚ θα λειτουργεί με γνώμονα την ποδοσφαιρική λογική. Πως θα πάψει να ζει σε ψευδαισθήσεις και καταστάσεις που θα ήθελε να συμβαίνουν, αλλά δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα.

Ωστε με σωστό τρόπο, να μπορέσει να πορευτεί με τις κατάλληλες κινήσεις και δίπλα σε στους καλούς παίκτες που ήδη έχει, να προσθέσει εκείνους που θα κάνουν τη διαφορά και θα βοηθήσουν όλη την ομάδα να ανέβει προς τα πάνω. Η ΑΕΚ έχει τους «εργάτες», έχει την πρώτη ύλη. Τώρα πρέπει να επενδύσει πάνω σε πρωταγωνιστές, εκείνους που θα γίνουν τα πιο λαμπρά κομμάτια στη νέα ομάδα που θα δημιουργηθεί.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X