Lockdown: Προς αναβολή το άνοιγμα του λιανεμπορίου στις 29 Μαρτίου

Κορωνοϊός: Παράταση στο lockdown έως 18 Ιανουαρίου -Παραμένουν κλειστά τα καταστήματα (VIDEO)

Παράταση για εστίαση και σχολεία

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πολύ επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα της χώρας φαίνεται πως δεν θα επιτρέψει το περαιτέρω άνοιγμα της αγοράς και τη σταδιακή άρση των μέτρων του lockdown.

Μπορεί σήμερα να άνοιξαν κομμωτήρια, κέντρα περιποίησης άκρων και αρχαιολογικοί χώροπι και όπως όλα έδειχναν θα έπαιρνε σειρά το λιανεμπόριο από την επόμενη εβδομάδα με τη μέθοδο του click away. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται πως θα προχωρήσει και αναμένεται να πάρει παράταση για τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Τα νέα κρούσματα παραμένουν σε πολύ υψηλά επίπεδα, το ΕΣΥ βρίσκεται στο «κόκκινο», με το υπουργείο Υγείας να προχωρά στην επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών προκειμένου να στελεχώσουν για τον επόμενο μήνα τα νοσοκομεία, τα οποία έχουν ξεπεράσει τα όρια τους και πλέον δοκιμάζονται σκληρά από τον κορωνοϊό. Μόλις χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως οι διασωληνωμένοι στη χώρα ανέρχονται πλέον σε 674, ενώ κατέληξαν 41 άνθρωποι.

Η κυβέρνηση περιμένει τις εισηγήσεις των ειδικών

Με την ασφυκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην κυβέρνηση φαίνεται πως παγώνει την αποσυμπίεση των μέτρων και περιμένει τις υποδείξεις των ειδικών. Στις συνεδριάσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων θα εξεταστεί η επιδημιολογική κατάσταση, όπως έχει διαμορφωθεί με τα νέα δεδομένα. Ωστόσο δεν αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως προκειμένου να προχωρήσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Μετατίθεται και το άνοιγμα εστίασης και σχολείων

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με το σχεδιασμό για την σταδιακή άρση του lockdown και την επαναλειτουργία της εστίασης, η επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 19η Απριλίου. Ωστόσο τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την επιτροπή των ειδικών ξεκαθαρίζουν πως το άνοιγμα της εστιάσης στους εξωτερικούς χώρους θα υλοποιηθεί μόνο αν το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα και έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί και όπως όλα δείχνουν αναβάλλεται για αργότερα.

Το ίδιο φαίνεται πως ισχύει και για την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις. Η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στα Λύκεια λόγω των Πανελλήνιων Εξετάσεων, αλλά και στα Γυμνάσια ωστόσο ο στόχος για άνοιγμα μέχρι τα τέλη Μαρτίου φαίνεται πως δεν θα επιτευχθεί.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X