Σωστή προσέγγιση το να κλείνουν κομβικά μέτωπα από τώρα

Σωστή προσέγγιση το να κλείνουν κομβικά μέτωπα από τώρα
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος στο προσωπικό του blog, έχει από... Μάνταλο μέχρι... Φαμπιάνο, αλλά και ένα ΥΓ για την «Βασίλισσα»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Πέτρος Μάνταλος, αποφάσισαν να πορευτούν παρέα και ο Πετράν να μπει ως αρχηγός της ΑΕΚ στην «Αγια-Σοφιά».

Για τον Μάνταλο, έχω γράψει πολλά άρθρα όλα αυτά τα χρόνια, τρέφω μεγάλη εκτίμηση προς το πρόσωπό του, τον θεωρώ αρχηγό άξιο για την ΑΕΚ, γι’ αυτό άλλωστε τρώω κι εγώ, μερικά από τα μπινελίκια που δέχεται κι εκείνος από μερίδα του κόσμου της ομάδας. Όπως και να έχει, είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για την ΑΕΚ ως αρχηγός της ομάδας από τη στιγμή της αναγέννησης από τις στάχτες της.

Είναι ένας πολύ επιδραστικός παίκτης για την ομάδα, κάτι που σημαίνει πως όταν είναι στα καλά του (αγωνιστικά και ψυχολογικά), κάνει πολύ καλό και στην ΑΕΚ, και όταν είναι στα κακά του, όπως συμβαίνει στη μεγαλύτερη διάρκεια της φετινής σεζόν, κάνει κακό και στην ΑΕΚ.

Για να συμφωνήσουν, Μελισσανίδης και Μάνταλος στην επέκταση του συμβολαίου του (κίνηση για μένα σωστή, όπως και να έχει αφού δεν επαναλήφθηκε το λάθος με Λιβάγια), σημαίνει ότι κρίθηκε πως μπορεί να προσφέρει ξανά στην ομάδα. Το πιστεύει δηλαδή και η διοίκηση και ο ίδιος ο παίκτης. Όπως έχω ξαναγράψει, το κριτήριο πρέπει να είναι πάντα το τι θα είναι καλύτερο για την ΑΕΚ, που είναι υπεράνω όλων των προσώπων.

Ο κύκλος δεν έχει κλείσει

Άρα, για να παρθεί αυτή η απόφαση, κρίθηκε και από τις δύο πλευρές, ότι ο κύκλος του Μάνταλου δεν έχει κλείσει για την ΑΕΚ. Κι από τη στιγμή που κρίθηκε αυτό, καλώς αποφασίστηκε από τώρα, να ανανεωθεί το συμβόλαιο και να κλείσει μια πολύ βασική εκκρεμότητα.

Από τη στιγμή που ο Πέτρος Μάνταλος είναι αρχηγός της ΑΕΚ, απολύτως δικαιολογημένα, υπάρχουν από τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας, μεγάλες απαιτήσεις από αυτόν. Κι ακόμα και τα… μπινελίκια, είναι μέρος του ποδοσφαίρου και αλίμονο αν δεν το γνωρίζει αυτό ή αν δεν μπορεί να το αντέξει, ο εκάστοτε αρχηγός της ΑΕΚ.

Αρκεί να μην ξεφεύγει η κατάσταση με πράξεις που δεν τιμάνε κανέναν και αναφέρομαι σε απειλές και κατάρες, κάτι για το οποίο έχω γράψει αναλυτικά σε πρόσφατη αρθρογραφία. Και που δεν βοηθάνε κιόλας σε τίποτα, ούτε την ομάδα, ούτε τον οιονδήποτε παίκτη.

Να παίζει πλέον στη φυσική του θέση

Και κάτι ακόμα για τον Μάνταλο. Από τη στιγμή που στην ομάδα δεν υπάρχει πλέον Λιβάγια, κι από τη στιγμή που δεδομένα το καλοκαίρι, η ΑΕΚ θα πάρει έναν ακόμα… Λιβάι Γκαρσία για τη θέση του αριστερού εξτρέμ, θα πρέπει να τελειώσει σύντομα αυτό το αστείο με τη χρησιμοποίηση του αρχηγού στα άκρα.

Να μπει ως αρχηγός στην «Αγια-Σοφιά», αλλά να παίζει και στη φυσική του θέση, ως «δεκάρι», απ’ όπου αποδεδειγμένα μπορεί να έχει θετική επίδραση στην ομάδα. Και προφανώς, όταν δεν θα είναι καλός, θα πρέπει να κάθεται και στον πάγκο.

Εν κατακλείδι, είναι πολύ σημαντικό ότι η ΑΕΚ και ο Μάνταλος, πριν καν βγει ο Μάρτιος, συμφώνησαν να κλείσει ένα πολύ βασικό μέτωπο για την ομάδα, γιατί το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι πάρα πολύ κομβικό (νομίζω το πιο κομβικό των τελευταίων ετών) για την εξέλιξη του κλαμπ.

Εγγύηση και ασφάλεια στον «άσο»

Στο πλαίσιο της αγωνιστικής εξέλιξης του κλαμπ, θεωρώ ότι έγκειται και ότι θα παίξει και πολύ καθοριστικό ρόλο, η ενίσχυση στον «άσο». Είναι και περιττό να αναλύσει κανείς τους λόγους για τους οποίους, είναι εξαιρετικά κομβικό να έχει μια ομάδα που θέλει να πρωταγωνιστεί, έναν τοπ τερματοφύλακα, που να εμπνέει εμπιστοσύνη σε όλη την ομάδα.

Γνώμη για παίκτες που δεν έχω δει, δεν εκφέρω ποτέ. Ο Φαμπιάνο είναι βέβαια ένας τερματοφύλακας που γνωρίζουμε, που έχει πάρει πρωτάθλημα με κοτζάμ Πόρτο και που είναι κατά γενική ομολογία, όχι απλά ο κορυφαίος παίκτης της Ομόνοιας, αλλά γενικότερα του κυπριακού πρωταθλήματος. Ένα θηρίο (με 1.97μ. ύψος) που νομίζω πως έχει ανάγκη η ΑΕΚ για τη θέση κάτω από τα δοκάρια της. Και που σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θέλει και σαν τρελός να έρθει. Για να δούμε…

Υ.Γ.: Το παραπάνω άρθρο γνώμης γράφτηκε πριν από το ματς της «Βασίλισσας» με τον Ηρακλή, η οποία όμως (ευτυχώς) με υποχρέωσε για μια ακόμα φορά, να επιστρέψω στο blog, για να προσθέσω και να καταθέσω ένα ακόμα μεγάλο RESPECT για το νέο της έπος! Με τη «μισή» ομάδα εκτός μάχης, με τον Μαυροειδή μοναδικό ψηλό, με επτά παίκτες διαθέσιμους ως το τέλος και με τον Λοτζέσκι να είναι ακόμα ωσεί παρών, πήρε μία ακόμα τεράστια νίκη. Με αποθέματα ψυχής, με 100 κιλά… καρύδια, με πίστη που λιώνει ατσάλι και με τη διάθεση που θέλουμε να βλέπουμε πάντα από την ΑΕΚ και που μας συγκινεί και μας συγκλονίζει. Με τη διάθεση ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΠΟΤΕ! Μπράβο σε όλους!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X